Basket Talk

Προμηθέας – Παρί 84-81: Κάουαν λαμπρός τον οδηγεί στο πλεονέκτημα έδρας

Προμηθέας – Παρί 84-81: Κάουαν λαμπρός τον οδηγεί στο πλεονέκτημα έδρας

Ο Προμηθέας εξασφάλισε και μαθηματικά την 4η θέση έπειτα από τη νίκη με 84-81 απέναντι στην Παρί στο «Δημήτρης Τόφαλος». Οι Πατρινοί θα αντιμετωπίσουν εντός έδρας στη φάση των 16 του EuroCup σε μονό παιχνίδι την ομάδα που θα τερματίσει 5η στον Α’ Όμιλο.

Ο Κάουαν έκανε απίθανα πράγματα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και οδήγησε την ομάδα του Χριστόπουλου σε μια τεράστια νίκη απέναντι στην Παρί, που μέχρι πρότινος είχε ίδιο ρεκόρ με τον Προμηθέα στον Β’ Όμιλο του EuroCup. Ο Αμερικανός σημείωσε 38 πόντους σε 28 λεπτά συμμετοχής και ήταν ο μοναδικός «διψήφιος» των γηπεδούχων.

Οι Πατρινοί με τη νίκη αυτή, εξασφάλισαν την 4η θέση του Β’ Ομίλου και περιμένουν να μάθουν ποιος θα τερματίσει στην 5η θέση του Α’ Ομίλου, τον οποίο και θα αντιμετωπίσουν σε νοκ-άουτ παιχνίδι, στο «Δ. Τόφαλος» για την πρόκριση στη φάση των 8 του EuroCup.

Το ματς

Ο Άντονι Κάουαν ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων για τους Πατρινούς, με τον Κουλμπόκα όμως να είναι καθοριστικός και να στέλνει τη διαφορά στους 6 στο 5’ (14-8), με σουτ τριών πόντων. Ο Κάουαν πέτυχε καλάθι και φάουλ και ανέβασε τη διαφορά στους 9 (21-12) όμως 4 αναπάντητοι πόντοι της Παρί οδήγησαν τον Χριστόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ για να «παγώσει» το ρυθμό των Γάλλων. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πλησιάσουν, όμως οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον έλεγχο και με τις βολές του Τσαϊρέλη κράτησαν το «μαξιλαράκι ασφαλείας» των 5 πόντων (27-22).

Ο Κάουαν συνέχισε να δίνει… σόου και στο δεύτερο δεκάλεπτο, καθώς μόλις η Παρί πλησίασε στους 3 (17’), ο Αμερικανός σκόραρε τον 21ο του πόντο και αναπτέρωσε το ηθικό της ομάδας του, η οποία πήγε στα αποδυτήρια με διαφορά… ασφαλείας, χάρις με το τρίποντο του Μουράτου 22 δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση του εικοσαλέπτου, με το οποίο η ομάδα του Χριστόπουλου προηγούνταν με 46-36.

Η Παρί με Γκοτιέ και Γουάλας «στρίμωξε» τους Πατρινούς, φτάνοντας στο -4 (22’, 49-45) όμως ο Κάουαν ήταν πραγματικά ασταμάτητος. Ο γκαρντ των γηπεδούχων με 5 δικούς του πόντους και μια βολή του Κουλμπόκα αύξησε ξανά τη διαφορά στους 10 (55-45), ενώ έφτασε τους 29 πόντους!

Οι Γάλλοι στο τέλος άγχωσαν τους γηπεδούχους, με ένα επιμέρους σκορ 6-0 μέσα σε 1.5 λεπτό, ενώ δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ισοφάρισαν, με τον Κάουαν να ευστοχεί σε τρίποντο 4.4 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα και να διαμορφώνει το τελικό 84-81, καθώς ο Γκοτιέ αστόχησε στην τελευταία φάση του ματς.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0