Basket Talk

Φενέρμπαχτσε – Αρμάνι Μιλάνο 75-82 : Ο Νέιπιερ κράτησε «ζωντανό» το μακρινό όνειρο της 8άδας

Φενέρμπαχτσε – Αρμάνι Μιλάνο 75-82 : Ο Νέιπιερ κράτησε «ζωντανό» το μακρινό όνειρο της 8άδας

Στο εξ’ αναβολής παιχνίδι για την 24η αγωνιστική της Euroleague, η Αρμάνι Μιλάνο πήρε μια πολύτιμη νίκη στην έδρα της Φενέρ και πιστεύει στο… όνειρο για 8άδα.

Με την ήττα εντός έδρας, η Φενέρ βρίσκεται εκτός τετράδας και δύο νίκες πίσω από Μονακό και Μπαρτσελόνα, ενώ η Αρμάνι παραμένει ζωντανή στο όνειρο της οκτάδας, ανεβαίνοντας στο 13-16.

Ένα πρωτόγνωρο σκηνικό έλαβε χώρα στο ημίχρονο του αγώνα, με τη Φενέρ να κάνει ένσταση για ένα καλάθι του Ντέβιν Μπούκερ που αρχικά μέτρησε για το 26-31 όμως ακυρώθηκε. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη αποφάσισε να καταθέσει ένσταση στο ημίχρονο του αγώνα, ζητώντας να της κατοχυρωθούν οι δύο πόντοι τους οποίους ακύρωσαν οι διαιτητές, όντας έξαλλοι για την παράβαση. Μάλιστα, η ένσταση υπεγράφη από τον αρχηγό της ομάδας, Μελίχ Μαχμούτογλου, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το ματς

Ο Μότλεϊ ήταν εξαιρετικός για τους γηπεδούχους, σκοράροντας στην πρώτη περίοδο 11 πόντους, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να «σπάσουν» την πολυφωνία στην επίθεση της Αρμάνι, με τους Ιταλούς να βρίσκουν σκορ από 7 παίκτες και να προηγούνται στο τέλος του δεκαλέπτου.

Η Φενέρ πλησίασε στους 2 στο 13’ (24-26), όμως η Αρμάνι με επιμέρους σκορ 6-0 ανέβηκε ξανά στο +8 (24-32). Οι Τούρκοι έβαλαν 6 αναπάντητους πόντους με τη σειρά τους και μείωσαν ξανά, όμως ο Νέιπιερ και ο Καμπαρό έμοιαζαν ασταμάτητοι!

Ένα σερί της Φενέρ (72-76) διακόπηκε από το τρίποντο του Μπάρον και ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα όλα παρέμεναν ανοιχτά. Στα 49'' ο Έντουαρντς σκόραρε από μακριά (75-79) και άνοιξε μία άτυπη...μάχη με τον Μπίλι Μπάρον που με έμμεσο τρόπο έδωσε ακόμη τρεις πόντους στην Αρμάνι.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Μότλει 22, Ουίλμπεκιν 7, Έντουαρντς 16, Μπιελίτσα 4, Μαμούτολου, Χέις-Ντέιβις, Μπιμπέροβιτς 2, Γκούντουριτς 19, Μπούκερ 5, Καλάθης

ΜΙΛΑΝΟ: Ντέιβις 3, Τόμας 2, Λουαού-Καμπαρό 19, Μήτρου-Λονγκ 3, Τονούτ 6, Μέλι, Μπάρον 8, Νέιπιερ 26, Ρίτσι 3, Χάινς 4, Φόιχτμαν 8

Χρήστος Παπαδόπουλος
www.bnsports.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0