Basket Talk

ΑΕΚ – Ουνικάχα Μάλαγα 65-75: Ήττα και 2η θέση για τη «βασίλισσα»

ΑΕΚ – Ουνικάχα Μάλαγα 65-75: Ήττα και 2η θέση για τη «βασίλισσα»
Μετά την ήττα της ΑΕΚ από την Ουνικάχα Μάλαγα  με 65-75 η Ένωση, που είχε εξασφαλισμένη την πρόκριση, κατέκτησε τη 2η θέση στον όμιλό της και στην κλήρωση της Παρασκευής δεν θα έχει πλεονέκτημα έδρας ενώ αντίπαλός της θα είναι μία εκ των Βόννη, Τενερίφη ή μία από τις Στρασμπούρ ή Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Η ΑΕΚ υποδέχτηκε τη Μάλαγα για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων πριν τα προημιτελικά του Basketball Champions League. Οι δύο ομάδες είχαν εξασφαλισμένη την πρόκριση και έπαιζαν για το πλεονέκτημα έδρας με τη φιλοξενούμενη να είναι η μεγάλη νικήτρια με σκορ 65-75.

Το ματς

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Ένωση ξεκίνησε με αρκετή αστοχία δίνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να κάνουν ένα σερί 7-0 με τους «ζεστούς» Ντέιβιντ Κράβις και Ντάριο Μπριζουέλα. Η ΑΕΚ κατάφερε να μειώσει με τη βοήθεια του Βλάντο Γιάνκοβιτς και του Ακίλ Μίτσελ (10-11), εκεί όμως βρέθηκε ο Γιακούμπα Σίμα για να διευρύνει το προβάδισμα στο 15-21 για τη Μάλαγα.

 Στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου η Κυπελλούχος Ισπανίας έδειχνε να ελέγχει το ματς φτάνοντας τη διαφορά ως και τους 6 πόντους με λέι απ του Σίμα (22-28). Η ΑΕΚ δεν διεκδικούσε τα ριμπάουντ, οπότε η Μάλαγα ανανέωνε τις κατοχές της. Ο Μπριζουέλα ευστόχησε από τα 6,75 και τότε ήταν που άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα. Ο Κώστας Παπαδάκης απάντησε αμέσως με τρίποντο για το 31-33 και μετά το κλέψιμο του Μίτσελ, ο Μπρίντον Λεμάρ ισοφάρισε (33-33) με τρία λεπτά να απομένουν για την λήξη του ημιχρόνου. Ο Μπριζουέλα έδωσε ξανά «κεφάλι» στην ομάδα του (35-39) για να έρθει ο Γιάνκοβιτς με το έμμεσο τρίποντό του να ψαλιδίσει τη διαφορά στον πόντο (38-39).

Το επιμέρους σκορ 2-8 (40-47) με την σημαντική συμβολή του Κράβις,  αμέσως μετά την ανάπαυλα, έδειξε την έλλειψη συγκέντρωσης της ΑΕΚ με τον Ηλία Καντζούρη να καλεί γρήγορα σε τάιμ άουτ την ομάδα. Ο Μίτσελ έδωσε ώθηση στη «Βασίλισσα» για το 48-51. Με την διαφορά στο τρίποντο, ο αρχηγός Βασίλης Ξανθόπουλος ευστόχησε από την περιφέρεια για την ισοφάριση (53-53), όμως η Μαλάγα κατάφερε να κρατήσει ένα μικρό προβάδισμα τεσσάρων πόντων (55-59) πριν μπει στο τελευταίο και καθοριστικό δεκάλεπτο.

Οι φίλοι της Ένωσης που έδιναν ώθηση με την φωνή τους μαζί με την ατομική προσπάθεια του Πιέρ Οριολά φτάσανε την ΑΕΚ στην ισοφάριση για ακόμη μία φορά (61-61) ισορροπώντας το παιχνίδι. Ο Τάισον Κάρτερ ήρθε για να κόψει την έκρηξη των γηπεδούχων με τρίποντό του για το 61-64. Η «ανάσα» της ΑΕΚ δεν πτοούσε τους φιλοξενούμενους που με τον Τάιλερ Καλινόσκι και τον Κράβις έφτασαν στο τελικό 65-75.

Πλέον η ΑΕΚ μετά την ήττα και τη 2η θέση θα βρεθεί στους "αδύναμους" της κλήρωσης των προημιτελικών του BCL την προσεχή Παρασκευή στην έδρα της FIBA. Πιθανοί αντίπαλοί της είναι σίγουρα η του 2ου Ομίλου της Β Φάσης Τέλεκομ Βόννης, η 1η του 4ου Ομίλου της Β Φάσης Τενερίφη και η νικήτρια του αγώνα Στρασμπούρ - Χάποελ Ιερουσαλήμ που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 22 Μαρτίου.

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 38-39, 55-59, 65-75

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ:

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0