Basket Talk

Λαύριο – Ολυμπιακός 75-103: Υγιεινός περίπατος και ακόμη αήττητος στη Basket League!

Λαύριο – Ολυμπιακός 75-103: Υγιεινός περίπατος και ακόμη αήττητος στη Basket League!

Ο Ολυμπιακός, με τον Χρήστο Παππά στον πάγκο αντί του Γιώργου Μπαρτζώκα (λόγω ίωσης), παρέμεινε για 19ο παιχνίδι αήττητος στη φετινή Basket League, κερδίζοντας και το Λαύριο, στο εξ αναβολής παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής.

Το Λαύριο αποδείχθηκε εξαιρετικά ανταγωνιστικό, ειδικά στο 2ο δεκάλεπτο, σκοράροντας 30 πόντους, όμως οι ερυθρόλευκοι «καθάρισαν» στο τέλος και συνεχίζουν το αήττητο σερί 19 αγώνων στην Basket League.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας απουσίαζε από τον ερυθρόλευκο πάγκο, καθώς ο Έλληνας τεχνικός ταλαιπωρείται από ίωση και τη θέση του πήρε ο βοηθός του, Χρήστος Παππάς.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός γρήγορα επέβαλε τον ρυθμό του, με τον Βεζένκοφ να κάνει απίθανα πράγματα για ένα ακόμη παιχνίδι. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού ξεκίνησε «καυτός» και σε 3 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα σημείωσε 4/4 τρίποντα! Ο σταρ των ερυθρολεύκων τελείωσε την πρώτη περίοδο με 17 πόντους, οδηγώντας την ομάδα το Γιώργου Μπαρτζώκα (που απουσιάζει λόγω ίωσης) σε άνετη επικράτηση με 18-29.

Το Λαύριο έκανε αντεπίθεση στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου, με απίστευτα ποσοστά ευστοχίας πίσω από τα 6.75. Οι γηπεδούχοι μέσα σε ένα λεπτό και έξι δευτερόλεπτα, ευστόχησαν σε τρία συνεχόμενα τρίποντα, τα οποία έμειναν αναπάντητα και μείωσαν στους 4 (48-52, 19’).

 

Από το buzzer beater του Πίτερς όμως, μέχρι και το πρώτο δίλεπτο της  οι ερυθρόλευκοι «έτρεξαν» σερί 9-0 και ξέφυγαν στο σκορ, ενώ οι γηπεδούχοι έφεραν τη διαφορά σε μονοψήφιο μόνο μια φορά, στο 25’.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα, με το μόνο που είχε μείνει για να κυνηγήσουν οι «ερυθρόλευκοι» να είναι η... κατοστάρα, η οποία και επιτεύχθηκε, χάρις το τρίποντο του Άλεκ Πίτερς στο 39', για να έρθει ο Τζορτζ Πάπας και να διαμορφώσει το τελικό 75-103.

 

Τα δεκάλεπτα: 18-29, 30-25, 15-25, 12-24

Χρήστος Παπαδόπουλος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0