Basket Talk

Λόνζο Μπολ: Ταλέντο vs Τραυματισμοί, «διπλό» από τα αποδυτήρια...

Λόνζο Μπολ: Ταλέντο vs Τραυματισμοί, «διπλό» από τα αποδυτήρια...

Ο μεγαλύτερος φόβος του Μπολ εν τέλει επιβεβαιώθηκε με τον ίδιο να αντικρίζει για τρίτη φορά μέσα σε 14 μήνες την πόρτα του χειρουργείου για το πρόβλημα στο αριστερό του γόνατο.

Η ανησυχία ολοένα και μεγαλώνει με τα δεδομένα να δείχνουν πως ο 25χρονος Μπολ θα μείνει σίγουρα και την επόμενη σεζόν εκτός αγωνιστικής δράσης αφού δεν κατάφερε να αποφύγει το τρίτο χειρουργείο. Το σημαντικότερο όμως είναι πως ολόκληρη η καριέρα του βρίσκεται στον αέρα μιας και έχει καταπονηθεί πολύ μέσω όλων αυτών των διαδικασιών.

Έχει να αγωνιστεί από τον Ιανουάριο του 2022 και όπως είχε αναφέρει και ο ίδιος είναι επίπονο για αυτόν μέχρι και το να ανέβει τις σκάλες. Βέβαια η ομάδα του, Σικάγο Μπουλς και ο ίδιος ο Μπoλ φαίνονται αισιόδοξοι και θεωρούν πως αυτή θα είναι και η τελευταία επέμβαση που θα χρειαστεί ο γκαρντ για να επιστρέψει στην δράση. Πάντως, ακόμη και αν επιστρέψει στη δράση αυτό θα γίνει στην αρχή της σεζόν 2024-25 δηλαδή πάνω από 2,5 χρόνια μετά τον τελευταίο του αγώνα...

«Για μένα αυτή τη στιγμή το μόνο που μετράει είναι το να είναι καλά. Είναι σημαντικότερο από το μπάσκετ» είπε αναφερόμενος στον συμπαίκτη του ο ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν ένας παίκτης που στο παρελθόν αντιμετώπισε και αυτός τα δικά του προβλήματα με τραυματισμούς και όχι μόνο.

Η «κατάρα» των Μπουλς

Ο Λόνζο Μπολ πήγε στους Μπουλς το 2021 υπογράφοντας 4ετές συμβόλαιο 80 εκατομμυρίων δολαρίων με το ταίριασμα αυτό να φαίνεται εξαρχής ονειρικό ειδικά μετά από την αμφιλεγόμενη κατάσταση στην οποία βρισκόταν στους Λέικερς «φοβούμενος» μη γίνει ανταλλαγή ανά πάσα στιγμή. Το Σικάγο τον πίστεψε δίνοντας του όχι απλά τον χρόνο συμμετοχής που άξιζε ο ταλαντούχος γκαρντ αλλά του έδωσε το ελεύθερο να κάνει ότι θέλει στο παρκέ με παρτενέρ τον Ζακ Λαβίν. Οι Μπουλς τότε σκαρφάλωσαν στην πρώτη θέση της Ανατολικής περιφέρειας με τον Μπολ να έχει προλάβει να δείξει τις δυνατότητές του σε μόλις 35 παιχνίδια. Όλη αυτή η ιστορία φέρνει θύμησες από την ταλαιπωρία του Ντέρικ Ρόουζ που από τον τραυματισμό του και έπειτα δεν κατάφερε να επανέλθει στο 100%.

Το κεφάλαιο οικογένεια.

Το NBA είναι γνωστό για την στήριξη που δείχνει σε ταλαντούχες οικογένειες όπως τους Κάρι, τους Αντετοκούνμπο και τους Μπολ. Ο πατέρας Λαβάρ και η μητέρα Τίνα μαζί με τους 3 γιους – μπασκετμπολίστες έχουν απασχολήσει πολλές φορές τη δημοσιότητα. Σίγουρα έχει παίξει ρόλο σ’ αυτό η πορεία των Λόνζο, ΛαΜέλο και ΛιΆντζελο στο μπάσκετ, αλλά όχι μόνο… Ο πατέρας Λαβάρ έχει απασχολήσει πολλάκις την επικαιρότητα με δηλώσεις του εκθέτοντας τους γιους του που το μόνο που ήθελαν είναι να παίζουν το παιχνίδι. Χαρακτηριστικά είχε αναφέρει πως ο Λόνζο είναι καλύτερος παίκτης από τον Στεφ Κάρι εναποθέτοντας βάρος στις πλάτες του, ενώ παράλληλα υποστήριζε πως αν ο ίδιος έπαιζε ένας εναντίον ενός με τον Μάικλ Τζόρνταν θα τον νικούσε. Βέβαια τα 3 αγόρια προσπαθούν να έχουν μια -όσο γίνεται- φυσιολογική ζωή πέρα από το μπάσκετ καθώς ασχολούνται με τη μουσική, τα anime και το WWE…

Κριτικές πάντως δέχτηκε ο Λαβάρ και για την επιχείρησή του «Big Baller Brand» που τη «έχτισε» γύρω από τα τρία του παιδιά αποτελώντας μάλιστα και χορηγό του Λόνζο. Tο 2017 ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του πρώτου του παπουτσιού με την τιμή των 495 δολαρίων να πυροδοτεί την έντονη κριτική του κόσμου αλλά και διάσημων προσωπικοτήτων για την σχέση ποιότητας – τιμής. Η απάντησή του; «Αν δε μπορείτε να αγοράσετε τα ZO2S, δεν είστε BIG BALLERS»!

Το Μάρτιο του 2019 ο Λόνζο Μπολ πήρε την απόφαση να τερματίσει τις επιχειρηματικές σχέσεις με τον μάνατζερ και συνιδιοκτήτη της επιχείρησης, Άλαν Φόστερ, μιας και υποστήριζε ότι εξαιτίας του είχε χάσει το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου από τα προσωπικά του κέρδη. Επιπρόσθετα, οι Λέικερς που ήταν τότε η ομάδα του έδειξαν έντονη ανησυχία για την ποιότητα των παπουτσιών αφήνοντας αιχμές πως υπάρχει μερίδιο ευθύνης στους τραυματισμούς που αντιμετώπιζε στους αστραγάλους.

Το μόνο βέβαια που έχει σημασία τώρα είναι να καταφέρει να επανέλθει υγιής στο παρκέ και να βρεθεί ξανά στο επίπεδο που ήταν πριν τον βαρύ του τραυματισμό.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0