Basket Talk

Λαύριο – Άρης 81-70: Με «διπλό» Φλαγκ επικράτησαν οι γηπεδούχοι

Λαύριο – Άρης 81-70: Με «διπλό» Φλαγκ επικράτησαν οι γηπεδούχοι

Η έναρξη της 19ης αγωνιστικής δεν θα μπορούσε να γίνει με καλύτερο τρόπο για το Λαύριο που πήρε τη νίκη με 81-70 κόντρα στον Άρη επιβάλλοντας πλήρως τον ρυθμό του.

Παράδοξα ξεκίνησε ο αγώνας με τον Άρη να κάνει γρήγορα τρία ομαδικά φάουλ με τον Γιάννη Καστρίτη να καλεί τάιμ άουτ για την ομάδα του στα 42 δευτερόλεπτα! Τα λάθη και των δύο ομάδων έφτασαν τα 11 πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου με τους κιτρινόμαυρους να μη μπορούν να ελέγξουν τον Σάβιον Φλάγκ και τον Αρ Τζέι Κόουλ που έδωσαν το προβάδισμα στο Λαύριο για το 22-16. Ο Άρης δεν έβρισκε τρόπο να ανατρέψει το μικρό «κεφάλι» που έχουν πάρει οι γηπεδούχοι (36-28) έχοντας αστοχία από τα 6,75 ενώ έχει υποπέσει παράλληλα και σε 8 λάθη.

Μετά την ανάπαυλα η ομάδα του κόουτς Λημνιάτη απειλήθηκε από τους Θεσσαλονικείς και συγκεκριμένα από τον Νετζήπογλου για το 43-41, όμως συνέχισε στο ίδιο τέμπο με το επιθετικό κρεσέντο των Φλαγκ, Κόουλ και Γερομίχαλου χτίζοντας την διαφορά (59-51). Το δεκάλεπτο έληξε θεαματικά με τρίποντο του Ζάρα στην εκπνοή για το 62-51.

Μόλις 8 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, ο Βασίλης Χρηστίδης υποπίπτει σε δεύτερο αντιαθλητικό φάουλ με τον διαιτητή να του δείχνει τον δρόμο για τα αποδυτήρια βάσει κανονισμών. Το Λαύριο συνεχίζει να κρατά τα ηνία του ματς παρά την απώλεια του Κολοβέρου που γύρισε τον αστράγαλό του. Ο Φλαγκ, ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα, κάνοντας το double double 13 πόντων και 16 ριμπάουντ οδήγησε το Λαύριο στη νίκη με τον Άρη να μην καταφέρνει σε κανένα σημείο του αγώνα να βρει αντίδραση.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 40-37, 62-51, 81-70

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ:

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0