Basket Talk

Λάζαρος: Ο άστεγος Κουβανός τρομπετίστας που «αναστήθηκε» από τη Μπανταλόνα

Λάζαρος: Ο άστεγος Κουβανός τρομπετίστας που «αναστήθηκε» από τη Μπανταλόνα

Η όμορφη ιστορία του άστεγου φίλου της La Penya που επέστρεψε στο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας μετά από 4 χρόνια.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία, όταν το γήπεδο της Μπανταλόνα γέμιζε από τις μελωδίες του Λάζαρου. Την πρώτη φορά που κατάφερε να μπει στο γήπεδο της ομάδας το έκανε μέσω ενός φίλαθλου της ομάδας που του έκανε δώρο το εισιτήριο περνώντας μάλιστα την τρομπέτα του κρυφά μέσα. Τέσσερα χρόνια αργότερα μέσω twitter, οι φίλοι της Penya θα τον αναζητήσουν ξανά με αφορμή τη διεξαγωγή του Copa Del Rey τον περασμένο Φεβρουάριο και θα καταφέρουν να τον βρουν επαναφέροντάς τον στην αγαπημένη του θέση.

Το παρελθόν του Κουβανού Λάζαρου δύσκολα το φαντάζεται κανείς, μιας κι έχει διακριθεί στην ελληνορωμαϊκή πάλη παίζοντας στην πατρίδα του κερδίζοντας μάλιστα και αρκετά μετάλλια σε εγχώριους αγώνες. Πλέον, έχοντας περάσει ήδη δύο δεκαετίες περιπλανώμενος στους δρόμους της Βαρκελώνης, ο Λάζαρος βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της ισπανικής πόλης με όλα του τα υπάρχοντα να χωράνε στο πίσω μέρος ενός παλιού αυτοκίνητου.

Οι φίλοι της Χοβεντούτ είχαν βάλει σκοπό της ζωής τους να τον εντοπίσουν μιας και νοστάλγησαν την ατμόσφαιρα που είχε δημιουργήσει με την παρουσία του στο Παμπελόν Ολιμπίκ στο τέλος της σεζόν 2018-2019. Έτσι κι έγινε, ο Σέρχιο που πρώτα είχε την ιδέα και αποτελεί μέλος ενός ισπανικού site, τον βρήκε και μίλησε μαζί του δείχνοντας του μάλιστα στιγμιότυπα από το ματς στο οποίο είχε παρευρεθεί. Ο Λάζαρος αμέσως τα θυμήθηκε όλα, τα τραγούδια,τον κόσμο, την μαύρη - πράσινη φανέλα του και δέχτηκε με χαρά να επιστρέψει στο μέρος όπου «αποθεώθηκε».

Οι φίλαθλοι της Μπανταλόνα τον συνόδεψαν ακούγοντας προσεκτικά όσα είχε να εξιστορήσει. Το σπουδαίο της υπόθεσης είναι πως οι φίλοι της Λα Πένια, πέρα από το ενδιαφέρον που έδειξαν για να παρευρεθεί ο Λάζαρος σε αγώνα της ομάδας τους προθυμοποιήθηκαν να τον βοηθήσουν και πιο ουσιαστικά. Πολλοί τον έχουν πλησιάσει με σκοπό να του βρουν δουλειά, ενώ παράλληλα έχει διοργανωθεί έρανος ώστε να του προσφέρουν 400€ εβδομαδιαίως για τα απολύτως απαραίτητα για τα προς το ζην έξοδα του. Μέσα σ’ όλα αυτά εννοείται πως έχει εξασφαλιστεί και η παρουσία του στους αγώνες της Μπανταλόνα, ενώ το ισπανικό περιοδικό «Sobre La Bocina» του προσέφερε μέρος των εσόδων του τελευταίου του τεύχους.

Οι παίκτες της ομάδας που τον αγκάλιασε του χάρισαν μάλιστα μια φανέλα του συλλόγου με τον Λάζαρο να την κρατάει σαν φυλαχτό. Είναι μια από αυτές τις ιστορίες που σημαδεύουν με όμορφο τρόπο μία ομάδα δημιουργώντας ουσιαστικά έναν θρύλο. Το μόνο σίγουρο; Ο Λάζαρος θα έχει μόνιμη θέση στις κερκίδες της Μπανταλόνα.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0