Basket Talk

Ιωνικός Νίκαιας: Εννέα αποχωρήσεις μέσα σε ένα μήνα! (video)

Ιωνικός Νίκαιας: Εννέα αποχωρήσεις μέσα σε ένα μήνα! (video)

Σκηνές από μεξικάνικο σήριαλ εκτυλίσσονται από την αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου στη Νίκαια με τον τελευταίο μήνα να αποτελεί το αποκορύφωμα. Ανεξαρτήτως «κρίκου» στην αλυσίδα λοιπόν, στον Ιωνικό Νίκαιας μετρούν 9 (!) αποχωρήσεις στο διάστημα αυτό και μένει να φανεί ποιος θα είναι ο τελευταίος που θα κλείσει την… πόρτα.

Σχετικά Άρθρα

Θα μπορούσε κάλλιστα να παίζεται σε μορφή reality σε ένα στούντιο στο Αμέρικα ή να λαμβάνει εξέχουσα θέση στη μεσημβρινή ζώνη ως μία λατινοαμερικάνικη καθημερινή «σαπουνόπερα» από εκείνες που δεν συνάδουν, χρονικά, τα λόγια με τη μεταγλώττιση και προσπαθείς να καταλάβεις τι έγινε. Κι΄ όμως πρόκειται για μπασκετικό σύλλογο ονόματι Ιωνικός Νικαίας στον οποίο συνεχώς γυρίζονται νέα επεισόδια.

Και όπως συμβαίνει σε κάθε τηλεοπτικό πρόγραμμα ανεξαρτήτως φύσης, όταν αυτό οδεύει προς το φινάλε του, τότε το σασπένς μεγαλώνει και οι… ήξεις-αφίξεις πληθαίνουν. Τι συμβαίνει όταν όμως κάτι δεν πηγαίνει καλά στην παραγωγή; Κατάρρευση λέγεται η λέξη και λαμβάνει χώρα πέρα από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και στα μέρη μας και πιο συγκεκριμένα στη Νίκαια.

BASKET LEAGUE 2022-2023 / ΙΩΝΙΚΟΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Την ίδια ώρα λοιπόν που η «μάχη» της παραμονής στη Basket League μαίνεται και 4 ομάδες παίζουν κάθε αγωνιστική την ύπαρξή τους στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ, στον Ιωνικό έχουν να ασχολούνται και με διάφορα άλλα εξωαγωνιστικά. Οι αποχωρήσεις τον τελευταίο μήνα, από την επιστροφή (για να ξαναφύγει) του Άγγελου Τσίκληρα στην άκρη του πάγκου της ομάδας και μετά, παίρνουν και δίνουν στον Πλάτωνα με πρωτοκλασάτους παίκτες, γυμναστές, προπονητές, μέχρι και… προέδρους να ρίχνουν «μαύρη πέτρα». Και όλα αυτά ενώ η έρευνα των αρμοδίων για το περιβόητο Κολοσσός - Ιωνικός βρίσκεται σε εξέλιξη. Το BN Sports πιάνει το… κουβάρι από εκεί που το άφησε την 1η του Φλεβάρη και συνεχίζει με τα «φύγε εσύ, έλα εσύ» του μπασκετικού Ιωνικού που μόνο κακό κάνουν στην ομάδα.

1η Φεβρουαρίου 2023: Πρωτομηνιά λοιπόν του Φλεβάρη και στον Πλάτωνα επέστρεψε ένα γνώριμο πρόσωπο. Ο Άγγελος Τσίκληρας αφού ανάρρωσε από το… πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρούσε και τον ανάγκασε να παραιτηθεί μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, γύρισε στα λημέρια του ούτως ώστε να κρατήσει τον Ιωνικό στην κατηγορία. Μέσα σε 40 μέρες βέβαια πολλά αλλάζουν.

12 Φεβρουαρίου 2023: Μετά από μόλις 10 παιχνίδια και περίπου 7 πόντους κατά μέσο όρο ανά ματς (σε 14 λεπτά συμμετοχής), ο Τέρελ Παρκς αποτέλεσε παρελθόν από τους Νικαιώτες για τη ρωσική Νίζνι (πλήρωσε το buy-out του) πριν καν προλάβει να αποτελέσει… παρών.

3713194_1.jpg

21 Φεβρουαρίου 2023: Όταν σε… φωνάζει ο Παναθηναϊκός και έχεις την ευκαιρία να εργαστείς στο υψηλότερο επίπεδο, δύσκολα αρνείσαι. Όπερ και εγένετο με τον γυμναστή Αλέξανδρο Σταμούλη, οποίος άφησε τη Νίκαια για τους «πράσινους» και το κάλεσμα του Χρήστου Σερέλη.

7 Μαρτίου 2023: Άκουσον άκουσον. «Ακέφαλη» έμεινε η ηγεσία του Ιωνικού Νίκαιας καθώς ο πρώην πλέον, πρόεδρος των Νικαιωτών, Γιάννης Κυριακόπουλος παραιτήθηκε από τη θέση του. Απόφαση την οποία πήρε, όπως εξήγησε με δήλωση του, λόγω της καθυστερημένης καταβολής της πληρωμής που δικαιούτο ο σύλλογος από τις στοιχηματικές.

5823291_1.webp

9 Μαρτίου 2023: Προερχόμενος από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο κόουτς Γιάννος Τζάνης άνοιξε τα… φτερά του για την πρωτεύουσα όταν πέρυσι τέτοια εποχή ο Άγγελος Τσίκληρας ανέλαβε τις τύχες της ομάδας. Και ένα χρόνο μετά έκανε το άλμα για να προστεθεί στο τεχνικό τιμ του Χρήστου Σερέλη στον Παναθηναϊκό.

13 Μαρτίου 2023: Νέα εβδομάδα, νέες αποχωρήσεις φυσικά στη Νίκαια μόνο που αυτή τη φορά ήταν μαζικές. Μετά τη συντριβή στην Πάτρα από τον Απόλλωνα, το βαρύ κλίμα και ποιος ξέρει τι άλλο, έφερε… κύμα παραιτήσεων με πρώτη και καλύτερη αυτή του «καπετάνιου», Άγγελου Τσίκληρα για δεύτερη φορά στη σεζόν (η πρώτη ήταν τον Οκτώβρη για λόγους «υγείας»).

Πέρα όμως από τον προπονητή, ακολούθησε και ο τεχνικός διευθυντής, Βαγγέλης Αλεξανδρής που ήρθε στην Πειραϊκή συνοικία για να κρατήσει το κλαμπ στη μεγάλη κατηγορία όμως δεν θα βγάλει ούτε και εκείνος τη χρονιά. Στα χνάρια του κόουτς πάτησε και ο συνεργάτης του, Γιάννης Λιβανός, ο οποίος διατέλεσε μεταξύ άλλων και πρώτος προπονητής για ένα «φεγγάρι». Η… πόρτα όμως έμεινε ανοιχτή και ακολούθησαν και άλλοι.

Οι δύο βετεράνοι και έμπειροι της ομάδας, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και Βαγγέλης Μάντζαρης έκριναν και εκείνοι από την μεριά τους πως το ποτήρι… ξεχείλισε και απομακρύνθηκαν. Και αν για τον πρώην «ερυθρόλευκο» πόιντ γκαρντ, σας είχε ενημερώσει το BN Sports πως έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στη Βενεζουέλα, η απώλεια του «Λουκ» είναι τεράστιο πλήγμα.

Όπως γίνεται αντιληπτό η κατάσταση στον φετινό Ιωνικό έχει τοξικά στοιχεία. Άνθρωποι έρχονται και φεύγουν λες και κάνουν… πασαρέλα γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα στο γεγονός πως τον τελευταίο μήνα, 9 (!) πρώην πλέον μέλη της ομάδας αποχώρησαν για τον ένα ή τον άλλο λόγο. Πριν από αυτούς είχαν ακολουθήσει και άλλοι, αρκετοί ακόμα (Χάμιλτον και Λόουτον από παίκτες). Και όλα αυτά ενώ απομένουν μόλις 4 στροφές για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Basket League, στην «ουρά» γίνεται το «έλα να δεις» και η επόμενη μέρα στον Πλάτωνα μόνο ως δυσοίωνη μπορεί να θεωρηθεί.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0