Basket Talk

Ολυμπιακός - Προμηθέας 89-77: Προσθέτει άλλη μία νίκη στο κοντέρ και κρατάει το αήττητο!

Ολυμπιακός - Προμηθέας 89-77: Προσθέτει άλλη μία νίκη στο κοντέρ και κρατάει το αήττητο!
Ακόμα και αν αντιμετωπίζει δυσκολίες ο Ολυμπιακός δείχνει πως έχει το «μέταλλο» για να κάνει δικό του κάθε παιχνίδι. Αυτή τη φορά κόντρα στον Προμηθέα σ' ένα ματς που εξελίχθηκε σε ντέρμπι επικράτησε με 89-77 δείχνοντας χαρακτήρα.

Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τον Προμηθέα Πατρών στο ΣΕΦ για τις ανάγκες τις 18ης αγωνιστικής της Basket League. Με σημαντική την απουσία του Κώστα Σλούκα που αποχώρησε με θλάση από το ματς με τη Μπάγερν και πιθανόν να είναι απών και στους σημαντικούς αγώνες με Ζαλγκίρις και Παναθηναϊκό, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν την Πέμπτη. Η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα κυριάρχησε στο παρκέ το πρώτο δεκάλεπτο με τα 2/2 τρίποντα του Αζάια Κάαναν με το highlighgt του δεκαλέπτου να είναι η εκπληκτική ασίστ του Κώστα Παπανικολάου στον Σάσα Βεζένκοφ για το 17-7.
Ο Προμηθέας προσπαθούσε να κρατήσει τη διαφορά σε ελεγχόμενα επίπεδα και το κατάφερε κατά τη δεύτερη περίοδο, λόγω και της μεγάλης αστοχίας του Ολυμπιακού που είχε μόλις 1/10 σουτ από την περιφέρεια. Μείωσε στους 8 με τους Άντονι Κάουαν και Βασίλη Μουράτο που ηγήθηκε της ομάδας του με 13 πόντους (35-27), αλλά εκεί εμφανίστηκε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με την πολύτιμη βοήθεια του Μιχάλη Λούντζη από τα 6,75μ. αυξάνοντας ξανά τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο για το 42-30.


Μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου ο Προμηθέας επέστρεψε πολύ δυναμικά ανεβάζοντας την απόδοση του και μειώνοντας στους 3 πόντους (57-54) με τους γηπεδούχους να νιώθουν την «ανάσα» του. Ο Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς είχε πάρει φωτιά μαζί με τον Τζο Τόμασον κάνοντας το παιχνίδι ένα ανταγωνιστικό ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός έδωσε μεγαλύτερη βάση στην άμυνα του και έδειξε αντίδραση στην πίεση της ομάδας του κόουτς Χριστόπουλου με τον «ζεστό» Λαρεντζάκη να ευστοχεί από το τρίποντο (66-58) και να ανακτά τη διψήφια διαφορά 5 λεπτά πρίν το τέλος του αγώνα. Ο πρώτος σκόρερ για τους «ερυθρόλευκους», Αλεκ Πίτερς, των 16 πόντων και 3 ασίστ οδήγησε το ματς στη νίκη με 89-77 με το τελευταίο μέρος να έχει περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Ολυμπιακό να διατηρεί το αήττητο του στο ελληνικό πρωτάθλημα.



Τα δεκάλεπτα: 26-17, 42-30, 59-54, 89-77

Δείτε το στατιστικό του αγώνα εδώ:

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0