Basket Talk

Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας 75-66: Έχει ακόμα σφυγμό και (κυρίως) εγωϊσμό!

Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας 75-66: Έχει ακόμα σφυγμό και (κυρίως) εγωϊσμό!
Ο Χρήστος Σερέλης πήρε το ρίσκο, έστειλε το μήνυμα αφήνοντας εκτός τον Ντουέιν Μπέικον και του βγήκε. Οι 43 μέρες ήταν πολλές για τον «εξάστερο» χωρίς νίκη και με ένα φανταστικό τελευταίο 15λεπτο και... σκυλίσια άμυνα, νίκησαν τον Ερυθρό Αστέρα με 75-66.
Υπο το βλέμμα λοιπόν του ανθρώπου που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναμέται να δώσει τα... κλειδιά του του «τριφυλλιού» της νέας σεζόν, Σάνι Μπετσίροβιτς, οι «πράσινοι» έβγαλαν αντίδραση, έκαναν ένα μαγικό τελευταίο 15λεπτο και έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί των 6 αγώνων, επικρατώντας του Ερυθρού Αστέρα με 75-66.

Πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι, ο Χρήστος Σερέλης ήθελε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση αφήνοντας εκτός δωδεκάδας τον Ντουέιν Μπέικον. Μία κίνηση με νόημα, παράτολμη είναι η αλήθεια, θέλοντας πιθανώς να αφυπνήσει τον Αμερικανό «περπατή» το τελευταίο διάστημα.

Και κάτι τέτοιο έπιασε. Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο... ομάδα, ακόμα και αν βρέθηκε στο -15 το γύρισε χάρις την αμυνά του και ένα εντυπωσιακό 30-5 και σκόρπισε χαμόγελα στο λιγοστό κόσμο που αποφάσισε να βρεθεί στο ΟΑΚΑ.

Τα 4 λάθη του Ερυθρού Αστέρα κρατούσαν κοντά τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα του αγώνα με τον Γιώργο Παπαγιάννη να τελειώνει τις φάσεις. Οι «πράσινοι» ακουμπούσαν τη μπάλα στον ψηλό (πράγμα που δεν έκαναν στο Πριγκιπάτο) όμως το θέμα ήταν πόσο θα άντεχε αυτός. Και άντεξε.

Το 7-7 του 6' έγινε 7-17 για τους Σέρβους με την είσοδο του Νεμάνια Ντέντοβιτς στο παρκέ να προσθέτει μία ακόμα απειλή από την περιφέρεια. Δύο floater του Ουόλτερς μείωσαν τη διαφορά (11-17) όμως ήταν εμφανές πως στην άμυνα και χωρίς τον Παπαγιάννη υπήρχε πρόβλημα.

Το πόσο επιδαστική ήταν η συνεισφορά του αρχηγού των «πρασίνων στο παιχνίδι αποτυπώνεται στο γεγονός πως είχε 9 από τους 20 πόντους του Παναθηναϊκού μέχρι το 15΄, όπου οι γηπεδούχοι τα έσπαγαν από το τρίποντο (0/10). Με αυτές τι συνισταμένες και με τον Νέντοβιτς σε καλή μέρα ήταν αδύνατο να μην ανέβει η διαφορά (27-40, 19΄') με την φάση που έκλεισε το ημίχρονο να φανερώνει σαφέστατα τη χλιαρή διάθεση του «τριφυλλιού» (χαμένο επιθετικό ριμπάουντ από τον Βιλντόζα (!) σε χαμένο χρόνο από άστοχη ελεύθερη βολή).

Η διαφορά μέχρι τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου έφτασε και στο +15 για τον Αστέρα, με τον Τόμας (2 σερί τρίποντα) και τον Παπαγιάννη να κάνουν ό,τι μπορούν. Από το δίποντο του Πετρούσεφ ωστόσο (37-53, 15΄) η ελληνική ομάδα μεταλλάχθηκε. Οι πάικτες του Σερέλη έπαιξαν «σκυλίσια άμυνα», έβαλαν ακόμα περισσότερους πάικτες στην εξίσωση του σκοραρίσματος και έτρεξαν ένα 22-2 μέσα σε 6μιση λεπτά (59-55 με το τρίποντο του Ουόλτερς) βάζοντας...φωτιά στο ΟΑΚΑ

Οι «πράσινοι» είχαν σταματήσει την καλή κυκλοφορία των παικτών του Αστέρα, είχαν καλύψει την υψομετρική διαφορά με το πάθος τους και με ορθολογικό τρόπο στην επίθεση επανέφεραν τα χαμόγελα σε όσους ακόμα και στα δύσκολα τους στηρίζουν με τη φωνή και την παρουσία τους. 

Το σερί μάλιστα μεγάλωσε φτάνοντας στο εμφατικό 30-5 (από 37-53 σε 67-58) με το καλάθι και φάουλ του Ντέρικ Ουίλιαμς. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κάνουν καλά ότι ακριβώς έπρεπε και ολοκλήρωσαν μία σπουδαία αντροπή με κορυφαίο τον αρχηγό τους, Γιώργο Παπαγιάννη που χρειάστηκε να παίξει πάνω από 30 λεπτά.

Τα δεκάλεπτα: 9-17, 29-42, 52-55, 75-66

Δείτε το Στατιστικό του Αγώνα ΕΔΩ:

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0