Basket Talk

«Άνοιγμα» τηλεφώνων φέρνει η έρευνα για το Κολοσσός – Ιωνικός. «Παίχθηκαν» ποσά επταπλάσια από το συνηθισμένο!

«Άνοιγμα» τηλεφώνων φέρνει η έρευνα για το Κολοσσός – Ιωνικός. «Παίχθηκαν» ποσά επταπλάσια από το συνηθισμένο!

Τελικά εκτός από καπνός υπήρχε και κάτι (πολύ) μεγαλύτερο στον περιβόητο αγώνα Κολοσσός – Ιωνικός Νίκαιας της 14η Ιανουαρίου για τον οποίο το BN Sports ήταν το μοναδικό ΜΜΕ που από την πρώτη στιγμή αποκάλυψε όλα τα “κακώς κείμενα” πριν και μετά το τζάμπολ της αναμέτρησης.

Όπως λοιπόν αναφέρει σε αποκλειστικό της δημοσίευμα η αθλητική εφημερίδα Live Sport η έρευνα της πλατφόρμας Ε.Π.ΑΘΛ.Α της γ.γ.Α. έφερε πολύ σημαντικά ευρήματα τα οποία οδηγούν τις αρμόδιες αρχές σε περαιτέρω έρευνα σε βάθος ανάμεσα σε αυτούς που φέρονται να στοιχημάτισαν στον συγκεκριμένο αγώνα.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες και μετά από συνεργασία της Ε.Π.ΑΘΛ.Α με τις στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα προέκυψε ότι στο συγκεκριμένο ματς υπήρξε στοιχηματισμός πολύ μεγαλύτερος του συνηθισμένου, ως και επτά φορές μεγαλύτερος!

Εδώ να σημειωθεί ότι το BN Sports από τις 24 Φεβρουαρίου είχε προαναγγείλει την περαιτέρω έρευνα των αρχών όταν ο περιβόητος φάκελος του αγώνα μεταβιβάστηκε από την Ε.Π.ΑΘΛ.Α στην ΕΟΚ κάτι που προκάλεσε και το «πάγωμα» της καταβολής των 370.000 ευρώ στις εμπλεκόμενες ΚΑΕ από το ποσοστό που τους αναλογούσε από την φορολόγηση των κερδών του στοιχήματος στη χώρα.

Επίσης από τα στοιχεία που δόθηκαν από τις στοιχηματικές εταιρείες προέκυψε ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των χρημάτων που πονταρίστηκαν στη νίκη του Κολοσσού με διαφορά άνω των 30 πόντων (ο αγώνας έληξε με διαφορά 41 πόντων) παίχθηκε από συγκεκριμένο, αρκετά μικρό, αριθμό λογαριασμών τα στοιχεία των οποίων βρίσκονται στη διάθεση των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών.

Πλέον η υπόθεση περνάει στο επόμενο στάδιο αφού δικαιολογείται εισαγγελική παραγγελία προκειμένου να ανοίξουν τα τηλέφωνα που ανήκουν στα άτομα που είναι οι κάτοχοι των λογαριασμών από τους οποίους παίχτηκαν τα μεγάλα ποσά.

Να σημειωθεί πως όπως αναφέρει το δημοσίευμα ήδη ζητήθηκε από την ΕΟΚ αναλυτική λίστα με στοιχεία όλων των παικτών Basket League, Α2 και Α1 Γυναικών προκειμένου να γίνει αντιπαραβολή των στοιχείων ώστε να εξακριβωθεί αν υπάρχει στη λίστα των λογαριασμών των στοιχηματικών εταιρειών μπασκετμπολίστας/ες που στοιχημάτισαν στον συγκεκριμένο αγώνα, κάτι που δια νόμου απαγορεύεται.

Φαίνεται λοιπόν πως ο κλοιός σφίγγει γύρω από συγκεκριμένα πρόσωπα κάτι που όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ήταν εμφανές ότι θα συμβεί από τις καταθέσεις των εμπλεκομένων στην αναμέτρηση, στα αρμόδια όργανα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0