Basket Talk

Ολυμπιακός – Μπάγερν 102-74: Την… διέλυσε με 100σταρα και «αγκαλιάζει» το πλεονέκτημα έδρας! (video)

Ολυμπιακός – Μπάγερν 102-74: Την… διέλυσε με 100σταρα και «αγκαλιάζει» το πλεονέκτημα έδρας! (video)

Δεν αστειεύεται ο φετινός Ολυμπιακός και το απέδειξε περίτρανα για άλλη μία φορά. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν υπερηχητικοί, «διέλυσαν» την Μπάγερν Μονάχου στο ΣΕΦ (102-74) και συνεχίζουν ακάθεκτοι να οδηγούν την «κούρσα» της EuroLeague!

Πήρε φόρα, «καθάρισε» το ματς από την αρχή και έπειτα δεν κοίταξε ξανά πίσω του. Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι η μίνι περίοδος ντεφορμαρίσματος που πέρασε έλαβε τέλος, με τον πιο εμφατικό τρόπο. Δύο βράδια μετά τη μεγάλη νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα, ισοπέδωσε την Μπάγερν Μονάχου στο Στάδιο Ειρήνης και Ειρήνης (102-74) και με το πέρας 28 αγωνιστικών στη φετινή EuroLeague, συνεχίζει ακάθεκτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ουσιαστικά όλα είχαν κριθεί από το πρώτο ημίχρονο, όπου οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ξεφύγει ήδη στους 20 πόντους. Κορυφαίοι για την αρμάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα οι Βεζένκοφ (18π.) και Ουόκαπ (13π.).

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ήθελε να ξεμπερδεύει από νωρίς απέναντι στη γερμανική ομάδα και η αλήθεια είναι ότι δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να το κάνει. Η Μπάγερν παρέμεινε χωρίς πόντο για πέντε λεπτά και 20 δεύτερα, ένα διάστημα στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν ένα σερί 15-0, απλοποιώντας σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση.

Οι παίκτες του Τρινκιέρι προσπάθησαν να παραμείνουν στο παιχνίδι, μειώνοντας κάτω από τους δέκα (26-17 στο 11’), αλλά μάταια. Τέσσερα διαδοχικά τρίποντα από Πίτερς, εις διπλούν, ΜακΚίσικ και Λαρεντζάκη, ήταν αρκετά για να «κόψουν» τον αέρα των Γερμανών και να ανεβάσουν τη διαφορά στο +16 (38-22).

Με μπάσκετ από άλλον… πλανήτη, με κυκλοφορία που «ζάλιζε» την άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Ολυμπιακός παρέσυρε στον διάβα του τη Μπάγερν. Στο ημίχρονο είχαν ξεφύγει για είκοσι πόντους, είχαν φτάσει το σκορ στο 55-35 και όλα έδειχναν ότι είχαν ήδη κριθεί.

Στην επανέναρξη επήλθε μία χαλάρωση από την πλευρά των Πειραιωτών, χωρίς ωστόσο αυτό να ανησυχεί ιδιαίτερα την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Οι Βαυαροί μείωσαν στους 11 (72-61) στο 29’, αλλά με συνοπτικές διαδικασίες την επανέφεραν σε ασφαλή επίπεδα, χάρη σε τρία διαδοχικά τρίποντα από Βεζένκοφ (επί δύο) και Ουόκαπ, φεύγοντας στο +16 στο τέλος της τρίτης περιόδου (81-65).

Μόλις ένα λεπτό μετά την έναρξη του τελευταίου μέρους, η διαφορά «εκτοξεύτηκε» στους 22 (87-65), με τον Ολυμπιακό να τελειώνει μια και καλή την υπόθεση νίκη. Το φράγμα των 100 ξεπεράστηκε με περίσσεια ευκολία, οι Πειραιώτες επικράτησαν με 102-74 και συνεχίζουν ακάθεκτοι στην κορυφή της EuroLeague.

 

Τα δεκάλεπτα: 26-12, 55-35, 81-65, 102-74

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0