Basket Talk

Μακάμπι – Φενέρμπαχτσε 78-74: Το απόρθητο κάστρο της έδωσε το «σύνθημα» για ακόμη μια τεράστια νίκη

Μακάμπι – Φενέρμπαχτσε 78-74: Το απόρθητο κάστρο της έδωσε το «σύνθημα» για ακόμη μια τεράστια νίκη

Η Μακάμπι στο «Γιαντ Ελιάου» μοιάζει… ανίκητη, με τον απολογισμό εντός έδρας, μετά τη νίκη με τη Φενέρ να ανεβαίνει στο 12-1!

Η Μακάμπι πήρε μια τεράστια νίκη, στο… κάστρο της, κόντρα στη Φενέρ του Δημήτρη Ιτούδη. Στο γήπεδο επέστρεψε ως αντίπαλος ο Σκότι Ουίλμπεκιν, ο οποίος βραβεύτηκε, ενώ ντεμπούτο και επιστροφή στη EuroLeague έκανε και ο Τάιλερ Ντόρσει, ο οποίος έμεινε άποντος!

Το ματς

Η Φενέρ αν και ήταν άστοχη από τα 6.75, πήρε από νωρίς διαφορά και έκοψε τον «αέρα» και το μομέντουμ που δίνει το «Γιαντ Ελιάου» στη Μακάμπι (11 νίκες – 1 ήττα). Οι φιλοξενούμενοι μόλις στο 5’ απέκτησαν διψήφια διαφορά (5-15) με τον Πιερ να βρίσκεται σε καταπληκτική μέρα, έχοντας τους 10 από τους 15 πόντους της ομάδας του Ιτούδη.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Μακάμπι «γύρισε» το ματς και ισοφάρισε στο 16’ (31-31). Το σκορ είχε πολλές εναλλαγές όμως ο Λορένζο Μπράουν με καλάθι και φάουλ δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, διαμόρφωσε το σκορ με το οποίο μετέβησαν οι ομάδες στα αποδυτήρια και έδωσε στους Ισραηλινούς πρώτη φορά προβάδισμα με 4 (43-39).

Στην επανάληψη, Ουιλμπέκιν και Μότλεϊ προσπάθησαν να κρατήσουν τη Φενέρ κοντά στο σκορ, με τη Μακάμπι να κάνει αρκετά λάθη προς το τέλος της περιόδου, με τον Κόλστον όμως να παίρνει την σκυτάλη του σκοραρίσματος και τον Ντιμπαρτολομέο να σκοράρει buzzer beater και να ανεβάζει κι άλλο τη διαφορά για την ομάδα του Κάτας που (σε ακόμη ένα ματς) δέχτηκε τεχνική ποινή (61-56).

Το ματς ήρθε σε ισορροπία, με τη Φενέρ να… τρέχει σε 3 λεπτά επιμέρους σκορ 10-0 και τον Μπιέλιτσα να παίρνει ριμπάουντ από το άστοχο τρίποντο του Καλάθη. Ο Μπόλντγουιν έδωσε άμεση απάντηση με καλάθι και φάουλ με 1:18’ να απομένουν για τη λήξη. Ο Γκούντουριτς ευστόχησε, όμως δεν εκμεταλλεύτηκε το λάθος της Μακάμπι αμέσως μετά, καθώς έκανε λάθος πάσα και έδωσε δικαίωμα για δυο βολές, τις οποίες έβαλε ο Λορένζο Μπράουν (76-73).

ΜΑΚΑΜΠΙ: Μπράουν 21, Μπάλντγουιν 13, Μάρτιν 9, Σόρκιν 10, ΝτιΜπαρτολομέο 10, Χίλιαρντ, Κοέν 2, Νίμπο 1, Κόλσον 10

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Μότλει 12, Ουίλμπεκιν 7, Έντουαρντς 2, Μπιελίτσα 6, Χέις-Ντέιβις 16, Πίερ 15, Τζεκίρι, Γκούντουριτς 8, Ντόρσι, Μπούκερ, Καλάθης 8

Δείτε τη βαθμολογία της EuroLeague ΕΔΩ

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0