Basket Talk

Λιμόζ - ΑΕΚ 63-69: Αγκαλιά με την πρόκριση στους «8» η Βασίλισσα!

Λιμόζ - ΑΕΚ 63-69: Αγκαλιά με την πρόκριση στους «8» η Βασίλισσα!

Η ΑΕΚ πήρε μια νίκη «χρυσάφι» κόντρα στην σκληροτράχηλη Λιμόζ, έδειξε χαρακτήρα και βρίσκεται με το... 1.5 πόδι στη φάση των 8 του BCL.

Η ΑΕΚ, με τον κόσμο στο πλευρό της, πήρε μια τεράστιας σημασίας νίκη απέναντι στη Λιμόζ, στο ιστορικό «Παλέ ντε Σπορ ντε Μπομπλάνκ». Με εξαιρετικό τον Μπρίντον Λεμάρ, στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα, η ΑΕΚ ουσιαστικά είναι με το… 1.5 πόδι στο Final 8 του BCL, σε συνδυασμό και με την ήττα της Γαλατασαράι από την Ουνικάχα Μάλαγα.

Έπειτα και από τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής η ομάδα του Ηλία Καντζούρη έφτασε στο 3-1 και την επόμενη αγωνιστική, κόντρα στην Γαλατασαράι μπορεί να κλειδώσει και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση. Αυτό θα συμβεί με νίκη απέναντι στην «τσιμ μπομ», αλλά και υπό προϋποθέσεις, και με ήττα με 10 πόντους.

Ο Μπρίντον Λεμάρ ήταν εξαιρετικός και οδηγός στο 10-0 σερί της Ένωσης, που… ξεκόλλησε από την ισοπαλία και ανέβασε τη διαφορά στους 10 (7-17). Οι Γάλλοι απάντησαν και μείωσαν στους 3 (14-17) όμως η ΑΕΚ στο 14’ βρέθηκε στο +11

Στο 19’ με 5 προσωπικούς πόντους του Ουγκολάν η Λιμόζ πήρε το προβάδισμα για πρώτη φορά, με 33-29 για να απαντήσει ο Μάιλς με δύο εύστοχες βολές και να διαμορφώσει το σκορ ημιχρόνου (33-31).

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Λιμόζ συνέχισε να έχει το πάνω χέρι, όμως η «Βασίλισσα» δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια. Τη λύση για την ομάδα του Ηλία Καντζούρη \ έδωσε ο «σεληνιασμένος» Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος με 8 προσωπικούς του πόντους έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού (42-44). Η ηρεμία του Πιερ Οριόλα επίσης συνέβαλε τα μέγιστα στο να φτάσει η ΑΕΚ στο 29’ (46-51).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, το… ρόδι έσπασε ο Λεμάρ με 5 προσωπικούς του πόντους για να έρθει ο Οριόλα και να κερδίσει αντιαθλητικό φάουλ και να ανεβάσει τη διαφορά στους 7 (54-61, στο 34’) η Βασίλισσα ήταν καταιγιστική και «χτύπησε» κυρίως με τον Λεμάρ που έβαλε 8 πόντους σε 2 λεπτά και σε συνδυασμό με τις βολές του Οριόλα ανέβασε τη διαφορά στους 9 (35’).



Χρήστος Παπαδόπουλος

Δείτε το στατιστικό του αγώνα εδώ:

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0