Basket Talk

Τουρκ Τέλεκομ - Προμηθέας 85-75: Πήγε να κάνει την ανατροπή, αλλά δεν τα κατάφερε!

Τουρκ Τέλεκομ - Προμηθέας 85-75: Πήγε να κάνει την ανατροπή, αλλά δεν τα κατάφερε!

Ο Προμηθέας φιλοξενήθηκε από την Τουρκ Τέλεκομ για τις ανάγκες του Euro Cup, αλλά θα επιστρέψει ηττημένος στην Πάτρα (85-75) αν και προσπάθησε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή κατά την τρίτη περίοδο.

Ο Προμηθέας επέστρεψε στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην Ευρώπη αντιμετωπίζοντας την Τουρκ Τέλεκομ στην Τουρκία. Οι Πατρινοί που προέρχονται από τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης με ρεκόρ 9-5. Στην προηγούμενη μεταξύ τους αναμέτρηση ο Προμηθέας είχε ηττηθεί εντός έδρας από την τουρκική ομάδα με 83-98.

Το ματς

Κατά το ξεκίνημα του αγώνα η Τουρκ Τέλεκομ είχε την απόλυτη κυριαρχία με τον άλλοτε παίκτη του Προμηθέα, Τζέριαν Γκραντ, να ξεκινάει δυναμικά. Η ομάδα της Πάτρας είχε σκοράρει μόνο ένα καλάθι με όλους τους υπόλοιπους πόντους να προέρχονται από τη γραμμή των ελευθέρων βολών στο 17-8.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα του Προμηθέα πήγε να αλλάξει με τους 5 συνεχόμενους πόντους από τον Κουλμπόκα αλλά η Τουρκ Τέλεκομ του έκοψε τον αέρα απαντώντας μ’ ένα σερί 12-0. Οι 50 πόντοι που δέχτηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους αντικατοπτρίζουν την κακή αμυντική εικόνα του Προμηθέα που προσπαθεί να παραμείνει στο παιχνίδι με τους Κάουαν και Τόμασον να κάνουν ό,τι  μπορούν επιθετικά με 11 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Ο Κουλμπόκα έκανε τρομερό step up στο τρίτο δεκάλεπτο και πήρε «φωτιά» βοηθώντας τον Προμηθέα να πλησιάσει ακόμα και στο καλάθι (60-58) με επιμέρους σκορ 10-20. Η τελευταία περίοδος του αγώνα σημαδεύτηκε από την άμεση απάντηση του πρώην παίκτη των Πατρινών, Τζέριαν Γκραντ, που σκόραρε τρία συνεχόμενα καλάθια (73-64) για την Τουρκ Τέλεκομ αναγκάζοντας τον κόουτς Χριστόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ. Δε μπόρεσε να κάνει δυστυχώς το come back και έχασε εν τέλει για δέκα πόντους 85-75 από την τουρκική ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 50-38, 60-58, 85-75

Ευτυχία Οικονομίδου

Δείτε το στατιστικό του αγώνα εδώ:

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0