Basket Talk

Άρης - Περιστέρι 78-83: Αθηναϊκό «διπλό» εν μέσω διακοπής! (video)

Άρης - Περιστέρι 78-83: Αθηναϊκό «διπλό» εν μέσω διακοπής! (video)

Μία «επεισοδιακή» νίκη πέτυχε στη Θεσσαλονίκη επί του Άρη το Περιστέρι, που κέρδισε με 78-83 για την 17η αγωνιστική της Basket League. Το παιχνίδι διακόπηκε για παραπάνω από μία ώρα στην τέταρτη περίοδο, λόγω υβριστικών συνθημάτων κατά των διαιτητών. Χρειάστηκε να εκκενωθεί για την ολοκλήρωσή του!

Ο Άρης υποδέχτηκε το Περιστέρι για τις ανάγκες της 17ης αγωνιστικής της Basket League με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν στην 6η θέση της βαθμολογίας με 9-7. Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με το «διπλό» επικρατώντας με 78-83 και κάπως έτσι ξεπέρασαν στη βαθμολογία τον αποψινό τους αντίπαλο, φτάνοντας τις δέκα νίκες.

Ωστόσο, το παιχνίδι «σημαδεύτηκε» από τη διακοπή που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της τέταρτης περιόδου, λόγω υβριστικών συνθημάτων κατά των διαιτητών! Διήρκησε περισσότερο από μία ώρα και χρειάστηκε να εκκενωθεί, όπως ζήτησαν οι διαιτητές, προκειμένου να ολοκληρωθεί κανονικά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε μ’ ένα 6-0 του Άρη σοκάροντας την ομάδα του κόουτς Σπανούλη, όμως γρήγορα ανασυγκροτήθηκε βγάζοντας ένταση και διεκδικώντας κάθε κατοχή φέρνοντας σε ισορροπία το παιχνίδι με τον Νότε για τον Άρη και τον Φρανσίσκο για το Περιστέρι να ξεχωρίζουν. Με την πολύτιμη βοήθεια των Χάμερ και Ραντάνοβ το Περιστέρι κατάφερε να πάρει προβάδισμα πριν το τέλος του ημιχρόνου (26-34).


Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη με την έναρξη της 3ης περιόδου μπόρεσε να επιβάλλει τον ρυθμό της με τον Φρανσίσκο να βρίσκει στόχο από τα 6,75μ. έχοντας μαξιλαράκι 15 πόντων μετά και το buzzer beater τριών πόντων από τον Πουλιανίτη για το 47-62.


Με το σκορ στο 59-67 και με 7 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη του ματς, οι διαιτητές παίρνουν την απόφαση να πάνε στα αποδυτήρια και να μην συνεχίσουν τον αγώνα αν δεν εκκενωθεί το γήπεδο. Ο λόγος τα υβριστικά συνθήματα που ακούγονταν στο Nick Gallis Hall κατά των διαιτητών. Μετά τη διορία των 45 λεπτών που έδωσαν, το γήπεδο άδειασε και οι δύο ομάδες επέστρεψαν στο παρκέ με τον Άρη να μπαίνει πιο δυναμικά στην αναμέτρηση.


Έφτασε μάλιστα να μειώσει μέχρι και στον πόντο (72-73) 1’40’’ πριν το φινάλε, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει την ολική ανατροπή, με το Περιστέρι να είναι εύστοχο στις βολές και να φεύγει τελικά με το «διπλό» από την Θεσσαλονίκη (78-83).


Τα δεκάλεπτα
: 19-19, 35-39, 47-62, 78-83

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ


Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0