Basket Talk

Ιωνικός - ΑΕΚ 79-98: Πάτησε τριάδα η «Ένωση», αλλά ποιος θα θυμάται το ματς γι' αυτό;

Ιωνικός - ΑΕΚ 79-98: Πάτησε τριάδα η «Ένωση», αλλά ποιος θα θυμάται το ματς γι' αυτό;
Η ΑΕΚ επικράτησε του Ιωνικού με 98-79 (04/03), «πάτησε» τριάδα στην Basket League, αλλά το αγωνιστικό σκέλος πέρασε σε δεύτερη μοίρα.
Σχετικά Άρθρα
Νικηφόρα πέρασε από τον Πλάτωνα η ΑΕΚ (98-79), αφήνοντας πίσω της την μέτρια παρουσία της στο Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς και τις ήττες στο πρωτάθλημα. Με τη νίκη αυτή η «Ένωση» ανέβηκε στο 10-7 και... πάτησε τριάδα. Ονειρεμένο ντεμπούτο του Μπράιντον Λεμάρ με 20 πόντους και 3 κλεψίματα, συγκινητικός αλλά μόνος ο Μαυροκεφαλίδης (25 π., 9 ριμπ), σε ένα ματς που ξεκίνησε με 20 λεπτά καθυστέρηση λόγω ενός πανό που ανέβηκε από τους φίλους του Ιωνικού για την τραγωδία στα Τέμπη το οποίο ζήτησαν οι διαιτητές να κατέβει.

Φουριόζα ξεκίνησε την αναμέτρηση η ΑΕΚ, η οποία είχε καινούργια πρόσωπα στη συνθεσή της (Οριόλα, Λεμάρ). Παρόλα αυτά οι Νικαιώτες χάρις τους Μάντζαρη και Μαυροκεφαλίδη όχι μόνο έμειναν κοντά στο σκορ αλλά πέρασαν και μπροστά (21-20). Ένα σερί 11-0 όμως της «Ένωσης» ήταν υπεραρκετό για να μπει το... νερό στο αυλάκι με τον νεοφερμένο Λεμάρ να σκοράρει πέντε πόντους στο διάστημα αυτό. Τα σχεδόν πεντε λεπτά που έμεινε άποντος ο Ιωνικός διακόπηκαν από το τρίποντο του Κάπελαν όμως με τον Στρέλνιεκς «καυτό» πίσω από τα 6,75 (4/5) το προβάδισμα της ΑΕΚ ήταν ανοδικό (36-49). 

Ο Μαυροκεφαλίδης αποτελούσε μία μόνιμη απειλή για τους «κιτρινόμαυρους» στο πρώτο ημίχρονο, όταν όμως οι πάικτες του Καντζούρη βρήκαν τρόπο να τον περιορίσουν, ουσιαστικά έθεσαν και τεράστιο προβάδισμα για τη νίκη και την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. Οι δύο βολές των τεχνικών του Τσίκληρα (μέσα σε 6:40) μάλιστα και το δίποντο του Ουίλιαμς έφεραν την ΑΕΚ στο +21 (59-38). Οι Νικαιώτες έβγαλαν μία αντίδραση (59-46) με ένα δικό τους 8-0 αλλά δεν ήταν αρκετό με την ΑΕΚ να βρίκσει λύσεις από πολλούς πάικτες της.

Τα δεκάλεπτα: 25-29, 36-49, 55-73, 79-98.

Δείτε το Στατιστικό του Αγώνα εδω:
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0