Basket Talk

Λαύριο – Απόλλων Πάτρας 74-68: Έμεινε ζωντανό στη μάχη αλλά δεν κάλυψε τη διαφορά!

Λαύριο – Απόλλων Πάτρας 74-68: Έμεινε ζωντανό στη μάχη αλλά δεν κάλυψε τη διαφορά!

Το Λαύριο επικράτησε στο ντέρμπι της «ουράς» του Απόλλωνα Πάτρας με σκορ 74-68 και έμεινε ζωντανό στη μάχη της παραμονής! Ωστόσο οι Πατρινοί εξακολουθούν να υπερτερούν στη μεταξύ τους ισοβαθμία αφού είχαν κερδίσει στον πρώτο γύρο με 17 πόντους (71-54).

Μία υπερπολύτιμη νίκη πανηγύρισε το Λάυριο εις βάρος του Απόλλωνα Πάτρας (74-68) στο ντεμπούτο του Γιώργου Λιμνιάτη στον πάγκο της ομάδας.

Σε ένα ματς που ήταν ντέρμπι καθόλη τη διάρκειά του, οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να βγουν νικητές, έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τον Φλανγκ ο οποίος έκανε νταμπλ-νταμπλ από το πρώτο ημίχρονο (10 π./ 15 ρ.)! Στον αντίποδα για τον Απόλλωνα ο Βερτζ σημείωσε 26 πόντους, αλλά πάλευε σχεδόν μόνος του.

Η πρώτη περίοδος έκλεισε με τους Πατρινούς μπροστά στο σκορ με +2 (13-15), όμως το Λαύριο πήρε γρήγορα προβάδισμα βραχείας κεφαλής με έξι (30-24) στα μισά της β΄ περιόδου και έκλεισε το ημίχρονο στο +3 (34-31).

Η ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη στην 3η περίοδο ήταν ανώτερη και έφτασε να προηγείται μέχρι και με 13 πόντους (56-43) χάρις τους Ζάρα, Κόουλ και Λαντζεβαϊν, αλλά το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει. Ο Απόλλωνας έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να μειώσει στους 8 (60-52) στο τέλος της περιόδου. Ωστόσο, λίγο πριν τη συμπλήρωση των 30 λεπτών, ο Νίκος Βετούλας αποβλήθηκε με  δεύτερη τεχνική ποινή.

Ακόμη και χωρίς τον τεχνικό τους όμως, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν την αντεπίθεση, μάζεψαν τη διαφορά και κατόρθωσαν να περάσουν μπροστά με έναν (67-68), 3,5 λεπτά πριν το φινάλε, τρέχοντας ένα σερί 0-10. Το Λαύριο παρόλα αυτά δεν πανικοβλήθηκε, βρήκε ένα δύσκολο καλάθι με τον Λάντζεβαϊν, εκμεταλλεύτηκε τις δύο χαμένες ευκαιρίες του Γκρίφον και εν τέλει κατόρθωσε να κερδίσει με 74-68.

Με το θετικό αυτό αποτέλεσμα, 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0