Basket Talk

Για όλα φταίει ο Ράσελ Ουέστμπρουκ. Ή μήπως όχι;

Για όλα φταίει ο Ράσελ Ουέστμπρουκ. Ή μήπως όχι;

Τα τελευταία χρόνια απ’ όποια ομάδα αποχωρεί ο Ράσελ Ουέστμπρουκ (και δεν είναι και λίγες), αυτές ανακουφίζονται. Οι Κλίπερς όμως, πήραν το ρίσκο και με την πίεση του παλιού συμπαίκτη του Πολ Τζορτζ, κράτησαν τον Ράσελ στην «πόλη των αγγέλων» αλλά μέχρι τώρα δεν τους… βγαίνει.

Οι Κλίπερς είχαν αρχίσει να εμπνέουν σταθερότητα τη φετινή σεζόν στο NBA και με την προσθήκη και τρίτου σταρ στην ομάδα ήθελαν να ενισχυθούν ακόμα παραπάνω. Όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα υπολόγιζαν. Σαν τριάδα ο Λέοναρντ, ο Τζορτζ και ο Ουέστμπρουκ έχουν παίξει τέσσερα παιχνίδια και έχουν ηττηθεί και στα τέσσερα. Mάλιστα όσες φορές φέτος έχει ξεκινήσει βασικός, η ομάδα του μετράει μόνο ήττες (14-0), 10 με τους Λέικερς και 4 με τους Κλίπερς.

 Ο Ουέστμπρουκ είχε πολύ κακό ποσοστό στα σουτ και αυτό ήταν κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Ουόριορς στο πρόσφατο ματς παίζοντας με την ψυχολογία του. Τον άφηναν συνεχώς αμαρκάριστο ρίχνοντάς του την αυτοπεποίθηση στα τάρταρα με τον ίδιο να μην παίρνει καν το ρίσκο να σουτάρει. Ο Ντρέιμοντ Γκριν ούτε που πλησίαζε κοντά του στις άμυνες και δεν του έδινε την ευκαιρία να κάνει το drive προκαλώντας τον απλά να σουτάρει από απόσταση. Όπως είπε και ο ίδιος «άμα δεν σε μαρκάρουν, αρχίζεις να αναρωτιέσαι μήπως κάνεις εσύ κάτι λάθος».

 

Ο MVP της σεζόν 2016-2017 είναι συνηθισμένος στην αμφισβήτηση όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού του, την αστοχία του και για τον εγωισμό του στον χειρισμό της μπάλας, αλλά η έλλειψη αυτοπεποίθησης δεν ήταν ποτέ μέσα  στα ζητήματα που αντιμετώπιζε. Ο Ράσελ δεν υπήρξε ο σουτέρ, ούτε είναι η πρώτη φορά που βλέπει να τον παίζουν τέτοια άμυνα. Όμως για πρώτη φορά στα μάτια του φάνηκε να μην έχει την τόλμη. Ένας παίκτης που έχει ήδη πεσμένο ηθικό από την έντονη κριτική που δεχόταν στους Λέικερς και ήταν έτοιμος για ένα νέο ξεκίνημα, τώρα ετοιμάζεται να δεχτεί και τη δυσαρέσκεια των φαν των Κλίπερς.

Ένα από τα πολλά βίντεο που έχουν φτιάξει οι φίλοι των Λέικερς για τις κακές εμφανίσεις του Ουέστμπρουκ:

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0