Basket Talk

Μιλάνο – Ολυμπιακός 83-62: Στην Ιταλία μπήκε μία άνω τελεία (video)

Μιλάνο – Ολυμπιακός 83-62: Στην Ιταλία μπήκε μία άνω τελεία (video)

Απρόσμενη, αλλά όχι και επώδυνη, ήταν η ήττα στο Μιλάνο για τον Ολυμπιακό (83-62). Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν ίσως την χειρότερη φετινή τους εμφάνιση στην EuroLeague, δεν μπόρεσαν να βγάλουν τον καλό τους εαυτό σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και κάπως έτσι, μετά από επτά νίκες, ηττήθηκαν για δεύτερη φορά μέσα στο 2023.

Χρειάστηκε να περάσουν κοντά δύο μήνες για να ηττηθεί και πάλι ο Ολυμπιακός και αυτό έγινε τελικά στο Μιλάνο, υπό το βλέμμα του Τζιανμάρκο Ποτζέκο. Μετά τις 10 Ιανουαρίου και την ήττα από τη Μονακό στη Γαλλία, οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να πετύχουν την όγδοη διαδοχική τους νίκη. «Λύγισαν» στην Ιταλία από το Μιλάνο (83-62) στην 26η αγωνιστική της EuroLeague, καθώς δεν βρήκαν… αντίδοτο απέναντι στην άμυνα των παικτών του Μεσίνα σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Στο 18-8 πια το ρεκόρ του Ολυμπιακού, που ισοβαθμεί με την Μπαρτσελόνα, ενώ έχει ίδιο αριθμό νικών με την Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά με παιχνίδι περισσότερο.

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο Μπίλι Μπάρον με 18 πόντους (4/6 3π.), με τον Σάσα Βεζένκοφ και τον Τόμας Ουόκαπ να είναι οι μοναδικοί διψήφιοι από την πλευρά των Πειραιωτών με 10 πόντους αμφότεροι.

Το ματς

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκε κάπως νωθρά στο παρκέ. Η Αρμάνι με ένα σερί 8-0 από το 4’ έως το 5’, πέρασε μπροστά με έξι πόντους, κρατώντας τον Ολυμπιακό αρκετά χαμηλά στην επίθεση (10-4). Δύο τρίποντα από Βεζένκοφ και Πανανικολάου μείωσαν τη διαφορά στο καλάθι (12-10 στο 7’), ενώ οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν μπροστά 1’45’’ πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, χάρη στο goal-foul του αρχηγού τους (14-15).

Παρά το γεγονός ότι οι Πειραιώτες προσπαθούσαν να κυκλοφορήσουν γρήγορα τη μπάλα στην επίθεση, δυσκολεύονταν αρκετά να φτάσουν στο ιταλικό καλάθι, υποπίπτοντας ταυτόχρονα σε αρκετά λάθη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στη μεγαλύτερη διάρκεια της δεύτερης περιόδου να βρίσκεται πίσω στο σκορ, χωρίς ωστόσο να το πληρώνει με κάποια μεγάλη διαφορά.

Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν εκ νέου στο +6 στα 2’26’’ πριν την ανάπαυλα (35-29), αλλά με τις δύο ομάδες να κολλούν εκεί για δύο ολόκληρα λεπτά, ένα τρίποντο του Γιαννούλη Λαρεντζάκη στο φινάλε στάθηκε ικανό να μειώσει το σκορ σε απόσταση τριών πόντων, πριν οδηγηθούν στα αποδυτήρια (35-32).

Τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν για τον Ολυμπιακό στην επανέναρξη του αγώνα. Το Μιλάνο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αστοχία των παικτών του Μπαρτζώκα, με μόλις δύο πόντους σε 5 λεπτά και 10 δεύτερα και ανέβασε για πρώτη φορά στο ματς τη διαφορά στους 13 πόντους (47-34)!

Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν μπορούσε να βρει λύση στην ευστοχία του Μπίλι Μπάρον, ο οποίος ευστόχησε για τρεις και έγραψε το 54-39 στο 26’ για το +15, με το ιταλικό προβάδισμα να παραμένει σε αυτά τα επίπεδα έως και την έναρξη του τελευταίου μέρους (61-46).

Ό,τι και αν έκανε ο Έλληνας τεχνικός έπεφτε σε… τοίχο. Η Αρμάνι είχε πάρει τον «αέρα» του Ολυμπιακού και με 8’54’’ για το φινάλε «εκτόξευσε» τη διαφορά στους είκοσι (66-46). Η τελευταία προσπάθεια της ελληνικής ομάδας να επιστρέψει ήταν όταν μείωσε στους 12 στα 5’53’’, αλλά δεν κατόρθωσε να κάνει κάτι καλύτερο και έτσι, μετά από επτά σερί νίκες, γνώρισε την ήττα με 83-62.

 

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 35-32, 61-46, 83-62

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0