Basket Talk

Παναθηναϊκός - Εφές 82-87: Αυτός ο αγώνας δεν είχε (καμία) σημασία!

Παναθηναϊκός - Εφές 82-87: Αυτός ο αγώνας δεν είχε (καμία) σημασία!
Μέσα σε κλίμα βαρύ έπρεπε να παιχθεί και μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός πήρε αρκετά πράγματα από παίκτες που δεν το συνήθιζαν ως τώρα στη σεζόν (Γκριγκόνις), ωστόσο το μεγαλύτερο αγωνιστικό κίνητρο, τα κορμιά που του έλειπαν και ο «δαιμονισμένος» Κλάιμπερν, αρκούσαν στην Εφές για να τον οδηγήσει στη 12η ήττα του σε 14 παιχνίδια (82-87).
«Η Ελλάδα πενθεί τα παιδιά της» όπως έγραφε και το cube στο κέντρο του ΟΑΚΑ, το κλίμα ήταν βαρύ, όμως έπρεπε να παιχθεί και μπάσκετ μέσα σε όλα. Στο ντεμπούτο του Χρήστου Σερέλη ως head coach στον πάγκο του Παναθηναϊκού εντός έδρας, το «τριφύλλι» ήταν εξαιρετικό για 14', άκρως μαχητικό στο φινάλε, όμως παραδόθηκε στο μεγαλύτερο κίνητρο της Εφές, τις ελλείψεις στους ψηλούς του και τις... εκτελέσεις των Κλάιμπερν και Μπράιντ. 5η σερί ήττα για τον Παναθηναϊκό για δεύτερη φορά στη σεζόν.
Σε ένα ΟΑΚΑ με πολλά άδεια καθίσματα και σαφή μηνύματα, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με ένα πλάνο και αυτό φαινόταν στο παρκέ. Με τον Πονίτκα στο αρχικό σχήμα και στη θέση «4», το «τριφύλλι» προσπαθούσε να χτυπήσει με το ποστάρισμα του Πολωνού. Ο Παναθηναϊκός δεν έπαιρνε βεβιασμένες προσπάθειες, κυκλοφορούσε τη μπάλα όμως με έναν «δεινόσαυρο» για όλον τον αγώνα, ήξερε ότι δεν μπορούσε να... ταϊζει συνεχώς. Αν μάλιστα ήταν πιο προσεκτικός στα ριμπάουντ («έφαγε» τρία συνεχόμενα καλάθια από χαμένα... σκουπίδια) θα είχε καταφέρει να πάρει και μία διαφορά. Ο Σερέλης ήθελε να κρατάει τους παίκτες του φρέσκους, να παίρνει πράγματα απ΄ όλους και το γεγονός ότι στο πρώτο δεκάλεπτο είχε χρησιμοποιήσει τους 11/12, «λέει» πολλά για τη διαθεσή του να ανοίξει το ροτέισον.
Τα τρίποντα των Μαντζούκα και Γκριγκόνις στα πρώτα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου έδωσαν στους «πρασίνους» το +4, όμως οι ελλείψεις στη frontline τον έφθειραν γρήγορα (4 φάουλ σε τρία λεπτά). Η απάντηση του Παναθηναϊκού στον όγκο ήταν τα τρίποντα και ο Τόμας με δική του... βόμβα έβαλε τους γηπεδούχους στο +7.
5822116.jpg

Από εκεί και πέρα όμως ήταν η σειρά των Κλάιμπερν και Λάρκιν να πάρουν το... όπλο τους. Οι Τούρκοι απάντησαν με ένα σερί 11-2 και ισορόπησαν το ματς (40-43, 20').

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ήθελε από νωρίς να βάλει τις βάσεις νίκης και με το... καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο έκανε το 6-0, προηγούμενοι με 41-49 με γκολ φάουλ του Μπράιντ. Η Εφές στηριζόταν στο επιθετικό ταλέντο της περιφέρειάς της και το καλό τους βράδυ, φτάνοντας να προηγείται με και διψήφια διαφορά (43-54, 23'). Οι «πράσινοι» όμως δεν το έβαλαν κάτω. Με μπροστάρη τον Λι, ( 9 πόντους στην τρίτη περίοδο) επέστρεψαν για τα καλά στη διεκδίκηση του ματς (54-56, 27'). Ένα κενό τρίλεπτο όμως ήταν αρκετό για να βρεθεί να κυνηγάει ξανά.
Το 11-0 που έτρεξε η Εφές έβαλε αυτή τη φορά το νερό στο... αυλάκι (54-67) με το τρίποντο του Σίνγκλετον και κάπως έτσι οι Τούρκοι έφτασαν στη μεγαλύτερη διαφορά τους. Από το γκολ-φάουλ του Λι και για τα επόμενα 9 λεπτά, το «τριφύλλι» δεν πλησίαζε το καλάθι, η Εφές βρήκε ρυθμό και κάπου εκεί τελείωσαν όλα, παρά τη συγκινητική προσπάθεια του Γκριγκόνις και τα τριποντά του, χάρις τα οποία ο Παναθηναϊκός πλησίασε μέχρι και τους 6 (75-81, 77-83) αλλά και τους πέντε (82-87).

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 40-43, 54-64, 82-87

Δείτε το Στατιστικό του Αγώνα ΕΔΩ:

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0