Basket Talk

Οι «Λατίνοι» του ελληνικού μπάσκετ!

Οι «Λατίνοι» του ελληνικού μπάσκετ!

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ανήκει επίσημα στην Παντέρας της Βενεζουέλας, συνεχίζοντας την ελληνική… απόβαση στην Λατινική Αμερική!

Σχετικά Άρθρα

Μια απίστευτη απόφαση πήρε ο Βαγγέλης Μάντζαρης, να αγωνιστεί στη Βενεζουέλα με τα χρώματα της Παντέρας Ντε Μιράντα. Ο… εξολοθρευτής του Ιωνικού που έχει κατακτήσει δις την EuroLeague με τον Ολυμπιακό (2012, 2013) θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Βενεζουέλας, με τους «πάνθηρες», οι οποίοι ανακοίνωσαν την επίσημη απόκτηση του από την ομάδα της Νίκαιας.

Ο 32χρονος γκαρντ δε θα είναι ο πρώτος που θα προσπαθήσει να μάθει… συρτάκι σε ανθρώπους που ζουν στην ήπειρο της… σάμπα ούτε θα είναι ο πρώτος Έλληνας που αγωνίζεται συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα της Βενεζουέλας.

Το καλοκαίρι του 2013, ο άλλοτε προπονητής του Πανιωνίου, Κρις Χουγκάζ, ανέλαβε την μεξικανική Κορεκαμίνος και έφυγε από εκεί μόλις τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, για να επιστρέψει την επόμενη σεζόν στην Κύπρο και να αναλάβει εκ νέου τον Απόλλωνα Λεμεσού.

DDM LAURENT DARD BASKET BALL SAISON 2019 2020 NATIONALE 1 MASCULINE NM1 UTLPB UNION TARBES LOURDES EN ROUGE GAGNE CONTRE CONTRE AURORE VITRE SCORE 74 A 60  CHRISTIANOS  CHOUGAZ  ENTRAINEUR UNION

Ένας παίκτης που έχει ταυτιστεί κυρίως με την ελληνική και την ισπανική λίγκα έχει βρεθεί δις στη Λατινική Αμερική, μάλιστα σε δύο χώρες. Στις 25 Ιουνίου 2022, ο Κώστας Βασιλειάδης υπέγραψε συμβόλαιο με τη Μαρίνος ντε Ανζοατέγκι ενώ τον Οκτώβριο του ίδιου έτους συμφώνησε με την Ατλέτικο Γκόες από την Ουρουγουάη, που αποτέλεσε τον 14ο σταθμό της καριέρας του.

vasileiadis_1_1.jpg

«Λατίνος» με τα… όλα του πρέπει να θεωρείται ο Φώτης Λαμπρόπουλος, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε 3 χώρες της Λατινικής Αμερικής. Ο 39χρονος σέντερ έχει αγωνιστεί 4 γεμάτες σεζόν σε Αργεντινή (Μπόκα Τζούνιορς, Φέρρο Καρίλ Οέστε), Βενεζουέλα (Γκουαϊκερίες ντε Μαργκαρίτα) και Ουρουγουάη (Κλουμπ Μαλβίν).

852c82f0e0940af2d8b525f4e2fce935_XL.jpg

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης γίνεται ο 4ος Έλληνας που θα κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι και ο 3ος που αγωνίζεται στη Βενεζουέλα, με τον Έλληνα γκαρντ να αναζητάει μια νέα εμπειρία σε μια χώρα που η ζωή είναι πολύ διαφορετική απ’ ότι στην Ευρώπη.

Χρήστος Παπαδόπουλος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0