Basket Talk

Το ανεξίτηλο αποτύπωμα του Αντετοκούνμπο στο Μιλγουόκι

Το ανεξίτηλο αποτύπωμα του Αντετοκούνμπο στο Μιλγουόκι

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο διέθεσε ένα εκατομμύριο δολάρια στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας στο Μιλγουόκι και αυτό ήταν ένα ακόμη λιθαράκι στη σχέση ζωής που έχει χτίσει με την πόλη που τον αγκαλιάσε και της το ανταποδίδει.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, το πρόσωπο του Μιλγουόκι, επέλεξε για ακόμη μια φορά να στηρίξει την πόλη που τον ανέδειξε πριν 10 χρόνια ενισχύοντας οικονομικά υπηρεσίες που ασχολούνται με την ψυχική υγεία. Ο ίδιος έχει δείξει και στο παρελθόν την ευαισθητοποίηση του σε αυτά τα θέματα μιας και έχει έρθει αντιμέτωπος με συνθήκες έντονου στρες και πίεσης.

«Μιλούσα καθημερινά στον αθλητικό ψυχίατρο και με βοήθησε να βρω τον εαυτό μου. Δεν είμαστε αδύναμοι ούτε μαλθακοί επειδή έχουμε την ανάγκη να μιλήσουμε σε ψυχίατρο. Αυτό είναι ταμπέλα. Γι'αυτό είναι τόσο δύσκολο στους ανθρώπους να ανοίγονται. Ακόμα και για μένα ήταν δύσκολο», δήλωσε παλαιότερα.

Δεν ξεχνά ποτέ το "σπίτι" του ο Giannis, δείχνει συχνά το κοινωνικό του πρόσωπο και φροντίζει να προσφέρει με όποιον τρόπο μπορεί. Το ρίσκο που πήραν οι Μπακς το 2013 επιλέγοντας τον ως 15ο pick του ντραφτ έχει βγει και με το παραπάνω. Αρκεί απλά μια βόλτα στο Μιλγουόκι για να αντιληφθεί κανείς πως αυτή η πόλη έχει συνδεθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό με το αστέρι της. Το πρόσωπό του υπάρχει σχεδόν σε κάθε γωνιά του δρόμου και ο κόσμος κυκλοφορεί φορώντας τη φανέλα του με το νούμερο 34. Το Μιλγουόκι τον αγκάλιασε και ο Greek Freak πήρε όχι μόνο την ομάδα αλλά και ολόκληρη την πολιτεία στις πλάτες του οδηγώντας την στην κορυφή με αποκορύφωμα την κατάκτηση του τίτλου μετά από 50 ολόκληρα χρόνια.

44487ed8fba0f2b82d9d5c8e9a98ed4b9d67f7c75e21d8b1a6cda1869e8697fd.jpg

The Giannis' effect

Με κάθε του τάπα και με κάθε του κάρφωμα προσελκύει όλο και περισσότερο κόσμο να παρακολουθήσει και να αγαπήσει την ομάδα του. Μόνο με την επέκταση του συμβολαίου του το 2020 οι Μπακς είδαν αύξηση σε ποσοστό 186% στις πωλήσεις των προϊόντων τους, ενώ στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, από το 2001 ως το 2013 είχαν καταφέρει μόλις 7 νίκες στα πλέι οφ ενώ από την έλευση του Giannis το 2013 ως και την χρονιά του δαχτυλιδιού οι νίκες στα πλέι οφ μετράνε ήδη 38. Η πόλη του Μιλγουόκι μάλιστα είχε 56 εκατομμύρια δολάρια κέρδος την χρονιά που τα "ελάφια" κατέκτησαν το πρωτάθλημα, αλλά και ο ίδιος ο σύλλογος είδε την αξία του να ανεβαίνει στο +500% την ίδια χρονιά (2021). Ο Αντετοκούνμπο λοιπόν αποτελεί δικαίως όχι μόνο το πρόσωπο της ομάδας αλλά και ολόκληρης της πολιτείας εμπνέοντας τον κόσμο να υποστηρίξει όχι μόνο τον ίδιο αλλά και τους Μπακς.

Σε μια εποχή που κυριαρχούν οι υπερομάδες και οι παίκτες του κορυφαίου επιπέδου αναζητούν συνεχώς νέους προορισμούς για να κατακτήσουν τον τίτλο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι από τους τελευταίους ρομαντικούς. Πιστός στην ομάδα και στην πόλη που τον ανέδειξε αφήνει τόσο μεγάλο αντίκτυπο και έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομα του με το Μιλγουόκι σε τέτοιο βαθμό που δύσκολα κάποιος θα καταφέρει να τον πλησιάσει.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0