Basket Talk

Νίκολα Γιόκιτς: Ένας… χοντρούλης τους κάνει πλάκα και γράφει ιστορία με το 100ο triple double

Νίκολα Γιόκιτς: Ένας… χοντρούλης τους κάνει πλάκα και γράφει ιστορία με το 100ο triple double

Ο… χαλαρός Γιόκιτς τα ξημερώματα της Τετάρτης (01/03) έγινε μόλις ο 6ος παίκτης στην ιστορία του NBA που σημειώνει 100 triple double, κάνοντας μια… σβηστή εμφάνιση και πανηγυρίζοντάς το τρώγοντας ποπ κορν στα αποδυτήρια.

Ο Σέρβος σταρ των Ντένβερ Νάγκετς τα ξημερώματα της Τετάρτης έγινε ο 6ος παίκτης στην ιστορία του NBA που έφτασε στο επίτευγμα των 100 triple double, μένοντας πίσω από Ράσελ Γουέστμπρουκ (198), Όσκαρ Ρόμπερτσον (181), Μάτζικ Τζόνσον (138), Τζέισον Κιντ (107) και ΛεΜπρόν Τζέιμς (106). Ο «Τζόκερ» ολοκλήρωσε τον αγώνα με 14 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ και οι Νάγκετς πήραν τη νίκη απέναντι στους Ρόκετς.

Άλλωστε, από τις 24 φορές που ο Γιόκιτς έχει κάνει triple double τη φετινή σεζόν, οι Νάγκετς δεν έχουν χάσει σε κανένα από αυτά! Όπως επίσης, δεν έχουν ηττηθεί όταν ο Τζαμάλ Μάρεϊ σκοράρει πάνω από 30 πόντους (όπως τα ξημερώματα της Τετάρτης που σκόραρε 32).

Το τρομερό στατιστικό του Σέρβου σέντερ είναι ότι έγινε ο 2ος… ταχύτερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που έφτασε τα 100 triple double καριέρας. Ο Όσκαρ Ρόμπερτσον το κατάφερε μετά από 277 αγώνες και ο Νίκολα Γιόκιτς χρειάστηκε 582 παιχνίδια. Μάλιστα, ο «Τζόκερ» έχει το υψηλότερο ποσοστό νικών όταν σημειώνει triple double με 81,8%, ενώ δεύτερος είναι ο Μάτζικ Τζόνσον (78,3%).



«Είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος που δε θέλει την προσοχή και τα εύσημα πάνω του»,
είπε ο προπονητής του, Μάικλ Μαλόουν, για να προσθέσει «Θέλει απλά να κάνει τη δουλειά του και να οδηγήσει τους Νάγκετς στο πρώτο τους Πρωτάθλημα».

Και αλήθεια λέει! Σύμφωνα με τα νέα από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ο Γιόκιτς μετά τη λήξη του -ιστορικού γι’ αυτόν- ματς, έκατσε στα αποδυτήρια, ήσυχος, έβαλε πάγο στην μέση του και έφαγε… ποπ κορν! Μάλιστα, σε ερώτηση που δέχτηκε για το κατόρθωμά του, χαλαρός απάντησε «Εκτίμησα το πώς έπαιξε η ομάδα. Αλλά όλα αυτά τα -ας πούμε- επιτεύγματα, βραβεία, συμβόλαια ή οτιδήποτε άλλο, είναι απλά... Δεν θέλω να πω ότι έρχονται φυσικά, αλλά δεν τα κυνηγάω. Είναι πολύ ωραία, αλλά νομίζω ότι θα είναι τα καλύτερα όταν τελειώσεις την καριέρα και απλά κοιτάξεις πίσω σου και δεις τι έκανες».

Θέμα χρόνου για τον Σέρβο είναι να ξεπεράσει και το ΛεΜπρόν στα triple double, καθώς τη φετινή σεζόν μοιάζει «σεληνιασμένος» και οδεύει ολοταχώς στην κατάκτηση του βραβείου του MVP, το οποίο μάλλον για τον Γιόκιτς είναι άλλη μια μέρα στη δουλειά!

Χρήστος Παπαδόπουλος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0