Basket Talk

Κάιρι Ίρβινγκ: Χρηματοδότησε χτίσιμο ορφανοτροφείου στη Γκάνα και σχολείου στη Νιγηρία!

Κάιρι Ίρβινγκ: Χρηματοδότησε χτίσιμο ορφανοτροφείου στη Γκάνα και σχολείου στη Νιγηρία!

Ο Ίρβινγκ έχει απασχολήσει τον τύπο σε πολλές περιπτώσεις αλλά αυτή τη φορά είναι για καλό σκοπό.

Μπορεί ο Κάιρι Ίρβινγκ να έχει δεχτεί δριμεία κριτική από τα ΜΜΕ για όσα υποστηρίζει κατά καιρούς αλλά αυτή την φορά είναι στο προσκήνιο για θετικό λόγο. Πρόσφατα έκανε δωρεά 45.000 δολαρίων στον έρανο του τενίστα Κάμερον Μόφιντ για την οικοδόμηση ενός σχολείου στις φτωχογειτονιές του Λάγκος της Νιγηρίας και ενός ορφανοτροφείου στην Γκάνα.

«Στην αρχή είχαμε απλά συγκεντρώσει αρκετά χρήματα για σακίδια και για να αγοράσουμε τη γη για το νέο ορφανοτροφείο. Η δωρεά του Ίρβινγκ από μόνη της θα χτίσει ολόκληρο το ορφανοτροφείο στην Γκάνα και θα αγοράσει μια δεξαμενή νερού για τα παιδιά στη Νιγηρία. Ζουν σε ένα χωριό χωρίς πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό. Και έτσι θα μπορούμε να αγοράσουμε μια δεξαμενή νερού, παπούτσια για όλα τα παιδιά και βιβλία» δήλωσε ο τενίστας.\

 Ο Ίρβινγκ μας έχει συνηθίσει σε αντιλήψεις και πράξεις που διχάζουν. Από τη μία έντονος αρνητής του εμβολιασμού για τον covid-19 που παράλληλα προωθούσε την ταινία «Hebrews to Negroes: Wake Up Black America» που αρνείται το Ολοκαύτωμα. Από την άλλη ο άνθρωπος που δεν χάνει την ευκαιρία να βοηθάει όσους το έχουν ανάγκη ακόμα και την περίοδο που αποβλήθηκε από την ομάδα του. Ο Κάιρι Ίρβινγκ, μέσα από τα λόγια και τις πράξεις του, υπήρξε ένας τεράστιος υποστηρικτής της ενδυνάμωσης των γυναικών και υπέρμαχος του WNBA και το απέδειξε δωρίζοντας στις γυναίκες αθλήτριες του NBA 1,5 εκατομμύριο δολάρια.

 Ο 7 φορές All Star έχει ακολουθήσει τα χνάρια του προτύπου του, Κόμπι Μπράιαντ, θέλοντας να ενισχύσει τη Λίγκα μακροπρόθεσμα. Όμως δεν είναι αυτό το μόνο κομμάτι στο οποίο έχει δείξει το ενδιαφέρον του και την ευαισθησία του. Παροχή γευμάτων σε κόσμο που το χρειάζεται στη Νέα Υόρκη, προσφορά σε πάνω από 1.000 άτομα καθαρό νερό και ηλεκτρισμό στο Πακιστάν μέσω του ιδρύματός του είναι μόνο μερικές από τις ενέργειες του που έχουν γνωστοποιηθεί στο ευρύ κοινό.

Με την αλλαγή περιβάλλοντος τώρα στο Ντάλας ίσως να επικεντρωθεί σ’ αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα του που τον κάνουν να βρίσκεται στην επικαιρότητα για καλό λόγο…

Ευτυχία Οικονομίδου
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0