Basket Talk

MundoBasket 2023: Το τελευταίο εισιτήριο του Παγκοσμίου έχει χρώμα... πλάβι!

MundoBasket 2023: Το τελευταίο εισιτήριο του Παγκοσμίου έχει χρώμα... πλάβι!
Το... παζλ των 32 συμμετοχών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 συμπληρώθηκε με τη Σερβία να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για τα γήπεδα της Ασίας.
Φάνταζε ως το πιθανότερο σενάριο και έγινε πράξη. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Σερβίας μπορεί να μην κατάφερε να πάει αδιάφορo στην αυλαία των «πραθύρων» κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία παρόλα αυτά με κατοστάρα (101-83) «καπάρωσε» την τελευταία ελεύθερη θέση από τη ζώνη της Ευρώπης και τη μοναδική διαθέσιμη.

Οι Σέρβοι μέχρι το ημίχρονο δεν είχαν καταφέρει να αποκτήσουν μια διαφορά ασφαλείας απέναντι στην αδιάφορη αλλά μαχητική Μεγάλη Βρετανία, παρόλα αυτά με τον Αλέκσα Αβράμοβιτς της Παρτιζάν σε μεγάλη βραδιά (20 π.), πάτησαν... γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και πήραν την τελευταία θέση.

Ο Λούκα Μίτροβιτς πρόσθεσε άλλους 15, ο Ντόμπρις 14, ο Φιλίπ Πετρούσεφ είχε 12 πόντους, ενώ ο πρώην πάικτης του ΠαναθηναϊκούΣτέφαν Γιόβιτς είχε 6 πόντους με 7 ασίστ. Στους 13 έμεινε ο Γκούντουριτς της Φενέρμπαχτσε.

Με αυτή τη νίκη οι «πλάβι» κατέκτησαν τη 2η θέση του προκριματικού ομίλου αφήνοντας την Ελλάδα στην 3η και το Βέλγιο εκτός συνέχειας.

Η βαθμολογία

  1. Λετονία 9-1
  2. Σερβία 6-4
  3. Ελλάδα 6-4
  4. Βέλγιο 4-5
  5. Τουρκία 3-6
  6. Μ.Βρετανία 1-9

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0