Basket Talk

Ηρακλής: Ένας διαφορετικός προπονητής κάθε... 55 μέρες!

Ηρακλής: Ένας διαφορετικός προπονητής κάθε... 55 μέρες!

Αυτό που συμβαίνει στην μπασκετική ομάδα του Ηρακλή τα τελευταία περίπου δυο χρόνια, αποτελεί μια προπονητική… παράνοια.  Η καρέκλα στην άκρη του πάγκου στο Ιβανώφειο έχει αλλάξει εννιά φορές  από τον Οκτώβριο του 2021.

Ανέκαθεν, η Θεσσαλονίκη είναι μια πολύ όμορφη πόλη για να επισκεφτείς. Ιδιαίτερα… μπασκετική θα έλεγε κανείς, καθώς διαθέτει και αρκετό κόσμο που λατρεύει το μπάσκετ, αλλά και όμορφα γήπεδα, όπως το Αλεξάνδρειο, το Παλατάκι και το  Ιβανώφειο. Το τελευταίο δε, η αλήθεια είναι έχει μεγάλη επισκεψιμότητα  εδώ και δυο χρόνια, κυρίως από... προπονητές. Και το αναφέρουμε αυτό διότι, οι προπονητές που έχουν περάσει από τον πάγκο του Ηρακλή είναι εννιά τις τελευταίες 495 μέρες (!) κάτι που σημαίνει ότι ο «γηραιός» αλλάζει προπονητή σχεδόν κάθε 55 μέρες!

Το BN Sports θυμάται έναν έναν όλους τους προπονητές που πέρασαν από το Ιβανώφειο την τελευταία διετία και σας παρουσιάζει το χρονικό τις παραμονής τους… μέχρι και την απόλυση τους.

Θανάσης Σκουρτόπουλος

Ο πρώην Ομοσπονδιακός προπονητής ήταν αυτός που ανέλαβε την ομάδα στις 13 Φεβρουαρίου του 2021 στα μισά εκείνης της σεζόν αντί του Αστέριου Καλύβα. Ανανέωσε τον Μάιο και παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία της ομάδας μέχρι και τις 18 Οκτώβρη, όταν δήλωσε και την παραίτηση του λέγοντας πως είχε δει μια σειρά γεγονότων από πολύ νωρίς στην ομάδα τα οποία δεν επέτρεπαν την εύρυθμη λειτουργία της. Θυμίζουμε επίσης, ότι όλοι παίκτες του «γηραιού» απείχαν από τα ματς του Κυπέλλου γιατί δεν είχαν λάβει τις πρώτες δόσεις των συμβολαίων τους ενώ την ίδια περίοδο έγινε μέχρι και έξωση του Σκουρτόπουλου από το διαμέρισμα όπου διέμενε, αφού ο Ηρακλής χρωστούσε νοίκια πολλών μηνών. Πριν, δε, από το ευρωπαϊκό παιχνίδι ο έμπειρος τεχνικός αναγκάστηκε να μετακομίσει προσωρινά σε... airbnb που είχε βρει και πλήρωσε από την τσέπη του.

Skourtopoulos-770x480_1.jpg

Παντελής Μπούτσκος

Ο Παντελής Μπουτσκος ανέλαβε χρέη υπηρεσιακού προπονητή για την αναμέτρηση με την Μπαχτσεσεχιρ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου του FIBA Europe Cup στις 18 Οκτωβρίου 2021. Μάλιστα, ο Μπουτσκος κάθισε στον πάγκο και για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, οπού η ομάδα του άγγιξε το «θαύμα», καθώς ηττήθηκε στο τέλος από τον Ολυμπιακό με 96-90 στην παράταση!

olimpiakos-mpoutskos.jpg

Στέργιος Κουφός

Ο Στέργιος Κουφός ανακοινώθηκε στις 24 Οκτωβρίου και συγκεκριμένα ήταν παρών στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ώστε να παρακολουθήσει την καινούργια του ομάδα. Ο έμπειρος Έλληνας κόουτς δεν έμεινε παρόλα αυτά για πολλές μέρες στην άκρη του πάγκου. Για την ακρίβεια, μόνο 14 μέρες , αφού στις 8 Νοεμβρίου παραιτήθηκε.

root_175A233A.jpg

Κώστας Μέξας

Το «φύγε εσύ, έλα εσύ» συνεχίστηκε για την ομάδα του «γηραιού». Την επομένη, μετά  και το διαζύγιο με τον Κουφό, ανακοινώθηκε ο Κώστας Μεξας. Ο προπονητής που είχε οδηγήσει στην άνοδο τον Ηρακλή από την Α2 στην Α1 την περίοδο 2017-2018. Η αλήθεια είναι ,πως Μέξας είναι ο μόνος προπονητής της τελευταίας διετίας που κάθισε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στην τεχνική ηγεσία του Ηρακλή, συνολικά 186 μέρες αφού “έβγαλε” όλη την χρόνια στην Α1 και γεύθηκε το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού στην Α2 και ουσιαστικά τη “διάλυση” εκείνης της ομάδας που αντιμετώπισε και ποινές από τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ και την ΕΕΑ.

18f14ff1-mexaskostas_olympiacos_iraklis-625x375.jpg

Η αλλαγή στην ιδιοκτησία

Ο Ηρακλής πάντως δεν… χάθηκε αφού η εμπλοκή του Θεόδωρου Ριζούλη τον… έσωσε από την αφάνεια. Ο πρώην ιδιοκτήτης της Λάρισας “μετακόμισε” την ομάδα της Θεσσαλίας στο Ιβανώφειο, άλλαξε το όνομα της ομάδας και το σήμα της και έτσι ο “γηραιός” κατάφερε έστω την ύστατη στιγμή να παίξει στην Α2. Όμως το… χούι των αλλαγών προπονητή δεν το άλλαξαν στον Ηρακλή...

Παντελής Μπούτσκος

Ο Παντελής Μπούτσκος επέστρεψε στην ομάδα του Ηρακλή με σκοπό να την καθοδηγήσει στο πρωτάθλημα της Α2. Στις 4 Αυγούστου ανακοινώθηκε η απόκτηση του αλλά πριν καλά-καλά ξεκινήσει η προετοιμασία και πιο συγκεκριμένα στις 9 Σεπτεμβρίου παραιτήθηκε!

Γιαννης Νταγιος

Τα fast-track διαζύγια συνεχίστηκαν λοιπόν και μετά την αποχώρηση του Μπούτσκου, η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέληξε στον Γιάννη Ντάγιο που γνώριζε την ομάδα αφού διετέλεσε ασίσταντ στην περίοδο 2018-19. Όμως, ούτε ο Ντάγιος κατάφερε να μακροημερεύσει στην τεχνική ηγεσία. Πλήρωσε το «μάρμαρο» για την εκτός έδρας ήττα από την Καβάλα, με την διοίκηση να ανακοινώνει την λύση της συνεργασία τους στις 7 Ιανουαρίου μετά από 105 μέρες παρουσίας.

iraklis_0_1.webp

Φοίβος Γυμνόπουλος

Στις 9 Ιανουαρίου ανακοινώνεται ως αντικαταστάτης του Ντάγιου ο Φοίβος Γυμνόπουλος ο οποίος άντεξε κάτι λιγότερο από 40 μέρες. Μετά από δυο εντός έδρας ήττες, άρχισαν τα… όργανα και κάπως έτσι υποχρεώθηκε να υποβάλει την παραίτηση του στις 16 Φεβρουαρίου αφήνοντας για ακόμη μια φορά την άκρη του πάγκου… άδεια.

-_1.jpg

Κώστας Μέξας

Μια ημέρα μετά (17/2) την παραίτηση του Γυμνόπουλου, ο Ηρακλής ανακοινώνει ,τον γνώριμο πλέον στην Θεσσαλονίκη, Έλληνα τεχνικό, ο οποίος όμως δεν κάθισε ούτε μια εβδομάδα! Οι φήμες που κυκλοφορούσαν, ότι ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού Χρήστος Σερέλης επιθυμεί να εντάξει ως βοηθό του τον Μέξα, τον ανάγκασαν να δηλώσει παραίτηση, ζητώντας μάλιστα συγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε. 

Παντελής Μπούτσκος

Αντικαταστάτης του... ποιος άλλος; Ο Παντελής Μπουτσκος για τρίτη φορά και δεύτερη φέτος. Το βράδυ της 23ης Φεβρουαρίου η ΚΑΕ Ηρακλής ανακοίνωσε την επιστροφή του με τον Έλληνα κόουτς να είναι αυτός που θα κάτσει στην άκρη του πάγκου στον αγώνα με την Ελευθερούπολη (25/2).

Γιώργος Ρουμελιώτης

www.bnsports.gr

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0