Basket Talk

Από τον Πρίφτη και τον Λυκογιάννη στον Σερέλη: Οι μεσούσης της σεζόν «πράσινες» προσλήψεις από την Α1

Από τον Πρίφτη και τον Λυκογιάννη στον Σερέλη: Οι μεσούσης της σεζόν «πράσινες» προσλήψεις από την Α1

Την τελευταία δεκαετία έχει παρατηρηθεί το… φαινόμενο προπονητές της Basket League να αφήνουν την ομάδα τους στη μέση της σεζόν για να βοηθήσουν Παναθηναϊκό με πιο πρόσφατο τον παλιό γνώριμο της ομάδας, Χρήστο Σερέλη που το έκανε μάλιστα για 2η φορά σε λιγότερο από ένα χρόνο!

Πολλές οι περιπτώσεις προπονητών που επιλέγουν στα μέσα των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων τους να αποχωρήσουν και να δοκιμάσουν την τύχη τους στον Παναθηναϊκό ως μια ευκαιρία ανάδειξής τους στο υψηλό επίπεδο. Ιδού όσες προηγήθηκαν Από τον Πρίφτη και τον Λυκογιάννη μέχρι τον Σερέλη.

Δημήτρης Πρίφτης

Στις 11 Μαρτίου του 2014, ο Δημήτρης Πρίφτης αποχαιρέτησε τους παίκτες του στον Κολοσσό της Ρόδου για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας ως βοηθός προπονητή (επί της ουσίας τεχνχικός διευθυντής) στο πλάι του άβγαλτου εκείνη τη στιγμή στους πάγκους Φραγκίσκου Αλβέρτη ο οποίος λίγες μέρες πριν είχε αντικαταστήσει τον Αργύρη Πεδουλάκη. Οι «πράσινοι» αναζητούσαν μια έμπειρη προσωπικότητα για τον πάγκο ως το τέλος της σεζόν. Μετά την σύντομη θητεία του με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος συνέχισε την καριέρα του ως πρώτος προπονητής του Άρη το καλοκαίρι του 2014.

Άρης Λυκογιάννης

Άλλη μια περίπτωση προπονητή που εντάχθηκε στο τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού φεύγοντας από τον Κολοσσό της Ρόδου αυτή του Άρη Λυκογιάννη ο οποίος στις 22 Μαΐου 2015 έγινε κάτοικος ΟΑΚΑ για να ενισχύσει τους πράσινους ενόψει πλέι οφ, πλάι στον Σωτήρη Μανωλόπουλο. Ο τελευταίος είχε πάρει τη θέση του απολυμένου Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Εκείνη ήταν η δεύτερη σερί σεζόν που ο Παναθηναϊκός παίρνει τον προπονητή του Κολοσσού ως βοηθό. Με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του με τον Παναθηναϊκό, ο Λυκογιάννης, επέστρεψε στην Ρόδο ως πρώτος προπονητής.

Χρήστος Σερέλης

Ο Χρήστος Σερέλης άφησε τη θέση του head coach στο Λαύριο για αυτή του βοηθού του Γιώργου Βόβορα στον Παναθηναϊκό στις 13 Απρίλιου 2022 όταν ο τελευταίος διαδέχθηκε τον απολυμένο Δημήτρη Πρίφτη. Μετά την σύντομη θητεία του επέστρεψε ξανά στο για δύο δεκαετίας «σπίτι» του στο Λαύριο τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς. Όμως λίγους μήνες μετά γυρνάει σε γνώριμα… λημέρια ως πρώτος προπονητής του Παναθηναϊκού αυτή τη φορά στην θέση του Ντέγιαν Ράντονιτς αφήνοντας για δεύτερη φορά (και μάλλον τελευταία) το Λαύριο ως το τέλος της σεζόν 2022-2023.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0