Basket Talk

Μακ ΜακΚλάνγκ: Είπε «όχι» στον Ιτούδη για το…όνειρο! (video)

Μακ ΜακΚλάνγκ: Είπε «όχι» στον Ιτούδη για το…όνειρο! (video)

Ένας παίκτης που ήρθε από την G-League έχοντας παίξει μόλις 2 παιχνίδια συνολικά στο NBA (κανένα από αυτά τη φετινή σεζόν), επιλέχθηκε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό καρφωμάτων στο Salt Lake City και να τον κερδίσει.

Οι φανς άσκησαν έντονη κριτική για το γεγονός ότι το NBA δεν κατάφερε να κλείσει μεγαλύτερα ονόματα. Ο Μακ ΜακΚλάνγκ όμως ήρθε για να τους διαψεύσει όλους και να «αναστήσει» τον διαγωνισμό καρφωμάτων που είχε πιάσει…ταβάνι.

Σακίλ Ο’Νιλ δήλωσε: «Έσωσε τον διαγωνισμό»!

Ο ΜακΚλάνγκ δεν είναι ένα συνηθισμένο παιδί. Πάντα ήταν «τρελαμένος» με τα καρφώματα από τα οποία μάλιστα έγινε γνωστός 5 χρόνια πριν, όταν κάποιος τον ξεχώρισε, τον ακολούθησε στο γυμνάσιο και τράβηξε βίντεο τα παιχνίδια του. Απομόνωσε τα highlights του και τα ανέβασε στο YouTube. Αυτό είναι το διάσημο βίντεο με τις 3 εκατομμύρια προβολές που τον έκανε βάιραλ.

Όταν ο ΜακΚλάνγκ δήλωσε τη διαθεσιμότητα του στο ντραφτ του 2021 στο NBA δεν επιλέχθηκε. Υπέγραψε τελικά με τους Σάουθ Μπέι Λέικερς, την θυγατρική των Λέικερς και αναδείχθηκε ρούκι της χρονιάς. Στο μεσοδιάστημα υπέγραψε δύο 10ήμερα συμβόλαια με τους Μπουλς, κάνοντας το ντεμπούτο του στο NBA στις 29 Δεκεμβρίου 2021 κι έπειτα υπέγραψε two-way συμβόλαιο με τους Λέικερς, παίζοντας το δεύτερο και τελευταίο του παιχνίδι στο NBA.

Το όνειρο για καριέρα στο NBA δεν σβήνει ποτέ…

Ακόμα κι όταν έλαβε την πολύ δελεαστική πρόταση των 2 εκατομμυρίων από τη Φενέρ του Δημήτρη Ιτούδη εκείνος αρνήθηκε. Κατέληξε στην θυγατρική των Σίξερς στην G-League όπου λόγω των φοβερών εμφανίσεών του κέρδισε ένα two-way συμβόλαιο με την βασική ομάδα.

Και ερχόμαστε στο σήμερα. Ο Μακ ΜακΚλάνγκ, που σε όλη τη μέχρι τώρα καριέρα του είχε μαζέψει το συνολικό ποσό των 106 χιλιάδων δολαρίων, έλαβε μέρος στον διαγωνισμό καρφωμάτων κερδίζοντάς τον κάνοντας…περίπατο. Σε μία νύχτα εισέπραξε τα κέρδη δύο χρόνων δουλειάς (100 χιλιάδες). Όμως δεν είναι το μόνο που κατέκτησε. Ο κόσμος έμαθε το όνομά του και παίκτες του βεληνεκούς Γιάννη Αντετοκούνμπο, Ντουέιν Ουέιντ, Σακίλ Ο΄Νιλ βιντεοσκοπούσαν σοκαρισμένοι τα καρφώματα του. Ο ΜακΚλάνγκ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία του και έγραψε ιστορία. Εξάλλου ποιος δεν θέλει να ακούσει ένα «παραμύθι» που το «underdog» καταφέρνει να φτάσει στα αστέρια;

 

Ευτυχία Οικονομίδου
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0