Basket Talk

Οι «Έλληνες» της Μάλαγα έκαναν την διαφορά και έγιναν… κουπάτοι (video)

Οι «Έλληνες» της Μάλαγα έκαναν την διαφορά και έγιναν… κουπάτοι (video)
Η Ουνικάχα Μαλάγα ,από το βραδύ της Κυριακής (19/2), είναι η νέα κυπελλούχος Ισπανίας. Για να το καταφέρει χρειάστηκε να αποκλείσει διαδοχικά  την Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα ενώ στον τελικό επιβλήθηκε της Τενερίφης 83-80.

Μαγικές στιγμές ζει η πόλη της Μάλαγας σε ένα τριήμερο που μάλλον… θα τους μείνει αξέχαστο. Η Ουνικάχα Μαλάγα κατέκτησε το κύπελλο Ισπανίας μετά από 18 χρόνια σε ένα ονειρικό Final-8.

Για να ολοκληρωθεί ο συγκεκριμένος θρίαμβος χρειάστηκε η συμβολή τριών, κυρίως, παιχτών οι οποίοι έχουν περάσει από την Basket League αφήνοντας το στίγμα τους. Ο λόγος για τους Ταϊσον Κάρτερ, Κέντρικ Πέρι και Τάιλερ Καλινόσκι.

Ο καθένας ξεχωριστά βοήθησαν τα μέγιστα για να φτάσει η ομάδα της Ανδαλουσίας στην δεύτερη κατάκτηση κυπέλλου μετά το 2005.

Ο γνώριμος σε όλους ,από το πέρασμα του στον Παναθηναϊκό Κέντρικ Πέρι ,την περίοδο 2021-2022, ήταν αυτός που ουσιαστικά «σκότωσε» με τις εμφανίσεις του τα μεγαθήρια Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Στον προημιτελικό κόντρα στην Μπαρτσελόνα (87-89),ήταν πραγματικά εξαιρετικός. Ο πρώην γκαρντ του «τριφυλλιού» ολοκλήρωσε το παιχνίδι  με 22 πόντους (με 8/12 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 3/4 βολές), 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ήταν αυτός που υπέγραψε της νίκης της Μαλάγα με το καλάθι που σημείωσε 9,3 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Στο ίδιο ματς το «λιθαράκι» του για την νίκη έβαλε και ο Τάιλερ Καλινόσκι. Με 12 πόντους ( (2/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ) βοήθησε σημαντικά την ομάδα του για την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού. Ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ ,για όσους δεν τον θυμούνται είχε ένα σύντομο πέρασμα ενός χρόνου από τον Απόλλωνα Πάτρας την περίοδο 2016-2017, την οποία ο σύλλογος  δεν κατάφερε να μείνει στην κατηγορία.  


Στον ημιτελικό με την Ρεάλ Μαδρίτης (82-93), αυτή την φορά την ζημιά δεν την έκανε ο Κέντρικ Πέρι. Σε μια βραδιά οπού η ομάδα του Ίμπον Ναβάρο είχαν 14/27 τρίποντα και 21 ασίστ για 10 λάθη ο Ταϊσον Κάρτερ σημείωσε 12 πόντους, όντας πολύ εύστοχος από την γραμμή του τρίποντού (3/4 τρίποντα). Ο «μικρόσωμος» γκαρντ είναι γνωστός από την επιτυχημένη θητεία που είχε με την ομάδα του Λαυρίου την σεζόν 2020-2021. Ο 25χρονος Αμερικανός έβγαλε «μάτια» με τις εμφανίσεις  για λογαριασμό της αθηναϊκής  ομάδας και αποτέλεσε «μήλο της έριδος» για πολλούς συλλόγους της Euroleague, αφού τελικά τον απέκτησε η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Μάλιστα, το 2021 ο Κάρτερ ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας της Basket League.


Μετά και την ιστορική πρόκριση κόντρα στην «βασίλισσα» η Ουνικάχα Μάλαγα έριξε στο «καναβάτσο» και την Τενερίφη σε ένα συναρπαστικό τελικό, εκεί όπου «δήμιος» ήταν όπως και στον ημιτελικό ο Ταΐσον Κάρτερ. Με μια ασύλληπτη εμφάνιση με 17 πόντους (3/6 τρίποντα και 4 ασιστ) οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του κυπέλλου Ισπανίας.

Αν μη τι άλλο, η κατάκτηση του τροπαίου από την Μάλαγα θα μνημονεύεται για καιρό, καθώς ο δρόμος δεν ήταν σίγουρα στρωμένος με ροδοπέταλα.

Γιώργος Ρουμελιώτης 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0