Basket Talk

ΝΒΑ All-Star Game: Οι 6+1 Freak στιγμές του Αντετοκούνμπο

ΝΒΑ All-Star Game: Οι 6+1 Freak στιγμές του Αντετοκούνμπο

Μια αναδρομή στις 7 συμμετοχές του σούπερ σταρ Γιάννη Αντετοκούνμπο στα All-Star Games του NBA.

Την παρθενική του εμφάνιση έκανε ο Γιάννης, ο πρώτος Έλληνας All-Star, το 2017 στο παιχνίδι που διεξήχθη στη Νέα Ορλεάνη. Ψηφίστηκε βασικός στην Ανατολική Περιφέρεια και έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία των Μπακς που το καταφέρνει αυτό (ήταν 22 χρονών και 74 ημερών), αλλά και πρώτος παίκτης του Μιλγουόκι που γίνεται All-Star μετά τον Μάικλ Ριντ το 2004. Ο πιο βελτιωμένος παίκτης εκείνης της χρονιάς σκόραρε 30 πόντους αν και η ομάδα του ηττήθηκε με 192-182.

Λαμβάνοντας τις περισσότερες ψήφους από τους παίκτες της Λίγκας την επόμενη χρονιά, ο Αντετοκούνμπο συμμετείχε για δεύτερη σερί φορά σε All-Star Game με την ομάδα του Στεφ Κάρι στην έδρα των Κλίπερς στο Λος Άντζελες. Η ομάδα του Λεμπρόν Τζέιμς όμως ήταν αυτή που κέρδισε με 148-145.

Για πρώτη φορά αρχηγός ο Γιάννης το 2019 απέναντι στον Λεμπρόν μπορεί να γνώρισε την ήττα (178-164), όμως σκοράροντας 38 πόντους, 11 ριμπάουντ και 5 ασίστ συνάντησε και την καταξίωση, αφού έγινε ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του οργανισμού που πετυχαίνει τέτοιο σύνολο πόντων σε παιχνίδι All-Star.

Στο παιχνίδι των αστέρων που φιλοξένησε το Σικάγο την επόμενη χρονιά, ο Greek Freak έγινε ξανά αρχηγός κόντρα στον «Βασιλιά» Λεμπρόν. Έκανε πολύ καλό παιχνίδι με 25 πόντους, αλλά η ομάδα του δεν τα κατάφερε κι έχασε με 157-155.

Πρωταγωνιστής της All-Star βραδιάς στην Ατλάντα το 2021 ήταν ο Γιάννης. Ως μέλος της ομάδας του Λεμπρόν την οδήγησε στη νίκη (170-150) και κέρδισε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του αγώνα όντας ο 1ος μη Αμερικανός που το καταφέρνει. Είχε το…απόλυτο στα σουτ (16/16) με 35 πόντους και 7 ριμπάουντ και φάνηκε να το διασκεδάζει πολύ με τον συμπαίκτη του Νίκολα Γιόκιτς.

Το All-Star Game στο Κλίβελαντ το 2022 θα μείνει για πάντα χαραγμένο στο μυαλό του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Πέρα από το γεγονός ότι σαν πρώτη επιλογή του αρχηγού Λεμπρόν βοήθησε την ομάδα να κερδίσει (163-160) την παρέα του Κέβιν Ντουράντ, ανακοινώθηκε στην παρουσίαση του ημιχρόνου και ως ένας από τους 75 καλύτερους παίκτες στην ιστορία του NBA.

Και…ερχόμαστε στο σήμερα. Ο Γιάννης ως δεύτερος σε ψήφους (πρώτος στην Ανατολή) θα είναι για τρίτη φορά αρχηγός στο All-Star του Salt Lake City ξανά αντιμέτωπος με τον Λεμπρόν Τζέιμς. Το σκορ των δύο αντίπαλων αρχηγών είναι 0-2 με νικητή τον «Βασιλιά», μένει να δούμε αν ο Γιάννης θα καταφέρει να…μειώσει.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0