Basket Talk

Final-8, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 81-65: Μια 11αδα νίκες και... φουλ για την 11η κούπα!

Final-8, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 81-65: Μια 11αδα νίκες και... φουλ για την 11η κούπα!
Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πάρει τον... αέρα του αιωνίου και αυτό δεν αλλάζει ανεξαρτήτως έδρας και θεσμού. Ο Ολυμπιακός με μία μαγική τρίτη περίοδο (29-10) διεύρυνε το σερί του κόντρα στους «πράσινους» στο 11-0, χάρις την τριπλέτα Βεζένκοφ, Παπανικολάου, Κάνααν και θα διεκδικήσει στον τελικό της Κυριακής (19/2, 19:15) το back-to-back απέναντι στο Περιστέρι.
Αποστολή στο Ηράκλειο - Μάνος Φυρογένης

Μπορεί το Κύπελλο να είναι η διοργάνωση του Παναθηναϊκού όμως αυτό δεν αρκεί για να γυρίσει ο... διακόπτης της τελευταίας διετίας. Οι «πράσινοι» στάθηκαν εξαιρετικά για τρεις περιόδους (1η, 2η, 4η) όμως η τρίτη ήταν τόσο κακή που τους στέρησε τη δυνατότητα για να...σπάσουν το ρόδι. 

Αντίθετα ο Ολυμπιακός που τα βρήκε σκούρα στην άμυνα του «τριφυλλιού» στο πρώτο μέρος, πραγματοποίησε μία αλάνθαστη τρίτη περίοδο που του αρκούσε για να βρεθεί ένα βήμα μακριά από το back-to-back και το 11ο συνολικά Κύπελλο στην τροπαιοθήκη του.

ΤΟ ΜΑΤΣ
Με το... μαχαίρι στα δόντια μπήκε στον αγώνα ο Παναθηναϊκός, κατανοώντας πλήρως τη σπουδαίοτητα του αγώνα από κάθε άποψη. Οι «πράσινοι» ήταν αποφασιστικοί στην επίθεση, κυκλοφορούσαν τη μπάλα καλά και με δύο τρίποντα από Λι και Ουίλιαμς, προηγήθηκαν (5-6, 2').

Η άμυνα του Ντέγιαν Ράντονιτς είχε βάλει σε... μπελάδες τον Ολυμπιακό, διακόπτωντας κάθε συνεργασία με τη ρακέτα (Φαλ) όπου συνήθως είναι και ο κομβικός παράγοντας που οι «ερυθρόλευκοι» επικρατούν του αιωνίου. Η είσοδος του Νείτ Ουόλτερς έδωσε άλλη πνοή στην επίθεση (10-14, 7') όμως το στοιχείο που είχε βελτιώσει το «τριφύλλι» ήταν οι τελικές πάσες. Μπορεί ο Μπέικον να μην είχε καταφέρει να βρει το δρόμο προς το καλάθι σε σουτ δύο πόντων, παρόλα αυτά είχε μοιράσει 4 ασίστ και όλα έδειχναν να λειτουργούν κατ΄ ευχήν. Μέχρι να βρει ρυθμό ο Βεζένκοφ δηλαδή.

5811263_1.jpg

Ο υποψήφιος για το βραβείο του MVP της Euroleague, με 10 δικούς του «ερυθρόλευκους» πόντους έβαλε ξανά τον Ολυμπιακό σε ρόλο οδηγού (22-19 πρώτο δεκάλεπτο). 

Στη δεύτερη περίοδο όμως οι «πράσινοι» πήραν τον έλεγχο του ρυθμού. Ο Λι... έκοβε, ο Παπαγιάννης έραβε, οι υπόλοιποι «έπεφταν στη φωτιά» και ο Παναθηναϊκός με το τρίποντο του Μπέικον προηγήθηκε με 4 (29-33, 15'). Οι Πειραιώτες ήταν άστοχοι έξω από τα 6,75 (5/17 στο ημίχρονο), ο «δαιμώνιος» Πάρις Λι το είχε πάρει προσωπικά και το ματς ήταν ντέρμπι. 

Στο τελευταίο τρίλεπτο πριν την ανάπαυλα, μάλιστα η «πράσινη» άμυνα δεν έδωσε το παραμικρό στον Ολυμπιακό και με ένα 7-0, ο Παναθηναϊκός πήγε στο ημίχρονο με τη μέγιστη διαφορά στο παιχνίδι έως εκείνη τη στιγμή (35-40). Οι «πράσινοι» κράτησαν την Πειραιώτικη επιθετική «μηχανή» στους 35 μόλις πόντους στο 20' και αυτό ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα.

5811371.jpg

Στην τρίτη περίοδο ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» θυμήθηκαν τι κάνουν καλά εδώ και μήνες και κυριαρχούν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Βρήκαν τον τρόπο να τροφοδοτήσουν τον «πύργο» τους, Μουστάφα Φαλ, εκείνος μοίρασε εξαιρετικά τη μπάλα και με έναν... καυτό Κάνααν (και αρωγό τον Παπανικολάου) έβαλαν «φωτιά» στο Κλειστό στα Δύο Αοράκια. Το κοντέρ στο σερί των Πειραιωτών (μέχρι τη βολή της τεχνικής ποινής του Πονίτκα) έγραψε 17-0 και έδωσε τα ηνία του ημιτελικού για τα καλά στον Ολυμπιακό

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα βρήκαν επιθετικό ρυθμό χάρις την «λυσασμένη» τους άμυνα, κρατώντας το «τριφύλλι» στους 3 μόλις πόντους σε εννιά αγωνιστικά λεπτά. Ο Αγραβάνης έβγαζε τη σκληράδα που απουσίαζε από τους «πράσινους» στο δεύτερο μέρος και εξού η... κοκορομαχία του με τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Κώστα Παπανικολάου.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε 7 πόντους στο τελευταίο λεπτό της περιόδου αλλά το 29-10 του τρίτου δεκαλέπτου ήταν βαρύ και κααδικαστικό όπως αποδείχθηκε για το «τριφύλλι». Με τον Ντουέιν Μπέικον στους πέντε (1/12 σουτ) και τον Πάρις Λι άποντο στο δεύτερο μέρος μέχρι το γκολ-φαουλ του 32', οι «πράσινες» ελπίδες για ανατροπή, εξανεμίζονταν. 

Ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε ούτε στο ελάχιστο μέχρι και το φινάλε, έφτασε στη νίκη με 81-65 και εξασφάλισε την παρουσία του στον τελικό της Κυριακής (19/2), όπου και θα διεκδικήσει το Κύπελλο Ελλάδας απέναντι στο Περιστέρι.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 35-40, 64-50, 81-65

Δείτε το Στατιστικό του Αγώνα ΕΔΩ: 

www.bnsports.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0