Basket Talk

Final-8, ΑΕΚ - Περιστέρι 65-77: Ο Φρανσίσκο σε ρόλο... Σπανούλη λύγισε την επτάψυχη «βασίλισσα»

Final-8, ΑΕΚ - Περιστέρι 65-77: Ο Φρανσίσκο σε ρόλο... Σπανούλη λύγισε την επτάψυχη «βασίλισσα»
Μετά από ένα πραγματικό ντέρμπι για 37μιση λεπτά, το Περιστέρι είχε τον... ήρωά του. Ο φοβερός και τρομερός Σιλβέν Φρανσίσκο με ένα ξέσπασμα 12 αναπάντητων πόντων στο φινάλε, έστειλε τους «πρίγκιπες της Δυτικής όχθης» στον πρώτο τελικό Κυπέλλου της ιστορίας τους (77-65 την «λαβωμένη» ΑΕΚ) και τον Σπανούλη να διεκδικεί τρόπαιο από την παρθενική του σεζόν στους πάγκους.
ΤΟ ΜΑΤΣ
Με... φρενήρη ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι καθώς οι αθλητές της ΑΕΚ και του Περιστερίου δεν έδειχναν επηρεασμένοι από τη σπουδαίοτητα του ματς και βγήκαν στο παρκέ θέλοντας να παίξουν το μπάσκετ τους. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι με τους «Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης» να κρατούν ένα ελαφρύ προβάδισμα τεσσάρων πόντων στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου χάρις τους «δαιμόνιους» Φρανσίκσο και Ντένμον. Στο 9' μάλιστα, ο πρώην «Ενωσίτης», Ίαν Χάμερ με δίποντο έδωσε... αέρα 6 πόντων (17-23).
5810607.jpg

Παρά ταύτα Μαίλς και ΜακΓκρίφ πήραν το ρόλο του... μπροστάρη. Με δικά τους καλάθια και ελεύθερες βολές, οι «κιτρινόμαυροι» έτρεξαν σερί 9-1 και πήραν και πάλι το προβάδισμα μετά το πρώτο δίλεπτο. Η απόσυρση των Αμερικανών στον πάγκο δεν επηρέασε την «Ένωση», η οποία έδωσε βάρος στην άμυνα και ενίοτε άφηνε το σουτ στους Περιστεριώτες που φάνηκαν κάπως διστακτικοί και άστοχοι (4/15 στο πρώτο ημίχρονο). Οι πάικτες των δύο ομάδων είχαν πάθος, θέληση όμως ήταν νευρικοί στην τελική προσπάθεια, ειδικά οι Περιστεριώτες, και έμειναν χαμηλά στο σκοράρισμα. Μάλιστα, ο εξαιρετικά αμφίβολος πριν το παιχνιδι, Αιζάϊα Μάιλς, πρόλαβε το χρονόμετρο στην τελευταία φάση πριν την ανάπαυλα και έδωσε για πρωτη φορά... αέρα 5 πόντων στην ΑΕΚ (39-34).
Τα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου άνηκαν ολοκληρωτικά στον Σιλβέν Φρανσίκσο. Ο Γάλλος διεθνής με 10 δικούς του αναπάντητους πόνους έβαλε μπροστά το Περιστέρι (39-44) και... πέισμωσε τους «Ενωσίτες». Οι πάικτες του Ηλία Καντζούρη με δικό τους 9-0 πήραν και πάλι «κεφάλι» στο σκορ (48-44). Στο παρκέ, μεταφορικά και κυριολεκτικά έπεφταν... κορμιά. Ο ημιτελικός ήταν γεμάτος ένταση, σκληρές άμυνες και τεράστια «δίψα» για τη νίκη, με τον αρχηγό του Περιστερίου, Λεωνίδα Κασελάκη, να δίνει λύσεις (51-53) και την ΑΕΚ να βλέπει κι΄ άλλον παίκτη της να τραυματίζεται (Κένεθ Ουίλιαμς). 
Ίδια και απαράλλακτη η εικόνα στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, με τον Φρέιζερ να βάζει και πάλι μπροστά (58-53) την ΑΕΚ (32') αλλά από εκεί και πέρα το ματς να ανήκει στους «Πρίγκιπες της Δυτικής όχθης» ή καλύτερα στον Σιλβέν Φρανσίσκο. Ο γκαρντ του Περιστερίου πήρε τη σκυτάλη από τον Λεωνίδα Κασελάκη (κρίσiμo τρίποντο για το πρoσπέρασμα του Περιστερίου, 62-64, 4:19'' για το τέλος) και με δικό του ξέσπασμα 12 σερί αναπάντητων πόντων έστειλε τους Περιστεριώτες για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0