Basket Talk

«Πράσινη» η παράδοση σε ημιτελικούς Κυπέλλου Ελλάδας

«Πράσινη» η παράδοση σε ημιτελικούς Κυπέλλου Ελλάδας

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν για 28η φορά στην ιστορία τους σε αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας, με το «τριφύλλι» να έχει σαφές προβάδισμα στις νίκες ειδικά σε ημιτελικούς.

Σχετικά Άρθρα

Μπορεί οι ερυθρόλευκοι να μετράνε 11 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις επί του αιώνιου αντιπάλου τους όμως όταν πρόκειται για Κύπελλο ο Παναθηναϊκός έχει το πάνω χέρι.

Στις 27 προηγούμενες αναμετρήσεις τους από τη φάση των 32 της σεζόν 1975-76 μέχρι τον περσινό τελικό ξανά στα Δύο Αοράκια όπως και φέτος ο Παναθηναϊκός μετράει 19 νίκες και ο Ολυμπιακός μόλις 8!

Ειδικά την τελευταία δεκαετία ο Παναθηναϊκός έχει να επιδείξει έξι νίκες σε επτά αγώνες ο ένας εκ των οποίων στον περιβόητο αγώνα της 13ης Φεβρουαρίου 2019 όταν ο Ολυμπιακός αποχώρησε στο ημίχρονο από το ΟΑΚΑ.

Όσο για τους αγώνες τους σε ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας ο Παναθηναϊκός μετράει 4 νίκες σε 5 αγώνες. Πρώτη στο φάιναλ-φορ του ΟΑΚΑ το 2001 και τελευταία στο ματς που δεν τελείωσε ποτέ το 2019. Μοναδική νίκη του Ολυμπιακού σε ημιτελικό, αυτή στις 5 Απριλίου 2002 στο Φάιναλ-φορ που είχε λάβει χώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 83-75.

 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0