Basket Talk

Final-8, Παναθηναϊκός - Κολοσσός 87-80: Ο περίπατος του +26 έγινε αγχωτική πρόκριση! (video)

Final-8, Παναθηναϊκός - Κολοσσός 87-80: Ο περίπατος του +26 έγινε αγχωτική πρόκριση! (video)
Ο Παναθηναϊκός πήγε να «βάλει τα χεράκια του και να βγάλει τα ματάκια του» στον προημιτελικό με τον Κολοσσό. Οι «πράσινοι» τα έκαναν όλα καλά για 33 λεπτά, κυκλοφορούσαν τη μπάλα, όμως μια αντεπίθεση των Ροδιτών στο φινάλε, λίγο έλειψε να τους σοκάρει (82-78, 40''). «Αιώνιο» ντέρμπι στην 4αδα για μια θέση στον τελικό.
Αποστολή στο Ηράκλειο: Μάνος Φυρογένης

Η διοργάνωση αυτή μπορεί να εξελιχθεί από το... ξυπνητήρι του Παναθηναϊκού και τη «σανίδα σωτηρίας» του Ράντονιτς, μέχρι άλλη μία δύσκολη μέρα στη δουλειά και το τελευταίο ταξίδι του Μαυροβούνιου τεχνικού. Όπως και να έχει οι «πράσινοι» εκαναν τα εύκολα δύσκολα, αλλά γλίτωσαν το κάζο. Πλέον, το «τριφύλλι» θα τεθεί αντιμέτωπο με τον Ολυμπιακό για μία θέση στον τελικό.

Με το πόδι πατημένο στο... γκάζι μπήκαν στο παρκέ οι αθλητές του Ντέγιαν Ράντονιτς, βρίσκοντας εύκολα το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι. Το 12-0 του τέταρτου λεπτού ήταν απολυτως αντιπροσωπευτικό των όσων συνέβαιναν στο παρκέ. Ο Κολοσσός βρήκε κάποιες λύσεις όμως το «τριφύλλι» ήταν κυρίαρχο (27-10).


Ίδια ήταν η εικόνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο ως προς την επίθεση των «πρασίνων» με τους Ροδίτες πάντως μέσω Σταρκς να ακολουθούν στο σκοράρισμα. Ο Παναθηναϊκός γυρνούσε τη μπάλα είχε σε πολύ καλή μέρα το δίδυμο που πήγε να κερδίσει μόνο του τη Βαλένθια προ μιας εβδομάδας (Λι, Γκουντάιτις) και όλα έδειχναν ότι θα είχε ένα ήσυχο απόγευμα.

Τα πράγματα κυλούσαν κατ΄ ευχήν για το «τριφύλλι» μέχρι το 33'. Από εκείνο το σημείο και μετά, η πιεστική άμυνα των παίκτών του Παπαθεοδώρου έβαλε... φωτιά στο ματς και σε συνδυασμό με την αυτοπεπόιθηση που ένιωθαν στην επίθεση, «καρδιοχτύπησαν» τον Παναθηναϊκό, τρέχοντας σερί 29-11 με σούπερ Ντίξον (79-73).


Μάλιστα, η διαφορά έπεσε ακόμα και στους 4 στα 40'' (82-78), αλλά ο Κολοσσός δεν μπόρεσε να βάλει τα κρίσιμα καλάθια στο φινάλε και με τον Λι να πετυχαίνει ένα κομβικό λέι απ, ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη με 87-80, παίρνοντας τα εισιτήρια για τα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.


Τα δεκάλεπτα
: 27-10, 52-33, 71-49, 87-80

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0