Basket Talk

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο κορυφαίος (σχεδόν σε όλα) στην ιστορία των Μπακς

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο κορυφαίος (σχεδόν σε όλα) στην ιστορία των Μπακς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γράφει για ακόμη μια φορά ιστορία με τους Μπακς σπάζοντας άλλο ένα ρεκόρ.

Πρώτος στη λίστα των κορυφαίων πασέρ στην ιστορία των Μιλγουόκι Μπακς ανέβηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην αναμέτρηση απέναντι στους Σικάγο Μπουλς. Πρόλαβε και μοίρασε δύο πάσες (πριν αποχωρήσει τραυματίας) φτάνοντας τις 3.273 ξεπερνώντας με αυτόν τον τρόπο τον Πολ Πρέσι για μόλις μία ασίστ.

Αυτό, βέβαια, δεν είναι το πρώτο ρεκόρ που σπάει ο σταρ των ελαφιών. Ούτε, φυσικά, το τελευταίο...

Νωρίτερα μέσα στην χρονιά ο Γιάννης έγινε ο κορυφαίος σκόρερ του οργανισμού (μετρά 15.817 πόντους έως σήμερα) αφήνοντας πίσω του τον θρύλο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ με τους 14.211 πόντους για λογαριασμό των «ελαφιών». Κυριαρχεί και στα κοψίματα αφού έχει 893 με δεύτερο στην σειρά τον Άλτον Λίστερ, αλλά και στις ελεύθερες βολές έχοντας 3.892 εύστοχες με τον Σίντνεϊ Μονκρίφ να ακολουθεί με 3.505.

Στην κορυφή της κατάταξης του συλλόγου βρίσκεται και σε ακόμα δύο κατηγορίες. Ο Αντετοκούνμπο έχει τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής στην ιστορία των Μπακς έχοντας παίξει για 22.908 λεπτά αυτά τα 10 χρόνια παρουσίας του στο Μιλγουόκι ξεπερνώντας τον κορυφαίο Μπομπ Ντάντριτζ. Πρώτος είναι και στα triple double μετρώντας έως τώρα 37, με τον Τζαμπάρ να ακολουθεί με 8.

Οι κορυφές που αναμένεται να κατακτήσει.

Λιγότερα από 500 ριμπάουντ μένουν στον Greek Freak για να πιάσει τον πρωτοπόρο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ που έχει μαζέψει 5.902 και μόλις 8 παιχνίδια για να ξεπεράσει τον Τζούνιορ Μπρίτζμαν που είναι πρώτος σε συμμετοχές. Δεύτερος στη λίστα, για άλλη μια φορά πίσω από τον Τζαμπάρ, βρίσκεται και όσον αφορά τα εύστοχα δίποντα (5.235 για τον Γιάννη έναντι 5.902) αλλά και στα σουτ εντός πεδιάς (5.720 εύστοχα έναντι 5.902 του Καρίμ). Όσον αφορά τα κλεψίματα ο Αντετοκούνμπο βρίσκεται στην τρίτη θέση με 874 πίσω από τους Πολ Πρέσι (894) και Κουίν Μπάκνερ (1.042).

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα και σε συνδυασμό με το πρωτάθλημα που χάρισε ο Γιάννης στους Μπακς το 2021 αναμένεται το όνομα του να χαραχτεί με μεγάλα και λαμπρά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου ως ο κορυφαίος παίκτης που πέρασε ποτέ από το Μιλγουόκι.

Η ασίστ που τον πήγε στην κορυφη:


Ευτυχία Οικονομίδου 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0