Basket Talk

Ο Σάσα Βεζένκοφ στο BN Sports: «Απέχουμε… αιώνες από την αρμονική συνύπαρξη οπαδών όλων των ομάδων» (video)

Ο Σάσα Βεζένκοφ στο BN Sports: «Απέχουμε… αιώνες από την αρμονική συνύπαρξη οπαδών όλων των ομάδων» (video)

Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν καταλυτικός. Ο πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού, λίγα λεπτά μετά την πρόκριση των Πειραιωτών στα ημιτελικά του Κυπέλλου, μίλησε στο BN Sports για το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, τον Παναθηναϊκό που αδικείται από τα αποτελέσματα αλλά και τις άδειες κερκίδες που ναι μεν πρέπει να προβληματίσουν αλλά τις προτιμά από τη βία.

Σχετικά Άρθρα

Αποστολή στο Ηράκλειο Μάνος Φυρογένης

Ανήμερα της συμπερίληψής του στους υποψηφίους για το βραβείο του MVP της κανονικής διάρκειας της Euroleague, ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν για μία ακόμα φορά απολαυστικός. Παρότι αγωνίστηκε λιγότερο από 20 λεπτά, δεν χρειαζόταν κι΄ άλλο βέβαια, γέμισε τη στατιστική του σε όλους τους τομείς και υπήρξε κομβικός στο εξάλεπτο εκείνο της πρώτης περιόδου που ο Ολυμπιακός «ξέσπασε» και έβαλε το… νερό στο αυλάκι.

Οι εικόνες όμως που έρχονται από την κερκίδα στις δύο πρώτες αυτές ημέρες, μόνο ελπιδοφόρες δεν είναι. Οι άδειες θέσεις κυριαρχούν στο Κλειστό στα «Δύο Αοράκια» και το γεγονός αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τους αρμοδίους σύμφωνα με τον Σάσα Βεζένκοφ και τα όσα δήλωσε στο BN Sports μετά το τέλος του τρίτου προημιτελικού του Final-8. Ο MVP των Πειραιωτών την τελευταία διετία, δεν… μάσησε τα λόγια του, τόνισε το πόσο αρμονικά συνυπάρχουν όλοι στον Ολυμπιακό ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Παναθηναϊκό, τον οποίο αδικούν τα αποτελέσματα, βάσει δυναμικής, όπως ανέφερε.

Τι έκανε και σήμερα καλά ο Ολυμπιακός και πήρε χωρίς να αγχωθεί το εισιτήριο για τα ημιτελικά;

«Σεβαστήκαμε τον Άρη στον απόλυτο βαθμό. Ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά αμυντικά και επιθετικά την αναμέτρηση. Γνωρίζαμε και ήμασταν προετοιμασμένοι για την αθλητικότητα του αντιπάλου και την προσαρμοστικότητά του στην άμυνα, με τις αλλαγές. Είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε και προχωράμε».

Είναι μια σημαντική και πρωτοεμφανιζόμενη για τα ελληνικά δεδομένα διοργάνωση αλλά βλέπουμε πως δεν υπάρχει η ανάλογη απήχηση στις κερκίδες. Γιατί πιστεύεις πως συμβαίνει αυτό; Σας θλίβει η εικόνα;

«Είναι μια γιορτή για το μπάσκετ, έτσι θέλουμε να το βλέπουμε. Σίγουρα το να είναι έτσι άδειες οι κερκίδες πρέπει να προβληματίσει αφενός. Αφετέρου είναι μια καινούργια διοργάνωση που ο κόσμος ίσως να μην είναι συνηθισμένος σε αυτό το μαζικό. Δεν είμαι εγώ αυτός που μπορεί να βρει το λόγο της αποχής. Αλλά σίγουρα το προτιμώ από το να υπάρχει βία στα γήπεδα, με την έξαρση που υπάρχει και πάλι, με όλα αυτά που ακούμε. Καλύτερα πιο οικογενειακά και ανθρώπινα. Εμείς θα θέλαμε να είναι εδώ οπαδοί από όλες τις ομάδες αλλά δυστυχώς είμαστε αιώνες μακριά από το να τα καταφέρουμε και να συνυπάρχουν αρμονικά ο ένας δίπλα στον άλλο».

Ο κόσμος του Ολυμπιακού περνάει καλά, βλέποντας σας. Φοβάστε εκείνη την περίοδο «ξεφουσκώματος» που έρχεται συχνά στις ομάδες που παίζουν στα… κόκκινα από την αρχή;

«Θα έρθουν δύσκολες ήττες, ίσως και στιγμές αμφισβήτησης, απώλειες αγώνων ακόμα και σημαντικών. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε υγιείς, ενωμένοι και να προσπαθούμε για κάθε ματς, σε κάθε διοργάνωση, ανεξαρτήτως δυναμικής αντίπαλου, ξεχωριστά».

Το χαίρεστε όσο φαίνεται;

«Και ακόμα περισσότερο μην σου πω. Το χαιρόμαστε πολύ, περνάμε καλά. Συνυπάρχουμε αρμονικά. Σίγουρα θα υπάρχουν εντάσεις και δύσκολες στιγμές, όπως συμβαίνει σε μια οικογένεια, το πιο σημαντικό όμως είναι να απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε. Να στέκεται ο καθένας στο τι πρέπει να προσφέρει για το καλό της ομάδας και μαζί να συνεχίζουμε για να κατακτήσουμε τους στόχους μας».
5809701.jpg

Το πιθανότερο σενάριο είναι να αντιμετωπίσετε τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά. Καλύτερα σε αυτή τη φάση του θεσμού ή στον τελικό;

«Δεν νομίζω πως για εμάς έχει κάποια μεγάλη διαφορά. Ο Παναθηναϊκός έχει μία πάρα καλή ομάδα με ταλαντούχους παίκτες. Πιστεύω τον αδικεί όλο αυτό που συμβαίνει και η θέση του στη Euroleague. Είναι ένας στόχος, ένας τίτλος που θέλουμε. Εμείς κοιτάμε μόνο τη δική μας ομάδα. Όποιος κι΄ αν έρθει στον ημιτελικό θα τον αντιμετωπίσουμε με την ίδια σοβαρότητα όπως και σε όλα τα παιχνίδια. Κοιτάμε το εμείς, να δώσουμε το 100% και την Κυριακή να είμαστε Κυπελλούχοι».

Σήμερα η Euroleague ανακοίνωσε τους υποψηφίους για το βραβείο του MVP. Είναι κάτι που έχεις στο μυαλό σου όταν μπαίνεις στο παρκέ;

«Δεν το σκέφτομαι, όχι. Προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει, να είναι πετυχημένη και να κατακτά τίτλους. Τώρα αν μέσα από αυτά έρθει και μια ατομική διάκριση, καλώς να έρθει. Αλλά δεν είναι αυτοσκοπός. Είμαστε εδώ για τον δεύτερο τίτλο της χρονιάς, ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο οπότε μόνο αυτό έχω στο μυαλό μου».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0