Basket Talk

Final-8, Ολυμπιακός -Άρης 82-51: «Ερυθρόλευκος» περίπατος αλλά... ποιοι τον είδαν; (video)

Final-8, Ολυμπιακός -Άρης 82-51: «Ερυθρόλευκος» περίπατος αλλά... ποιοι τον είδαν; (video)
Μπροστά στα μάτια λιγοστών φιλάθλων, ο Ολυμπιακός δεν... χαρίστηκε στον Άρη και με «όπλο» την άμυνά του, πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλου Ελλάδας (82-51). Κορυφαίοι οι Βεζένκοφ και Μπλακ.
Σχετικά Άρθρα
Αποστολή στο Ηράκλειο Μάνος Φυρογένης

Τι κι' αν πάτησαν στην Κρήτη οι δύο μεγαλύτεροι εκπροσωποί μας τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη; Η εικόνα στις κερκίδες του Κλειστού Γυμναστηρίου στα «Δύο Αοράκια» στον πρώτο τουλάχιστον προημιτελικό της ημέρας παρέμεινε λειψή.

Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός αν και δεν έπιασε τα γνωστά, υψηλά του στάνταρ, έκανε τη... δουλειά και χάρις την πιεστική του άμυνα προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλου Ελλάδας. Προσπάθησαν οι Θεσσαλονικείς, δεν παράτησαν το ματς αλλά παραδόθηκαν στην ανωτερότητα του αντιπάλου.

5809666.jpg

Το αρχικό... μούδιασμα του πρώτου 4λεπτου μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε «καταιγίδα». Το 4-4 έγινε μέσα σε μόλις έξι λεπτά 22-4 με πρωτεργάτη τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ και οι Πειραιώτες έβαλαν από νωρίς το.. νερό στο αυλάκι.

Στη δεύτερη περίοδο ο Άρης βελτίωσε την απόδοσή του τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση ωστόσο ηταν απελπιστικά άστοχος πίσω από τη γραμμή των 6,75 (2/16 στην ανάπαυλα) και δεν μπορούσε να πλησιάσει. Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος κάτω από τα δύο καλάθια (Φαλ και Μπλακ από 7 πόντους έκαστος) όμως δεν η αστοχία και τα λάθη (8) δεν τον άφησαν να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά.

Στην τρίτη περίοδο και μετά από ένα ταιμ-αουτ του κόουτς Μπαρτζώκα που τα «έψαλε» στους αθλητές του (48-35 το σκορ), οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν το γκάζι, έτρεξαν σερί 12-2 και ουσιαστικά τελειώσαν την υπόθεση νίκη από το 30' (60-37).

Στην τελευταία περίοδο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας απέσυρε τους βασικούς του, όσο αδόκιμος κι΄αν είναι αυτός ο όρος στο μπάσκετ, έδωσε χρόνο συμμετοχής στους Σλούκα και Πίτερς τους οποίους δεν πίεσε μετά τον τραυματισμό τους και χρησιμοποίησε στο τελευταίο τετράλεπτο τον Τζορτζ Πάπας. Παρά τις αλλαγές η εικόνα του ματς δεν άλλαξε και ο Ολυμπιακός πήρε όσο εύκολα δείχνει το τελικό σκορ την πρόκριση στην 4αδα.

Τα δεκάλεπτα: 22-4, 39-24, 60-37, 82-51 

Δείτε το Στατιστικό του Αγώνα ΕΔΩ:

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0