Basket Talk

Ο Νίκος Περσίδης στο BN Sports: «Ένιωσα δέος όταν πρωτοείδα το Σπανούλη – Είμαστε… πεινασμένοι για την ΑΕΚ»

Ο Νίκος Περσίδης στο BN Sports: «Ένιωσα δέος όταν πρωτοείδα το Σπανούλη – Είμαστε… πεινασμένοι για την ΑΕΚ»

Η άμυνα του Περιστερίου έσπαγε… κόκαλα στο δεύτερο προημιτελικό της πρώτης ημέρας του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας και έτσι οι «Πρίγκιπες της Δυτικής όχθης» έκλεισαν θέση για τα ημιτελικά του Σαββάτου (18/2). Στην προσήλωση στο πλάνο του κόουτς Σπανούλη απέδωσε την νίκη-πρόκριση ο Νίκος Περσίδης, μιλώντας στο BN Sports, τονίζοντας παράλληλα πως οι Περιστεριώτες είναι… πεινασμένοι για «εκδίκηση» από την ΑΕΚ.

Σχετικά Άρθρα

Από το 6’ και μετά το Περιστέρι άναψε τις «μηχανές», πάτησε… γκάζι και δεν ξανακοίταξε πίσω. Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη κυριάρχησαν των αντίστοιχων του Άρη Λυκογιάννη και στις δύο πλευρές του παρκέ, με περισσότερες λύσεις από τον πάγκο και ως εκ τούτου πήραν το εισιτήριο για την 4αδα του Κυπέλλου για τρίτη φορά στην ιστορία τους (2004, 2020) και δεύτερη την τελευταία τριετία, ξανά στο ίδιο γήπεδο. Χαρακτηριστικό της αμυντικής τους συνέπειας, το μόλις 35% που υποχρέωσαν τον ΠΑΟΚ σε 40 λεπτά στα σουτ εντός πεδιάς.

Ένας από τους αθλητές που…θυσιάστηκε για μία ακόμα φορά για το σύνολο και έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε στο παρκέ για την άμυνα κυρίως, ήταν ο Νίκος Περσίδης. Ο 28χρονος φόργουορντ που πήρε μεσούσης της σεζόν το… γυαλισμένο του μάτι και μετανάστευσε από τα Άνω Λιόσια, χαμηλά στα δυτικά προάστια για να βάλει ακόμα περισσότερο πάθος στο «οικοδόμημα» που έχει φτιάξει ο Σπανούλης εκεί.
5808856_1.jpg

Λίγα λεπτά μετά το τέλος του δεύτερου χρονικά προημιτελικού κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Νίκος Περσίδης , εμφανώς ικανοποιημένος από την πρόκριση, τέθηκε στη διάθεση του BN Sports.  Από αυτά που έκανε καλά το Περιστέρι, μέχρι την ΑΕΚ, τη «δίψα» που νιώθουν για να απαντήσουν στις δύο ήττες από την «Ένωση» και φυσικά τα συναισθήματά του όταν πρωτοαντίκρισε τον «Kill-Bill» στην παρθενική του προπόνηση με τους Περιστεριώτες.

Ποια είναι τα συναισθήματα μετά την νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά;

«Ικανοποίηση θα έλεγα. Είμαστε χαρούμενοι με το αποτέλεσμα από εκεί και πέρα όμως συνεχίζουμε. Μένουμε προσηλωμένοι για τη συνέχεια, κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά».

5808844.jpg

Το Περιστέρι έχει ηττηθεί φέτος δυο φορές από την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Το γεγονός αυτό δίνει ένα έξτρα κίνητρο σε εσάς;

«Σίγουρα και είναι ένας ακόμα λόγος, σημαντικότατος, που η ομάδα θα παίξει…πεινασμένη το Σάββατο (18/2), θέλοντας να παρουσιάσει μία βελτιωμένη εικόνα στο παρκέ σε σχέση με εκείνα τα παιχνίδια. Θα είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι με την ΑΕΚ και θα εμφανιστούμε άκρως ανταγωνιστικοί».

 

Την «Ένωση» την ξέρεις καλά, εκεί ξεκίνησες τη σεζόν. Νιώθεις ένα παραπάνω κίνητρο να αποδείξεις κάτι;

«Δεν θα το έλεγα, όχι. Με την ΑΕΚ χώρισαν οι δρόμοι μας, δεν τσακωθήκαμε και τελείωσε εκεί. Ανήκω πλέον στο Περιστέρι και πάντοτε προσπαθώ να δίνω το 100% στο παρκέ ανεξαρτήτως αντιπάλου».

persidis_162307.jpg 
Τι έκανε καλά το Περιστέρι και κέρδισε πιο εύκολα απ΄ ότι θα περίμεναν αρκετοί τον ΠΑΟΚ;

«Μετά τα πρώτα λεπτά παίξαμε την άμυνα που θέλει και ζητά ο κόουτς από εμάς. Μέσα από αυτή βρήκαμε ρυθμό και στην επίθεση. Είχαμε αρκετά deflections, κλέψαμε μπάλες, όποτε μπορέσαμε τρέξαμε στον αιφνιδιασμό και γι’ αυτό απλοποιήσαμε την κατάσταση. Είμασταν γενικότερα πάρα πολύ καλοί στο αμυντικό κομμάτι».

5808873_1.jpg

Ανήκεις περίπου δύο μήνες στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Πως είναι να παίζεις για τον κόουτς Σπανούλη;

«Με έπιασε δέος την πρώτη μέρα που πήγα και προπονήθηκα με το Περιστέρι και τον Σπανούλη. Η παρουσία του και μόνο δίνει ένα έξτρα κίνητρο. Από εκεί και πέρα προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα όπου χρειάζεται και μου ζητηθεί και να βελτιώνομαι μέσα από αυτή τη διαδικασία και εγώ».

Η κλήρωση θεωρητικά σας έστειλε στο πιο… βατό μονοπάτι μέχρι τον τελικό, αποφεύγοντας τους «αιωνίους». Βοηθάει σαν σκέψη αυτό ώστε να κοιτάζεται πιο μακριά;

«Δεν το σκεφτήκαμε για να είμαι ειλικρινής. Όποιος και να ήταν ο αντίπαλος θα κάναμε το παιχνίδι μας και θα προετοιμαζόμασταν κατάλληλα. Είδαμε ούτως ή άλλως και στη Basket League τελευταία ότι χάσαμε στο σουτ τόσο από τον Παναθηναϊκό όσο και από τον Ολυμπιακό. Θα μπορούσαμε να είμασταν εμείς οι νικητές. Συνεπώς δεν κοιτάμε ποιον έχουμε απέναντί μας αλλά τι εικόνα θα παρουσιάσουμε εμείς στο γήπεδο».

Για το πρωτοεμφανιζόμενο Final-8 στην Ελλάδα τι έχεις να πεις;

«Είναι στα πρότυπα του εξωτερικού και σαν δομή και format με βρίσκει σύμφωνο, θεωρώ πως είναι ένα καλύτερο προϊόν. Δίνεται η δυνατότητα και σε μια περιοχή της περιφέρειας να διοργανώσει ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός, αν και σήμερα ήταν λιγοστός ο κόσμος στις κερκίδες».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0