Basket Talk

Final-8, Πανιώνιος - ΑΕΚ 88-93 (παρ.): Καρδιοχτύπησε η «Βασίλισσα» αλλά λύγισε τον συγκινητικό Ιστορικό! (video)

Final-8, Πανιώνιος - ΑΕΚ 88-93 (παρ.): Καρδιοχτύπησε η «Βασίλισσα» αλλά λύγισε τον συγκινητικό Ιστορικό! (video)
Τι κι΄αν τους χώριζαν δύο ολόκληρες κατηγορίες; Κάτι τέτοιο δεν φάνηκε στην πράξη. Ένας Πανιώνιος βγαλμένος από τις πιο ένδοξες μέρες της ιστορίας του, έβγαλε το... λάδι στην ΑΕΚ, έπαιξε ψυχωμένα, είχε έναν φανταστικό Βεργίνη και έστειλε το ματς στην παράταση. Η κούραση όμως και η εμπειρία μίλησε εκεί και η «Ένωση» πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά (88-93).
Η ΑΕΚ αποτελούσε το απόλυτο φαβορί στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στον Πανιώνιο, ωστόσο παρά το γεγονός ότι ήταν πράγματι εκείνη που πήρε την πρόκριση, αυτή ήρθε... δια πυρός και σιδήρου! Η Ένωση επικράτησε με 93-88 στην παράταση, με τον Βεργίνη να πραγματοποιεί συγκλονιστική εμφάνιση, με 29 πόντους (4/5 3π.), αλλά αυτή δεν ήταν τελικά αρκετή για να φτάσει ο Ιστορικός στο θαύμα!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Από την αρχή του παιχνιδιού ο Πανιώνιος έδειχνε αποφασισμένος να τα δώσει όλα στα παρκέ, να παίξει με πάθος, να κυνηγήσει κάθε μπάλα και να διεκδικήσει ό,τι παραπάνω μπορέσει στο παρκέ. Και αυτό συνέβη και στην πράξη. Ο «Ιστορικός» με τον βετεράνο αλλά αειθαλή Δημήτρη Βεργίνη μπήκε σε ρόλο οδηγού από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο (28-21).

Μάλιστα με το καλάθι του Στάθη Παπαδιονυσίου «άγγιξε» και τη διψήφια διαφορά (34-25, 11:30'). Κάπου εκεί όμως η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση και με 10-0 σερί, προεξέχοντος του Ακίλ Μίτσελ πήρε το προβάδισμα (34-35, 15'). Ο 35χρονος Βεργίνης συνέχισε να... πυροβολεί με οποιονδήποτε τρόπο (3/3 τρίποντα στο ημίχρονο και 21 πόντους) ωστόσο η «Ένωση» έμενε κοντά στο σκορ (46-44 ημίχρονο) με τα σουτ έξω από τη γραμμή των 6,75μ., χάρις και τον Γιάνκοβιτς.


Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Ο Πανιώνιος είχε... χαλάσει το μυαλό των παικτών της ΑΕΚ, δεν τους άφηνε να βρουν ρυθμό και αυτό τον κρατούσε μπροστά στο σκορ. ο συγκλονιστικός Βεργίνης βρήκε συμπαραστάτη τον Σαχπατζίδη και ο «Ιστορικός» συνέχιζε να έχει το ασθενές προβάδισμα. (68-63, 29'). 

Ο Ηλίας Καντζούρης σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω είδε και τον κορυφαίο του έως εκείνη την ώρα, Μίτσελ να τραυματίζεται στα μισά της τρίτης περιόδου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς ήταν μεγάλο ντέρμπι. Η ΑΕΚ δυνάμωσε την αμυνά της και δεν επέτρεψε στο Βεργίνη να βρει το δρόμο προς το καλάθι, όμως στην επίθεση ήταν βιαστική. Παπαδάκης και ΜακΓκρίφ έφεραν τα πάνω κάτω (77-79, 35'). Όμως ο Πανιώνιος δεν παραιτήθηκε ακόμα και όταν ο Στρέλνιεκς πέτυχε ένα... τρελό τρίποντο από τα 7,5 μέτρα (80-84, 1:47'' για το φινάλε).


Ο Αντωνάκης με μία βολή μείωσε στους 3 (81-84, 58'' για το τέλος) για να έρθει ο Αντώνης Μάντζαρης με γκολ-φάουλ στα 26'' να φέρει το ματς στα ίσα και να το στείλει στην παράταση καθώς ο Φλιώνης αστόχησε σε φλότερ στην τελευταία επίθεση.

Εκεί, η κούραση των παικτών του Πανιωνίου, αλλά και η εντυπωσιακή άμυνα των "κιτρινόμαυρων" πάνω στον Βεργίνη, ήταν αυτά που καθόρισαν τελικά το απότελεσμα. Η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση, επικρατώντας με 93-88 και είναι αυτή που θα βρεθεί στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, περιμένοντας πλέον να δει ποιον εκ των Περιστερίου και ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια.


Τα δεκάλεπτα:
28-21, 46-44, 71-67, 84-84, 88-93 (παρ.)

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0