Basket Talk

Μπαρτζώκας: «Δεν είμαστε το φαβορί, πρόκληση τα τρία ματς σε τρεις μέρες»

Μπαρτζώκας: «Δεν είμαστε το φαβορί, πρόκληση τα τρία ματς σε τρεις μέρες»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου για το Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας τόνισε επανειλημμένα ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι το φαβορί της διοργάνωσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα:

«Δεν δίνουμε τον τίτλο του φαβορί στην ομάδα μας. Έχουμε την ίδια προσέγγιση με τις άλλες ομάδες, ξεκινώντας από το παιχνίδι της Παρασκευής. Είναι διαφορετικές οι συνθήκες, γιατί εμείς πρέπει να παίξουμε 3 παιχνίδια σε 3 μέρες.

Η ομάδα πρέπει να νικήσει, αλλά και να είναι φρέσκια. Για τους προπονητές και τους παίκτες αυτό είναι μία πρόκληση το πώς θα το διαχειριστούμε. Νομίζω ότι οι ομάδες που έχουν ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχουν ένα αβαντάζ επειδή έχουν συνεχόμενα παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα. Νομίζω όμως ότι χρόνο με τον χρόνο το επίπεδο του πρωταθλήματος γίνεται όλο και καλύτερο.

Αν συνυπολογίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια τα οικονομικά των ομάδων δεν επέτρεψαν να γίνουν καλύτερες ομάδες, αλλά αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν όλο και καλύτεροι προπονητές και παίκτες, κάτι που δημιούργησε έναν ανταγωνισμό. Σε επίπεδο 8αδας είναι καλύτερο της τελευταίας 15ετίας.

Αυτό θα είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ. Δεν θεωρούμε εαυτό φαβορί, θα είναι ένα ανταγωνιστικό τουρνουά. Θεωρούμε ότι πρέπει να πάμε στην Κρήτη και να παίξουμε όπως συνηθίζουμε και αν όλα πάνε καλά να πάρουμε το κύπελλο. Θα ήθελα να υπάρχει ατμόσφαιρα ανάλογη των αρχηγών και προπονητών και στο γήπεδο».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0