Basket Talk

Καρδίτσα - Περιστέρι 86-80: «Ψυχωμένοι» Θεσσαλοί, έκαναν άλμα παραμονής! (video)

Καρδίτσα - Περιστέρι 86-80: «Ψυχωμένοι» Θεσσαλοί, έκαναν άλμα παραμονής! (video)
Μία άκρως σημαντική νίκη, για την... οικονομία του πρωταθλήματος, πέτυχε η Καρδίτσα απέναντι στο Περιστέρι στην θεσσαλική πόλη και έκανε τεράστιο άλμα για την παραμονή στην κατηγορία. Φανταστικό photo-finish από τους γηπεδούχους, οι οποίοι «έτρεξαν» σερί 26-11 στην τελευταία περίοδο με μαγική τριπλέτα τους Πριτζέτ, Γκάλινατ και Γκάμπροβσεκ.
Σχετικά Άρθρα
Κανένα παιχνίδι δεν τελειώνει πριν ακουστεί η «χοντρή κυρία» και η Καρδίτσα, όσο κλισέ και αν ακούγεται, το επιβεβαίωσε ξανά. Οι Θεσσαλοί ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ του αγώνα. απέναντι σε μια ομάδα με τελειώς διαφορετικούς στόχους (Περιστέρι), όμως το πάθος τους και η «δίψα» για τη νίκη υπερκάλυψε την όποια ποιοτική διαφορά ανάμεσα στα δύο ρόστερ. Καθοριστική η τριάδα Πριτζέτ, Γκάλινατ και Γκάμπροβσεκ για τους γηπεδούχους που είδαν νωρίς τον Λαμάρ Πίτερς να τραυματίζεται, χάνει έδαφος για το πλεονέκτημα το Περιστέρι.

Το Περιστέρι ήταν αυτό που ξεκίνησε καλύτερα στο ματς και προηγήθηκε με 0-7 χάρη στο καλάθι του Φρανσίσκο. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν με τον πρώην «Πρίγκιππα της Δυτικής Όχθης», τον Γκιουζέλη, και ισοφάρισε σε 14-14. Παρόλα αυτά οι πάικτες του Σπανούλη πήραν και πάλι τα... ηνία με τον Ίαν Χάμερ (16-24).
Η Καρδίτσα ωστόσο δεν είχε καμία διάθεση να παραιτηθεί, κατανοώντας πόσο ζωτικής σημασίας ήταν το παιχνίδι και παρότι έχασε τον Πίτερς νωρίς με τραυματισμό, στηρίχθηκε στον Γκάλινατ για να περάσει μπροστά στην ανάπαυλα, σουτάροντας στο 50% πίσω από τη γραμμή των 6,75μ.

Στα μέσα της τρίτης περιόδου το Περιστέρι βελτιώθηκε και προηγήθηκε ακόμα και με 9 (56-65, 29') χάρις τις βολές του Ντέντμον. Οι γηπεδούχοι στο 32' ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους (60-69) και με κύριο χαρακτηριστικό το πάθος τους λαι τους Πριτζέτ, Γκάλινατ, έφεραν.. τούμπα το ματς. Ο Πριτζέτ έβαλε μεγάλο τρίποντο για το 84-78 στο 39' ενώ ο ίδιος παίκτης βρήκε και πάλι το δρόμο προς το καλάθι για το 86-80 και ουσιαστικά καθάρισε το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 16-24, 41-37, 60-67, 86-80

Δείτε το Στατιστικό του Αγώνα ΕΔΩ:

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0