Basket Talk

NBA: «Σε έχω δει κάπου, κάπου σε ξέρω»

NBA: «Σε έχω δει κάπου, κάπου σε ξέρω»

Η διορία των ανταλλαγών στο NBA έληξε στέλνοντας πολλούς παίκτες πίσω σε παλιά.... λημέρια.

Άλλος ένας κύκλος ανταλλαγών έκλεισε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού δημιουργώντας ποικίλες αντιδράσεις όχι μόνο εξαιτίας των μεγάλων ονομάτων που άλλαξαν ομάδα (Ντουράντ, Ίρβινγκ, Ουέστμπρουκ) αλλά και λόγω των πολλών επιστροφών παικτών σε ομάδες που έχουν βρεθεί στο παρελθόν.

Οι επιστροφές

Πρώτος και καλύτερος ο Ντ' Άντζελο Ράσελ ο οποίος επέστρεψε στην πρώτη του ομάδα, τους Λέικερς, ως μέρος της ανταλλαγής του Πατ Μπέβερλι στους Ορλάντο Μάτζικ. Στη θητεία του στο Λος Άντζελες το 2015, ο Ράσελ είχε την τιμή να είναι συμπαίκτης του αείμνηστου Κόμπε Μπράιαντ και τώρα θα συμπορευτεί με τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών, Λεμπρόν Τζέιμς.

IMG_20230210_161947.jpg

Ο Γκάρυ Πέιτον ΙΙ διαδραμάτισε ρόλο "κλειδί" για το πρωτάθλημα που κατέκτησαν οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς την περασμένη χρονιά. Επιστρέφει σε γνώριμα μέρη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από το Πόρτλαντ, με σκοπό να βοηθήσει και να πρωταγωνιστήσει περισσότερο τώρα που ο Στεφ Κάρι είναι τραυματίας.

IMG_20230210_161716.jpg

Ο Τζον Ουόλ επέστρεψε στην πρώην ομάδα του, τους Χιούστον Ρόκετς, ως μέρος ανταλλαγής τριών ομάδων (Ρόκετς- Κλίπερς- Γκρίζλις). Η προηγούμενη θητεία του στο Χιούστον το 2020 έληξε άδοξα μιας και είχε δοθεί προτεραιότητα σε νέους γκαρντ (Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ και Τζέιλεν Γκριν) και ο Ουολ φάνηκε δυσαρεστημένος όταν τοποθετήθηκε επί του θέματος.

Στο πλαίσιο της ίδιας ανταλλαγής γύρισε στο LA και στους Κλίπερς ο Έρικ Γκόρντον, ο 34χρονος γκαρντ όπου σαν ρούκι ξεκίνησε εκεί την καριέρα του το 2008. Τώρα θα συμπορευτεί με τον Καουάι Λέοναρντ και τον Πολ Τζωρτζ με την ελπίδα να διεκδικήσουν τον τίτλο των πρωταθλητών.

Το 2016 ο Τζέικομπ Ποελτλ ξεκίνησε την καριέρα του στους Τορόντο Ράπτορς και δύο χρόνια αργότερα πήγε στους Σπερς ως μέρος της ανταλλαγής των Ντεροζαν- Λέοναρντ. Φέτος επιστρέφει στην ομάδα του Καναδά με την ελπίδα να βοηθήσει με την εμπειρία του.

IMG_20230210_161634.jpg

Οι Μπακς δεν υπολόγιζαν τον Τζωρτζ Χιλ στον ρόστερ τους κι έτσι ο βετεράνος γκαρντ επέστρεψε στην ομάδα που έκανε το ντεμπούτο του, τους Ιντιάνα Πέισερς. Εκεί έπαιξε για 5 χρόνια (2011-2016) βοηθώντας τους να φτάσουν δύο φορές συνεχόμενα στους τελικούς της Ανατολής (το 2013 και το 2014).

Λόγω μιας από τις ανταλλαγές που ταρακούνησαν τον κόσμο του ΝΒΑ, αυτή του Καϊρί Ίρβινγκ από τους Νετς στους Μάβερικς, ο Σπένσερ Ντινγουιντί επέστρεψε στο Μπρούκλιν που είχε αποχωρηστεί το καλοκαίρι του 2021.

Στην ίδια λογική κινήθηκαν και οι Φοίνιξ Σανς φέρνοντας ξανά στην ομάδα τον Τ. Τζέι Ουόρεν ως μέρος της συμφωνίας για τον Κέβιν Ντουράντ. Ο 29χρονος φόργουορντ ξεκινησε εκεί την καριέρα του το 2014 και έφυγε το 2019 για την Ιντιάνα με μια γεύση απογοήτευσης. "Ήταν ασέβεια να ανταλλάζομαι για χρήματα. Κανείς δεν θέλει να τον ανταλλάξουν γι'αυτό".

Τελευταίοι στην λίστα είναι ο Μπρούνο Φερνάντο και ο Τζάστιν Τζάκσον. Ο πρώτος γύρισε στην Ατλάντα από όπου και ξεκίνησε την καριέρα του το 2019 σαν μέρος της συμφωνίας με τους Ρόκετς για τους Τζάστιν Χόλιντεϊ και Φρανκ Καμίνσκι. Ο δεύτερος, από τους Σέλτικς πήγε ξανά πίσω στην Οκλαχόμα (ήταν εκεί την σεζόν 2020-2021) σε ανταλλαγή με τον Μάικ Μουσκάλα.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0