Basket Talk

Οι όμορφες Super team (Ντουράντ - Ίρβινγκ - Χάρντεν), όμορφα «καίγονται»

Οι όμορφες Super team (Ντουράντ - Ίρβινγκ - Χάρντεν), όμορφα «καίγονται»

Το πρότζεκτ...3 αστέρων που δημιούργησαν οι Μπρούκλιν Νετς κατέρρευσε μέσα σε 13 μήνες με τους Χαρντεν, Ίρβινγκ και Ντουράντ να αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλον.

Το καλοκαίρι του 2019 οι Νετς απέκτησαν τον Κέβιν Ντουράντ και τον Καϊρί Ίρβινγκ. Η τριπλέτα ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2021, όταν και προστέθηκε στο ρόστερ ο Τζέιμς Χάρντεν δημιουργώντας μια υπερομάδα έτοιμη να μπει δυναμικά στο παιχνίδι της διεκδίκησης πρωταθλημάτων.

Οι «τρεις σωματοφύλακες»,όπως τους αποκαλούσαν, θα σηματοδοτούσαν μια νέα εποχή για ολόκληρο το ΝΒΑ αλλά και για το Μπρούκλιν που είχε εναποθέσει τις ελπίδες του για την κατάκτηση του πρώτου του δαχτυλιδιού στην ιστορία.

2_4.jpg

Η διαθεσιμότητα είναι η σημαντικότερη ικανότητα

 Κάτι τέτοιο δεν υπήρχε στο Μπρούκλιν εξαιτίας τραυματισμών και της πανδημίας. Οι τρεις σούπερ σταρ είχαν μόνο το όνομα κι όχι τη χάρη δημιουργώντας ένα μεγάλο ερώτημα στο τι θα μπορούσαν να καταφέρουν αν τους βλέπαμε σε παραπανω παιχνίδια από τα 16 που βρέθηκαν και οι τρεις στο παρκέ.

Χαρακτηριστικό της απόδοσής τους είναι ότι στα 364 λεπτά που υπήρξαν συμπαίκτες είχαν 13 νίκες και μόλις 3 ήττες.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο πρώτος που αποχώρησε είναι ο Τζέιμς Χάρντεν. Λίγες ώρες πριν τη μεταγραφική διορία έγινε ανταλλαγή στους Φιλαδέλφεια Σίξερς με τους Νετς να υποδέχονται τον Μπέν Σίμονς και τον Σεθ Κάρι. Στην αποχώρηση του «μούσια» συντέλεσε και η διαφωνία του με τον Ίρβινγκ λόγω ιδεολογίας.

Όπως ανέφερε και ο ίδιος για την περίοδο στο Μπρούκλιν: «Δεν υπήρχε πειθαρχία και μερικές φορές ακόμα και οι σούπερ σταρ την χρειάζονται».

Η περίπτωση του Καϊρί Ίρβινγκ είχε προκαλέσει παραφιλολογία γύρω από το όνομά του εξαιτίας των επιλογών του επισκιάζοντας πολλές φορές τον κύριο στόχο της ομάδας και διχάζοντας τους φιλάθλους των Νετς. Κατά τη φετινή χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ζήτησε ανταλλαγή σοκάροντας τον κόσμο του ΝΒΑ και στις 5 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε η απόκτηση του από τους Ντάλας Μάβερικς.

Η τελευταία έξοδος

Λίγες μέρες μετά τα ξημερώματα της 9ης Φεβρουαρίου την πόρτα της εξόδου είδε και ο πολυτιμότερος παίκτης του ΝΒΑ για το 2014 Κέβιν Ντουράντ. Ο ίδιος ζητούσε την ανταλλαγή του απο το καλοκαίρι. Τελικά αυτό συνέβη τώρα πηγαίνοντας στους Φοίνιξ Σανς.

Ο Ίρβινγκ τοποθετήθηκε για τη μεταγραφή του Ντουράντ λέγοντας: «Απλά προσεύχομαι για την ευτυχία του και θέλω να είναι καλά.... ενδιαφερόμαστε να δούμε ο ένας τον άλλον να θριαμβεύει. Απλά χαίρομαι που έφυγε από εκεί (Μπρούκλιν)».

Κάπως έτσι κλείνει ένας κύκλος τεσσάρων απογοητευτικών χρόνων με τον μόνο που έχει απομείνει στο Μπάρκλεις Σέντερ να είναι ο... θυρωρός!

Πλέον το Μπρούκλιν με τις προσθήκες των Ντινγουίντι και Ντόριαν Φίνει-Σμιθ από τους Μάβερικς και των Μάικαλ Μπρίτζες, Καμ Τζόνσον και Τζέι Κράουντερ από τους Σανς (μαζί και με αρκετές επιλογές πρώτου γύρου από τα ντραφτ), δημιουργεί νέα ταυτότητα έχοντας νεανικό ρόστερ με πολλή ενέργεια και χωρίς τα μεγάλα «εγώ» των τριών σούπερ-σταρ που αποδείχθηκε ότι ήταν ούτε σουπερ ούτε σταρ κατά τη διάρκεια της θητείας τους στην ομάδα…

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0