Basket Talk

Άλμπα Βερολίνου – Ολυμπιακός 60-93: Να περάσει ο επόμενος! 6η σερί νίκη και το Final-4 τον περιμένει! (video)

Άλμπα Βερολίνου – Ολυμπιακός 60-93: Να περάσει ο επόμενος! 6η σερί νίκη και το Final-4 τον περιμένει! (video)

Δεν λέει να το κουνήσει από την κορυφή ο… μαγευτικός Ολυμπιακός, που «διέλυσε» στη Γερμανία την Άλμπα Βερολίνου με 60-93 και έφτασε στην έκτη διαδοχική του νίκη. Κανένα εμπόδιο δεν συνάντησαν στο δρόμο τους οι «ερυθρόλευκοι», έχοντας ως MVP ποιον άλλον; Τον «διπλό» Σάσα Βεζένκοφ!

Τι άλλο να πει κανείς για τον φετινό Ολυμπιακό; Έχει ρίξει στο «καναβάτσο» με περίσσεια ευκολία ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Φενέρμπαχτσε, οπότε η Άλμπα Βερολίνου θα ήταν απίθανο να του βάλει δύσκολα. Οι «ερυθρόλευκοι», όμως, δεν αρκούνται στη νίκη, είναι… διψασμένοι να διακριθούν και αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο παρκέ, όπως συνέβη και στη Γερμανία, όπου ισοπέδωσαν τον αντίπαλό τους επικρατώντας με 60-93!

Κάπως έτσι συνεχίζουν απτόητοι στην κορυφή της EuroLeague με το πέρας 24 αγωνιστικών, μένοντας -προσωρινά- ως μόνοι πρώτοι με το ρεκόρ του στο 17-7. Ακόμα μία MVP εμφάνιση από τον Σάσα Βεζένκοφ που σημείωσε double-double με 28 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με… κεκτημένη ταχύτητα από τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα. Η Άλμπα είχε παραδοθεί εξαρχής στα χέρια των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι ήδη από το 8ο λεπτό, με μπροστάρη τον Βεζένκοφ (11π.) είχαν αποκτήσει προβάδισμα δέκα πόντων (10-20).

Όπως και απέναντι στη Φενέρ, έτσι και τώρα, οι Πειραιώτες δεν επαναπαύθηκαν και συνέχισαν να… βομβαρδίζουν το γερμανικό καλάθι, ανεβάζοντας τη διαφορά στους 20 πόντους (15-35) μόλις στο 13’. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν εν τέλει αντίδραση και με τρία διαδοχικά τρίποντα από Ολίντε -εις διπλούν- και Σμιθ, μάζεψαν το σκορ, μειώνοντας στους 14 (27-41 στο 17’).

Ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν αρκετά να βρει λύσεις στην επίθεση και η γερμανική ομάδα που είχε το μομέντουμ με το μέρος της, πλησίασε ακόμα περισσότερο, κάνοντας το σκορ 35-45 με τη λήξη του ημιχρόνου.

Ο Φαλ με πέντε συνεχόμενους πόντους στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, διατήρησε τη διψήφια διαφορά για την ομάδα του, με την Άλμπα ωστόσο να βρίσκει απάντηση σε όλα τα καλάθια του Γάλλου σέντερ.

Τότε, τη «σκυτάλη» πήραν ο Βεζένκοφ και ο Ουόκαπ, βρίσκοντας στόχο πίσω από τη γραμμή των 6,75 για να πάνε το προβάδισμα αρχικά στο +15 (41-56 στο 24’) και έπειτα αυτό να… εκτοξευτεί στους 29, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν ένα απίθανο σερί 2-16 από το 24’ έως το 29’, μετατρέποντας το σκορ σε 43-72!

Ο υπολειπόμενος χρόνος είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό να είναι ισοπεδωτικός, ανεβαίνοντας έως και το +37 (49-86 στο 34’) και να φτάνει σε μία άνετη νίκη με 60-93.


Τα δεκάλεπτα:
13-28, 35-45, 45-73, 60-93

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0