Basket Talk

Ένες Καντέρ: «Η Ελλάδα δείχνει τι θα πει ‘οικογένεια’ με τη βοήθεια που στέλνει στην Τουρκία»

Ένες Καντέρ: «Η Ελλάδα δείχνει τι θα πει ‘οικογένεια’ με τη βοήθεια που στέλνει στην Τουρκία»

Συγκλόνισε με τα λόγια του ο μπασκετμπολίστας, Ένες Καντέρ, στην εκπομπή του MEGA, «Πάμε Δανάη».

Ο Ενές Καντέρ μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή του MEGA «Πάμε Δανάη» με αφορμή τον φονικό σεισμό που έχει κοστίσει τη ζωή, σε περισσότερους από 8.000 ανθρώπους στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας.          

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ένες Καντέρ:

Για την κατάσταση που επικρατεί:

«Όπως όλοι γνωρίζουν, η κατάσταση είναι σπαρακτική. Άκουσα τα νέα για τον σεισμό χθες το βράδυ στις ειδήσεις και μόλις το άκουσα ράγισε η καρδιά μου. Ξεκίνησα να προσεύχομαι για τους αθώους ανθρώπους εκεί καθώς χιλιάδες πέθαναν, ενώ υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι. Ωστόσο αυτό που με χαροποίησε ήταν ότι τόσοι διεθνείς οργανισμοί έστειλαν άμεσα τη βοήθειά τους. Σκέφτηκα ότι αυτό θα πει οικογένεια, αυτό θα πει αδελφοσύνη και γι΄αυτό όλα οι χώρες ανά τον κόσμο, κάνουν το καλύτερο που μπορούν για να βοηθήσουν την Τουρκία, τη Συρία και τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τον σεισμό».

Για το αν κινδύνευσε κάποιος συγγενής του:

«Οι συγγενείς μου ζουν στο δυτικό μέρος της Τουρκίας, οπότε δεν έχω κάποιον συγγενή μου εκεί. Βασικά δεν μου επιτρέπεται να τηλεφωνήσω σε κανέναν στην Τουρκία, λόγω του Ερντογάν, ακόμη και για την οικογένειά μου, έπρεπε να πάρω τηλέφωνο τον αδερφό μου που ζει εκτός Τουρκίας και να τον ρωτήσω αν κάποιος από την οικογένεια ή τους φίλους, έπαθε κάτι από τον σεισμό.

Με θλίβει που δεν μπορώ να πάρω καν τηλέφωνο. Από όσα βλέπω στα social media όλοι κάνουν το καλύτερο δυνατό για να βοηθήσουν τους ανθρώπους εκεί. Είναι προφανώς από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές που συνέβησαν ποτέ στην Τουρκία. Έχω μία οργάνωση μέσα από την οποία βοηθώ τον κόσμο εκεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά και στη Συρία και σε όλους τους ανθρώπους που έχουν πληγεί. Γιατί, όποτε μιλάω για τα προβλήματα της χώρας μου, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μου αρέσει η Τουρκία. Την αγαπώ!»

Για τις ομάδες διάσωσης που μεταβαίνουν στην Τουρκία για να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό:

«Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να πω σε όλον τον κόσμο ότι είμαι με την χώρα μου και θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω τον λαό της. Νιώθω πολύ λυπημένος γιατί η χώρα μου περνά μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές της ιστορίας της, και δεν μπορώ να είμαι εκεί για τον λαό μου. Εύχομαι να ήμουν εκεί για τη χώρα μου και να τους βοηθούσα εμπράκτως. Γιατί κάθε φορά που βλέπω τους διεθνείς οργανισμούς, τους ακτιβιστές, και τις ομάδες διάσωσης, σκέφτομαι ότι θα ήθελα να πάω και εγώ για τον λαό μου.

Δυστυχώς μόλις πατήσω το πόδι μου στην Τουρκία θα μπω φυλακή, οπότε γι’ αυτό προς το παρόν στέλνω βοήθεια από τις ΗΠΑ και τις προσευχές μου».

Για την βοήθεια της Ελλάδας:

«Το πρώτο που είδα και με χαροποίησε ήταν ότι η Ελλάδα έστειλε ομάδες διάσωσης για να βοηθήσει τον τουρκικό λαό. Αυτό δείχνει ότι ο ελληνικός λαός νοιάζεται για την Τουρκία. Όταν άκουσα ότι η Ελλάδα στέλνει βοήθεια διάσωσης στην Τουρκία, είπα πως αυτό θα πει αδελφοσύνη, αυτό θα πει οικογένεια. Σέβομαι τα πάντα που έχουν να κάνουν με την Ελλάδα».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0