Basket Talk

Το έκανε! Ο ΛεΜπρον Τζέιμς 1ος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ, ξεπέρασε τον Καρίμ

Το έκανε! Ο ΛεΜπρον Τζέιμς 1ος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ, ξεπέρασε τον Καρίμ
Γράφθηκε ιστορία. Με 10,9 δευτερόλεπτα να απομένουν για το τέλος της 3ης περιόδου ο ΛεΜπρον Τζέιμς πέτυχε το καλάθι με το οποίο έκανε τους πόντους του στην κανονική περίοδο του ΝΒΑ 38.388 και ξεπέρασε τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ στη λίστα του κορυφαίου όλων των εποχών. Μία μοναδική, μία ανεπανάληπτη στιγμή.

Στην 20η του σεζόν στο ΝΒΑ ο "βασιλιάς" ΛεΜπρον έκανε κάτι που 20 χρόνια πριν κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα συμβεί. Στον αγώνα των Λος Άντζελες Λέικερς με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ πέτυχε κάτι αδιανόητο για πολλούς. Έσπασε το ρεκόρ του θρύλου Καρίμ που κρατούσε από το τέλος της σεζόν 1988-89.

Ο ΛεΜπρον μετά το ιστορικό του καλάθι σήκωσε και τα δυο του χέρια και κοίταξε τον "ουρανό" του γηπέδου με τον κόσμο να φωνάζει MVP MVP.

Ο αγώνας φυσικά σταμάτησε, η σύζυγος, τα παιδιά, η μητέρα του ΛεΜπρον μπήκαν στο παρκέ για να τον αγκαλιάσουν και να τον συγχαρούν ενώ το ΝΒΑ είχε φτιάξει ένα ειδικό βίντεο που προβλήθηκε στις οθόνες του γηπέδου για το μοναδικό ρεκόρ.

"Πολλοί πίστευαν ότι το ρεκόρ του Καρίμ που κρατούσε σχεδόν 40 χρόνια δεν θα σπάσει ποτέ. ΛεΜπρον είσαι ο κορυφαίος σκόρερ του ΝΒΑ συγχαρητήρια" είπε ο Άνταμ Σίλβερ, κομισάριος του ΝΒΑ.

Ο Τζαμπάρ που έδωσε το παρόν στον αγώνα μπήκε στο παρκέ και παρέδωσε τη μπάλα του ιστορικού καλαθιού στα χέρια του "διαδόχου" του.

Image

"Θέλω να σας ευχαριστήσω. Το ότι πέτυχα το ρεκόρ παρουσία του Καρίμ σημαίνει πολλά για εμένα" είπε ο Τζέιμς ο οποίος ζήτησε από τους φιλάθλους να αποθεώσουν τη γυναίκα και τα παιδιά του που στάθηκαν στο πλευρό του αυτά τα 20 χρόνια.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0