Basket Talk

Οι πρώτοι 25 πόντοι του ΛεΜπρόν Τζέιμς στο ΝΒΑ που άνοιξαν τον δρόμο για την κορυφή! (video)

Οι πρώτοι 25 πόντοι του ΛεΜπρόν Τζέιμς στο ΝΒΑ που άνοιξαν τον δρόμο για την κορυφή! (video)

Πριν από σχεδόν 20 χρόνια, ο Λεμπρόν Τζέιμς των 4 πρωταθλημάτων, 4 βραβείων πολυτιμότερου παίκτη και των αμέτρητων άλλων διακρίσεων έκανε το ντεμπούτο του στο NBA και έδειξε πως ήρθε για να μείνει και να αλλάξει τα δεδομένα.

Ήταν η 29η Οκτωβρίου του 2003, όταν ο 18χρονος Τζέιμς ως πρώτη επιλογή του ντραφτ της ίδιας χρονιάς φορώντας την φανέλα των Κλίβελαντ Καβαλίερς έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι απέναντι στους Σακραμέντο Κινγκς στην Άκρο Αρένα. Το κοντέρ σταμάτησε στους 25 πόντους, 6 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 4 κλεψίματα σε 42 λεπτά συμμετοχής με ποσοστό ευστοχίας 60%. Λίγοι είναι αυτοί που θυμούνται πως η ομάδα του Κλίβελαντ ηττήθηκε σε αυτή την αναμέτρηση με 14 πόντους (92-106), καθώς όλα τα μάτια ήταν στραμμένα στην επιβλητική πρώτη εμφάνιση ενός ρούκι που ήθελε να γίνει “βασιλιάς”. Και θα γίνει...

«Νομίζω αυτή ήταν και η επιβεβαίωση που έδωσε ο Λεμπρόν στη Λίγκα, ότι είναι στα αλήθεια εδώ», δήλωσε ο ατζέντης του, Άαρον Γκούντγουιν.

 

Σε αυτό το "έργο" συμμετείχαν σημαντικοί συμπαίκτες του, όπως ο Ζιντρούνας Ιλγκάουσκας (ο παίκτης με τα περισσότερα μπλοκ στην ιστορία του συλλόγου και στον οποίο ο Τζέιμς έχει μοιράσει τις περισσότερες ασίστ), ο Κάρλος Μπούζερ (2 φορές All-star) και ο Τζέι Αρ Μπρέμερ (προπονητής πλέον των Κλίβελαντ Χάιτς). Αλλά και ακόμα σημαντικότεροι αντίπαλοι, όπως ο Ντάγκ Κρίστι (που είναι βοηθός προπονητή των Κινγκς σήμερα) και οι διακεκριμένοι Σέρβοι διεθνείς και πετυχημένοι NBAερς Βλάντε Ντίβατς και Πέτζα Στογιάκοβιτς που αποτελούν τον τεχνικό διευθυντή και τον βοηθό αντίστοιχα της ομάδας του Σακραμέντο. Ο Τζαμπάρι Σμίθ Τζούνιορ μας θύμισε πρόσφατα μια λεπτομέρεια από εκείνη την βραδιά, ότι ο πατέρας του, Τζαμπάρι Σμίθ Σίνιορ, ήταν στο ρόστερ των αντιπάλων (αν και δεν χρησιμοποιήθηκε) στο ντεμπούτο του Λεμπρόν.

Η γέννηση ενός σούπερ σταρ

Η απόσυρση του θρυλικού Μάικλ Τζόρνταν την προηγούμενη σεζόν (2002-2003), σηματοδότησε μια νέα εποχή. Αυτή του Βασιλιά Λεμπρόν, που από την αρχή έδειξε πως αξίζει να πάρει τα σκήπτρα. Ο πιο πολυσυζητημένος ρούκι στην ιστορία του πρωταθλήματος, είχε κλείσει ήδη διαφημιστικές συνεργασίες εκατομμυρίων δολαρίων (Nike, Sprite κλπ.) πολύ πριν το τζάμπολ του πρώτου αγώνα στο Σακραμέντο. Όλη αυτή η συσσωρευμένη πίεση που είχε ο Τζέιμς στις πλάτες του φάνηκε τότε στο κοντινό που του έκανε η κάμερα δείχνοντας τον  αγχωμένο...

lebron-james-was-the-centre-of-attention-from-day-1_1uolerehm3d1a14itrkq9f0c99.png

Ο Λεμπρόν φάνηκε αντάξιος και με το παραπάνω των προσδοκιών που είχαν δημιουργηθεί γύρω από εκείνον. Έκανε το καλύτερο ντεμπούτο στην ιστορία σκοράροντας περισσότερους πόντους από τον Κόμπε Μπράιαντ (0), τον Κέβιν Γκαρνέτ (8), τον Τρέισι ΜακΓκρέιντ (0), τον Αμάρε Στουνταμάιρ (10) και τον Τζερμέιν Ο'νιλ (2) συνδυαστικά στο ξεκίνημα τους. Παίκτες επιπέδου All-star που όπως εκείνος μπήκαν στο NBA αμέσως μετά το σχολείο.

λεμπρον_2.jpg

«Μπορούσα να κάνω πολλές από τις κινήσεις που ήξερα στο Λύκειο, απλά έπρεπε να έχω πολλή περισσότερη δύναμη. Είναι πολύ πιο δυνατοί οι παίκτες στο NBA».  Δήλωσε ο Λεμπρόν μετά το πρώτο του ματς.

Ο πιο πολυσυζητημένος έφηβος αποβιβάστηκε εκείνο το βράδυ στην στρατόσφαιρα του μπασκετικού κόσμου, χωρίς να κοιτάξει ξανά πίσω του. Τώρα στα 38 του χρόνια, ο Λεμπρόν Τζέιμς μας προσκαλεί στη μαγεία του παιχνιδιού του  πετώντας ταλκ στον αέρα πριν από κάθε αναμέτρηση. Συνεχίζει να είναι πιο αποδοτικός και επιδραστικός από ποτέ φτάνοντας τον εμβληματικό Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ στο να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία όλου του NBA.

λεμπρον_3.jpg

Ολόκληρο το ντεμπούτο του Λεμπρόν Τζέιμς:


Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0