Basket Talk

Ολυμπιακός – Αναντολού Εφές 76-70: «Σκυλί του πολέμου» τραμπούκισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης! (video)

Ολυμπιακός – Αναντολού Εφές 76-70: «Σκυλί του πολέμου» τραμπούκισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης! (video)

Σαν άλλη… Λερναία Ύδρα, όσα κεφάλια και αν «κόψεις» στο φετινό Ολυμπιακό, κάποιο άλλο θα ξεπροβάλλει, με την Εφές αυτή τη φορά να «πνίγεται» στο ΣΕΦ από την εκπληκτική εμφάνιση του Μιχάλη Λούντζη σε άμυνα και επίθεση και τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν με 76-70 και να παραμένουν στην κορυφή της EuroLeague!

Όποιος και αν λείπει από τον φετινό Ολυμπιακό, θα βρίσκεται πάντα κάποιος για να μπει στα… παπούτσια του! Αυτό συνέβη, μέσα σε φορτισμένο για τα θύματα της Θύρας 7 κλίμα, και σήμερα με τον Μιχάλη Λούντζη να πραγματοποιεί τρομερή εμφάνιση με 13 πόντους (3/3 3π.) και 7 ριμπάουντ και να οδηγεί σε άμυνα και επίθεση τον Ολυμπιακό στη νίκη επί της Εφές με 76-70, έχοντας ως άξιο συμπαραστάτη τον Σάσα Βεζένκοφ, που σταμάτησε στους 23 πόντους.

Αγχώθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι», με την ομάδα του Αταμάν να μειώνει μέχρι και τους 4, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να τους στερήσει την κορυφή.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς συνεχίζοντας από εκεί ακριβώς που σταμάτησε στην Κωνσταντινούπολη. Μόλις δύο λεπτά και δέκα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της αναμέτρησης είχε φτάσει το σκορ στο 10-2, αιφνιδιάζοντας για τα καλά την Εφές. Παρά την προσπάθεια των φιλοξενούμενων να «φρενάρουν» τους Πειραιώτες (10-6 στο 4’), όχι απλώς δεν τα κατάφεραν αλλά είδαν τη διαφορά να… εκτοξεύεται στους 12 (18-6 στο 8’), με ένα σερί 8-0 και τον Φαλ να κυριαρχεί κάτω από το καλάθι (4/4 2π.).

Ό, τι και αν έκαναν οι παίκτες του Αταμάν για να κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα τη διαφορά, πήγαινε στράφι. Ο Μιχάλης Λούντζης όχι απλώς… μπήκε στα παπούτσια του απόντος Κώστα Σλούκα, αλλά ήταν «καυτός» και με 3/3 τρίποντα και 11 πόντους συνολικά έως και το συγκεκριμένο σημείο, οδηγούσε τους «ερυθρολεύκους» σε άμυνα και επίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα να ξεφύγουν με 15 (40-25) στο 18’ και να πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα δέκα πόντων (41-31).

Ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να διατηρήσει διψήφιο προβάδισμα, με τον Βεζένκοφ να «κουβαλάει» στην επίθεση και να πετυχαίνει 11 συνεχόμενους πόντους για να μετατρέψει το σκορ σε 54-41 (25’). Το ΣΕΦ πλέον «φλεγόταν» για τα καλά, ο Αταμάν δεν μπορούσε να βρει καμία λύση απέναντι στους «στρατιώτες» του Γιώργου Μπαρτζώκα και οι «ερυθρόλευκοι» ανέβηκαν στο +16 (59-43) 2’56’’ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Η τουρκική ομάδα, όμως, έδειξε ότι δεν είναι τυχαία η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης και με ένα σερί 9-0, έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό, κάνοντας το σκορ στην έναρξη του τελευταίου μέρους 59-52.

Με δύο μεγάλα τρίποντα από Μπράιαντ και Λάρκιν έφτασαν ακόμα και στους τέσσερις (62-58 στο 32’), αλλά ήταν και πάλι η σειρά του Λούντζη να εμφανιστεί, βγάζοντας εκπληκτικές άμυνες, για να αποκτήσει η ομάδα του ένα «μαξιλαράκι» ασφαλείας επτά πόντων στα 5’10’’ για το φινάλε (67-60).

Ό, τι και αν έκανε η Εφές δεν μπορούσε να στερήσει τη νίκη από τους Πειραιώτες, οι οποίοι επικράτησαν με 76-70 και συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή της EuroLeague!


Τα δεκάλεπτα:
22-13, 41-31, 59-52, 76-70

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0