Basket Talk

Οι ισπανικές ομάδες κυριαρχούν (ξανά) στα Κύπελλα Ευρώπης

Οι ισπανικές ομάδες κυριαρχούν (ξανά) στα Κύπελλα Ευρώπης

Αυτό που συμβαίνει με τις ισπανικές ομάδες στην Ευρώπη δεν έχει προηγούμενο. 11 από τις 18 ομάδες της ACB αγωνίζονται σε Euroleague, Eurocup και BCL, αλλά το κάνουν με επιτυχία, καθώς τη δεδομένη στιγμή, μόνο η Μπιλμπάο δεν κατέχει θέση πρόκρισης!

Το ισπανικό μπάσκετ στα καλύτερά του! Μετά την κατάκτηση του EuroBasket 2022 -δίχως μάλιστα να είναι φαβορί- οι Ισπανοί συνεχίζουν να μάς αποδεικνύουν ότι είναι… μίλια μπροστά από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Αρμάνι Μιλάνο, Βίρτους Μπολόνια, Μπρέσια, Βενέτσια, Τρέντο. Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τη σεζόν 2022/23, αυτές είναι οι 5 ιταλικές ομάδες που έχουν απομείνει. Μάλιστα, από αυτές, μόνο οι Αρμάνι, η Βενέτσια και η Μπρέσια έχουν ρεαλιστικές πιθανότητες πρόκρισης, σε Euroleague και Eurocup αντίστοιχα.

Στα… δικά μας, στην Euroleague, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να απογοητεύει με τις εμφανίσεις του. Παράλληλα, το Περιστέρι και ο ΠΑΟΚ έχουν αποκλειστεί από το BCL και μαζί με τον Ολυμπιακό, οι μοναδικές ελπίδες της Ελλάδας για διάκριση είναι στα… χέρια της ΑΕΚ και του Προμηθέα.

Οι Τούρκοι έχουν 7 ομάδες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όμως δεν αξιώνει καμία τον τίτλο, ίσως με εξαίρεση την Γαλατασαράι (αντίπαλος της ΑΕΚ στον όμιλο) η οποία θεωρείται ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του BCL και την Τουρκ Τέλεκομ στο Eurocup.

Οι 7 τουρκικές και 5 ιταλικές, 12 δηλαδή στο σύνολο είναι μία μόλις παραπάνω απ’ ότι έχουν οι Ισπανοί από… μόνοι τους!

Και οι 11 ομάδες από τις 18 της ACB που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις βρίσκονται σε θέσεις πρόκρισης στην επόμενη φάση, είτε η διοργάνωση λέγεται Euroleague είτε Eurocup είτε BCL, καθιστώντας το κατόρθωμα απίστευτο!

Η μοναδική ομάδα που δεν βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή σε θέση που τη στέλνει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης που αγωνίζεται είναι η Μπιλμπάο, όμως κι αυτό έχει εξήγηση. Η Μπιλμπάο, στο Top 16 του BCL βρίσκεται σε όμιλο με άλλες δύο ισπανικές ομάδες, τη Μούρθια και την Τενερίφη, οπότε μοιραία κάποια από τις τρεις θα αποκλειστεί.

ipiccy_image_10.jpg

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0